15 april 2009

Stockholm stad tar klimathotet in i varje hem

"Klimatsmart i hemmet" är Stockholm stads nya klimathandbok. Den innehåller många bra tips om att hushålla med energin och annat, vilket jag mer än gärna gör eftersom det sänker mina kostnader. Jag lägger hellre 100 kr på ett gott vin i stället för att skicka dem till Fortum för att jag duschade 30 minuter om dagen. Och finns det miljövinster så inte mig emot.

Nu är detta inte en miljöhandbok utan en klimathandbok. Tro det eller ej, vi Stockholmare kan nämligen påverka planetens klimatsystem. På 37 sidor nämns koldioxid 16 gånger och växthusgaser 45 gånger. Och så fortsätter det...

Tax payers money at work.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahahaa, vad kul att kommunen lägger pengar på mumbojumbo istället för att använda våra surt inbetalda skattekronor till det som de flesta nog förväntar sig av pengarna, typ vård, skola omsorg...och vägar.

Skulle vara kul att få det redovisat om hur många svenskar som nu idag har sitt levebröd utifrån det datormodellerade klimathotet. Tror det börjar bli en hel del nu...

Jag har skrivit det förut men skriver det igen..tack för en bra blogg.

mvh
erik

Elon Tesla sa...

för 100 kr kan jag rekommendera ett väldigt gott vin från Montenegro "VRANAC Pro corde" 87717 som finns i beställningssortimentet för 96 kr flaskan. helt i klass med riktigt dyra Italienska Amarone viner och den innehåller ingen tillsatt co2 ;)! Det dröjer väl inte länge innan bryggerierna nappar på klimatskräcken och börjar sälja icke kolsyrade drycker som "klimatdryck" oj.. nu gled jag visst från ämnet "BOKEN"! boken visar bara hur väl våra politiker lyckas med sitt uppdrag från FN (läs USA) att sätta skräck i oss ännu en gång, allt för att få en acceptans för beskattning av co2 mm, så dom kan plocka oss på pengar. dessutom ger koldioxidbeskattning makt sätta krokben för utveckling av länder som Kina eller oljeproducerande länder med co2 tullar mm, Detta skulle ge västvärlden ett övertag så inga andra makter kommer och tar över världsherraväldet, För tex Kina (som har mycket kolkraft) sitter på otroliga mängder pengar, inte minst i form av amerikanska stadsobligationer, medan USA:s ekonomi är helt i botten. Dubai börsen tar över mer och mer av världekonomin tack vare oljepengar, snart ägs tex hela Nasdaq av dom. inte undra på att FN:s politiker (läs USA) inte vill att bluffen avslöjas. men varför ska EU ställa upp på detta trams? kan inte USA ta ansvar för sin oansvariga politik och överkonsumtion genom tiderna själva? (bara lite spekulation av mej varför denna bluff bara fortgår) .... Oj.. nu seglade jag visst i från boken igen...attans!...Jag bor inte i stockholm, så jag slipper den i vart fall :)

Anonym sa...

Lite kul i sammanhanget är ju att gammelmedia har börjat överge AGW-hotet. I kvällstidningarna är det knappt en artikel om "Klimathotet" längre , förutom på ledarsidorna, i samband med det kommande Köpenhamnsmötet. Och så har det varit i flera veckor nu. Aftonbladets egen klimatprofet/krönikör Joachim Kerpner har inte skrivit en rad på 3 veckor, och med lite tur slipper vi läsa något mer från hans minst sagt trubbiga penna.
AGW-peaken har passerats nu, men som vanligt är politiker i stat och kommun de sista som upptäcker att vinden börjar vända.

Mvh Labbibia

AJ sa...

Kanske är det snart dags att vi sanningsökare gör som piraterna och bildar vårt eget parti: "Klimatbluffpartiet", eller något i den stilen. Kanske, vid närmare eftertanke, borde man inte ha med ordet "bluff"? För det är ju inte vi som bluffar. Kanske borde partiet rätt och slätt heta "Klimatpartiet"?

För om vi blir tillräckligt många kanske vi kan använda skattepengarna till någonting vettigt, istället för att som nu låta kommunerna slösa bort allting på handböcker fulla med lögner, fantasier och propaganda?

Anonym sa...

Ett liknade projekt pågår just nu även i Mölndal.
Har skrivit till miljöansvarig i kommunen och påpekat många felaktigheter pga bristande kontroll av fakta. Men de hänsvisar kategoriskt till IPCC och Naturvårdsverket som tillförlitliga källor. Det är så utomordentligt svagt att man undrar vad det är för personer som är ansvariga för våra pengar som skall gå till at lösa ett icke existerande problem. När man som Erik mycket riktigt säger istället borde lägga dem på t.ex. vård och skola. Jag anser att vi måste skriva till ansvariga för dessa projekt och åtminstone försöka väcka dem. När skall detta sluta?

Med örat mot rälsen sa...

Folkpartiet klimatrealisterna?
Moderata klimatpartiet?
Socialdemokratiska arboretumpartiet?
Miljöpartiet de blå?
Klimatdemokratiska partiet?
Västerpartiet?
Centralpartiet?

Anonym sa...

Orkade inte hitta någon mailadress till dig så jag tipsar om lite rolig läsning så här i stället:

http://herregud.wordpress.com/2009/04/16/a-beautiful-lie/

Skeptikern sa...

Erik: Tack tack! Statens enda uppgift är att på alla sätt och vis slösa bort medborgarnas inkomster. Det inbillade klimathotet kommer innebära ett så globalt gigantiskt slöseri med resurser att det inte går att greppa.

Elon Tesla: Tack för vintipset! Har inte smakat vin från Montenegro men däremot Amaroneviner :) Tro inte att du slipper undan klimathandboken, den kommer garanterat att prånglas ut i alla svenska kommuner, och därmed basta!

Labbibia: Det är lugnet innan stormen. När Köpenhamnsmötet drar igång så kommer det komma en lavin av klimatartiklar, domedagsprofetior och krav på att all energiproduktion ska stängas av så att Sverige kan ombildas till ett mer hållbart Amish-samhälle.

AJ: "Sunt förnuft"-partiet är min lösning. Där vi strävar efter att jobba med lösningar på verkliga problem. Eller så startar vi upp en sektion av klimatpartiet i Australien!

Anonym: Mycket bra artikel! Är du författaren?

Anonym sa...

Nej.

Anonym sa...

Kunde de inte lägga pengarna på att få cykelbanorna sopade istället, om de nu vill göra något "fint".

Sopade man gatorna som förr (innan 90-talskrisen) skulle vi ha betydligt bättre miljö i Stockholm.

mvh
svalan