7 maj 2009

Al Gore och kistan med pengarCharlatanen Al Gore gör klokt i att investera i företag som kommer tjäna miljarder dollar på de nya lagar och direktiv som politikerna planerar att genomföra. Han har ju trots allt bara ädla syften med sitt arbete...

5 kommentarer:

Med örat mot rälsen sa...

"Mr Global Warming", det var ett bra epitet. När jag sen hörde greed och green i detta klipp skrev jag ordet med grön färgpenna och satte d över n. Härlig känsla faktiskt!

Dobrowolski sa...

Jag gillar din blogg och din kritiska syn, samt att du inte blivit framgångsrikt indoktrinerad i allt skitsnack som eliten försöker tuta i folk (klimatbluffen är ju bara fasaden av lurendrejerierna och världens omstrukturering som pågår i skrivande stund), MEN...

... jag tror inte Gore's intentioner, precis som det sades i inslaget, är att tjäna pengar. Han har varit rik hela tiden, och han har faktiskt ett personligt intresse i det här. Att klimatbluffen skulle bli en biljonsgenererande verksamhet har ju inte undgått någon - det är bara en bonus som ingår.

Skeptikern sa...

Dobrowolski: Al Gore var säkert relativt förmögen innan han drog igång detta men inte i närheten av hur rik han är nu. Han njuter av uppmärksamheten han har fått och håller gärna tal och tar emot priser. Att han totalvägrat att ställa upp på debatt de senaste åren är mycket märkligt. Om han har rätt, och alla andra "flatearthers" (som han sade i en intervju) har fel så har han väl inget att skämmas över.

Min gissning är att han är mycket väl medveten om att han skulle bli mosad i en debatt och tappa allt förtroendekapital som han byggt upp de senaste åren bland rumpslickande politiker och kändisar.

Kul att du gillar bloggen för övrigt ;)

Anonym sa...

Dobrowolski:
Vad menar du med att Al Gore "har ett personligt intresse i det här?"
Förutom pengar alltså.
Jag har svårt att tänka mig att han själv tror på AGW-hypotesen innerst inne. Jag tycker personligen att han är en ganska otäck typ av människa att döma av hans uppträdande gentemot sin publik. Han tål ju överhuvud taget ingen kritik, han lever som ett riktigt miljösvin, (om nu sådana svin finns) lägger bördor på andra och håvar in vinsterna själv, trixar med bolag där han kan låtsas satsa vinsterna på oegennyttiga "miljöföretag" Kort sagt, han uppträder ju som en riktig maffiabos. Några ädlare syften tror jag inte det finns hos honom. Hans arroganta uppträdande avslöjar honom.
JR

Nils Dacke sa...

Al Gore delar personlighetsprofil med så många andra superkända politiker. Man kommer inte dit om man inte är mästare på politik och definitionen på politik är just att kunna med list, pock och vassa armbågar klättra i en organisation. Att Al Gore nu flankeras av 2 ex. president Clinton och premiärminister Blair som bägge är gudabenådade talare men hur står det till med den kognitiva intelligensen och kunskap om komplexa samband som klimatsystemet bevisligen är?