21 april 2012

Politikerna misslyckas med 2-gradersmålet


Yvo de Boer, den förra chefen för klimatförhandlingarna, säger till SR Ekot att världens politiker misslyckas med att nå det uppsatta temperaturmålet för planeten jorden. Som ni alla vet går jorden under och drar med sig mänskligheten i avgrunden om temperaturen stiger mer än 2 grader, därav "2-gradersmålet".

– Efter Köpenhamn var många besvikna på klimatförhandlingarna och tappade tron på dem. Sedan kom den ekonomiska krisen ovanpå det, så jag tror inte att världens ledare för tillfället är redo att engagera sig i den här frågan", säger de Boer i intervjun.

Ja tacka fan för det, samma politiker som kört ner sina länder i skuldträsket har inte tid att ställa in temperaturen på jorden också. Tilltron till politiker borde vara runt 1% vid det här laget så ingen människa med sitt sunda förnuft intakt kan väl inbilla sig att klimatet är något som politiker kan fixa.

Hej föresten, jag har varit totalt frånvarande i 1,5 år från bloggen. Sysslat med en massa andra projekt och var tvungen att prioritera bort Klimatbluffen pga tidsbrist. Vi får se hur det går den här gången men några inlägg i månaden ska jag hinna med.

Jag har märkt att klimatvansinnet fortsatt under det senaste året men lyckligtvis i betydligt mindre skala än för några år sedan. Al Gore har jag inte sett till på hur länge som helst men han sitter väl vid sin strandvilla (!) och dricker pina colada.

8 kommentarer:

Jonas G sa...

Välkommen tillbaka!

Skeptikern sa...

Jonas: Tack!

Anonym sa...

Jag har saknat dig. Så gött att du är tillbaka! /Janne

Skeptikern sa...

Janne: Gött :)

Snowroller sa...

Jag instämmer, välkommen tillbaka. Hoppas dina projekt inte stör för mycket för även om vår sida hörs mer nu är det lång väg kvar.

Skeptikern sa...

Snowroller: Tackar! Förstår att det är lång väg kvar att få massorna att tänka till men det märks att de inbillade klimathotet inte är lika påträngande som tidigare.

Peter sa...

Härligt att ha dig tillbaka!!!

Tursamt nog har klimatnojan mildrats under åren men den verkar ha grott in i skallen på folk ändå, när vanvettiga "klimatförslag" kommer på tal är det trots allt få som säger emot.
Så du behövs fortfarande!

Skeptikern sa...

@Peter: Tack! Ja det märks att den värsta hysterin har lagt sig men våra politiker kommer inte att ge sig förrän vi alla har sänkt vår levnadsstandard till tidigt 1900-talsnivå.