20 december 2012

Sophantering i KathmanduSå här ser verkliga miljöproblem ut, problem som vi kan och måste lösa. Varför man slänger ut sopor i en flod så här beror på fattigdom och avsaknad av de beståndsdelar som ett samhälle måste ha för att bygga välstånd. Endast länder med välstånd kan sköta sophantering på ett ansvarsfullt och effektivt sätt och välstånd byggs inte medelst klimatbistånd utan med frihandel.

4 kommentarer:

Carl Hult sa...

Usch, vad hemskt det ser ut! Vilken otrolig misär de måste stå ut med. Jag orkade inte se hela på en gång utan får nog återkomma för att se igen en annan gång. Den som tror att fattigdomen bekämpas genom pengagåvor har verkligen fått detta om bakfoten. Det är genom kunskap och harmoni med miljön man lever i som fattigdom bäst bekämpas.

Märk väl att jag använder ordet miljö i dess rätta betydelse, vilket är område. Folk vet inte vad det ordet betyder, tyvärr.

Skeptikern sa...

@ Carl Hult: Det är fruktansvärt att se och jag kan bara gissa hur vanligt detta är i stora delar av Asien och andra delar av världen. Tyvärr ligger prioriteringarna på att försöka styra klimatet i stället för att lösa verkliga problem som dessa.

Findus sa...

Usch det tänkte jag på det viktigaste att vi ska göra åt miljö som dom lider av o att allt misär de måste stå ut med... Inte med klimatat som dom tänker bara det och dom har glömt sakerna som är viktigare att man ska göra bättre med kunskap o att dom hjälper varandra med miljö..

Anonym sa...

Det man inte får glömma är att så här såg det ut i Sverige tidigare. De länder där det ser ut som det gör i Kathmandu lever som vi gjorde tidigare. Vi ska självklart hjälpa dem att hjälpa sig själva och oss.
Varför peka finger på andra när vi har en hel del att jobba på här hemma. Att man är skeptisk till en del det ska man vara, men att blunda för åt vilket håll det lutar åt är ju bara löjligt.
Vad är det som säger att vi i Sverige inte ska ha bra miljö för att i vissa delar av världen har dem inte det.
Till Carl Hult: Dem har inte råd att göra på något annat sätt. Därför är det bra att vi som har råd kan styra pengar till just den sortens arbeten.
Till Skeptikern: Klimatfrågan är en stor fråga. Alla dessa problem hänger ihop med just den frågan.