14 juni 2012

KoldioxidutsläppNi klimatkompenserar väl era charterresor i sommar?

9 kommentarer:

Snowroller sa...

Det är förstås utsläpp från en typisk familjs hem under grillsäsongen.

Skämt åsido, jag tror man underskattar vulkaners påverkan på jordens vädermönster. En sådan, Toba, tros ju ha påverkat vädret så drastiskt för ca 70 000 år sen att istiden förvärrades ytterligare vilket fick många människor som redan lämnat Afrika att dö som flugor under asktäcket som drog in över Indien och Sydostasien.

Skeptikern sa...

@Snowroller: Mig veterligen har vulkaner ingen påverkan på jordens klimat alls.

Däremot den onda....människan!!!

Per Persson (md2perpe) sa...

Människan släpper ut 100 - 200 ggr med CO2 än jordens alla vulkaner

Flashback: Koldioxidutsläpp - vulkaner vs människan

Skeptikern sa...

@ Per Persson: En Flashbacktråd från 2006 som källa?

Per Persson (md2perpe) sa...

Tror du att förhållandet mellan människans och vulkanismens utsläpp har ändrats nämnvärt sedan beräkningarna i tråden gjordes?

Skeptikern sa...

@ Per Persson: Har googlat runt lite och ja, människan släpper ut mer CO2 än vulkaner men vad spelar det för roll?

Per Persson (md2perpe) sa...

Vad det spelar för roll? Du kanske skulle börja med att förklara vad du ville ha sagt med videon. Var inte det att vulkaner släpper ut sådana ofantliga mängder CO2 att människans utsläpp måste vara försumbara?

Snowroller:
Stora vulkanutbrott kan påverka jordens klimat under några år, under den tid askan finns kvar uppe i atmosfären. När askan har lagt sig återgår klimatet till det normala. Det är naturligtvis stor skillnad mellan ett tillfälligt - om än stort - utsläpp och att kontinuerligt pumpa ut stora mängder CO2 som människan gör.

Skeptikern sa...

Videon visar hela idiotin med att klimatkompensation eftersom naturen har sin gång oavsett vad våra politiker prackar på oss för att vara gröna och fina människor under sina toppmöten.

I princip ingen klimatkompenserar längre så det tyder på att folk fattat att det är bortkastade pengar.

Du skriver att vi "pumpar ut" mängder av CO2. Vad är problemet? Vi andas ut CO2 också. Det är en liten spårgas som knappt är mätbar i atmosfären.

Folks fokus på CO2 baseras på datormodeller som kraftigt överdriver koldioxidens påverkan på växthuseffekten (en "effekt" som gör att planeten överhuvudtaget är beboelig). Mer än 95 procent av växthuseffekten utgörs av vanlig vattenånga men än så länge har politikerna inte börjat beskatta vattenånga. Det är nog bara en tidsfråga eftersom man redan beskattar samma ofarliga gas som vi andas ut.

Per Persson (md2perpe) sa...

Vi andas ut CO2. Men hur förhåller sig den mängden till vad vi släpper ut genom förbränning av fossila bränslen? Du har redan sett att vulkanismens CO2-utsläpp är försvinnande litet.

Det CO2 som vi andas ut kommer från maten. Om det är grönsaker vi äter, har dessa fått sitt kolinnehåll genom att ta upp CO2 ur luften. Detta är närmast ett nollsummespel.

CO2 utgör bara en väldigt liten del av atmosfärens innehåll. Men om det endast är CO2 som är aktiv i en process så spelar det ingen roll om andra ämnen dominerar volymen.

75% av växthuseffekten orsakas av vattenånga och moln, men vattenångans mängd påverkas av temperaturen. Om mängden CO2 ökar och driver upp temperaturen en gnutta, ökar mängden vattenånga och förstärker effekten. Minskar mängden CO2, sjunker temperaturen liksom mängden vattenånga.
http://www.nasa.gov/topics/earth/features/co2-temperature.html