2 mars 2010

Rör mitt kött och du dör!Så var det dags igen, en vänsterpartist (och märkligt nog en folkpartist?) vill införa en köttskatt därför att "köttindustrin utgör ett av de största hoten mot vårt klimat". I brist på tid för att framställa sakliga motargument till denna sinnessjuka idé säger jag till de båda skribenterna:

DRA ÅT HELVETE!

24 kommentarer:

Snowroller sa...

Fanns en underbar arg lapp på bloggen Arga Lappen för en tid sen vars text passar bra här:

Rör och du dör

Carpe_Nox sa...

Haha, underbart!
Ge svamlet en rejäl känga.

Amanda sa...

Spot on!

Skeptikern sa...

Snowroller: Japp :) Känner till den! Blir bara så trött när den makthungriga vänstern ska komma med nya skatter och pålagor som gör livet surt för vanliga människor.

Notera den lilla stjärnan på köttbiten på bilden...

Wolter sa...

Du kan få lite av mig att fundera på.

1. Idisslarnas klimatpåverkan.
Man säger att våra, ca. 1 milj, idisslare står för ca. 8% av Sveriges antropogena utsläpp (påspädning) av växthusgaser vilket skall ske genom deras metanavgång (som anses som en "kraftigare växthusgas än CO2, vilket den delvis bryts ner till).
En ko äter gräs som tagit upp CO2 genom fotosyntesen. En del går till spillo genom bildandet av metan i matsmältningsprocessen, resten går åt i produktionen av mjölk och/eller tillväxt/underhåll.

Om en ko skulle kunna vara nettobidragare av växthusgaser skulle hon vara en perpetum mobile, vilket hon inte är. Alltså är det fel.

2. Käka sojabiffar i stället.
Dom här nissarna som vill ha köttskatt säger att sojabiffar är bättre. Om ett globalt problem med uppfödning av köttdjur är avskogning till förmån för bete (vilket inte gäller överallt) så är det minst lika stort om man skall öka odlingen av soja (då tillkommer dessutom massa bekämpningsmedel som är farliga för djur, människor och natur)

Äta måste vi och det finns ingen "ytterlighetslösning" vegetabiliskt/animaliskt utan det måste vara mångfald som gäller. En mångfald anpassad till produktionslokalen.

Anonym sa...

Nej, nej ,nej! Skeptikern, de kan inte dra åt helvete. Där kan vi inte ha dom Ge dom ett par vedpinnar så kan de starta eget.
Bim

Anonym sa...

Foreign Policy har en tolv sidors guide för klimatskeptiker.

http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/02/25/the_fp_guide_to_climate_skeptics

Anonym sa...

Köttproduktion kräver stora mängder vatten, spannmål, och mark, som istället kunde användas för att producera mer mat till männsikor till billigare pris.
http://forskarbloggen.typepad.com/forskarbloggen/2008/07/kttkonsumtionen.html

Anonym sa...

Jag förstår alla som inte vill att klimat-talibaner ska röra maten de äter, men sanningen är den att det krävs mycket större arealer jordbruksmark för att kunna ge föda till människor om maten först måste ges till djur vars kött sedan konsumeras, den frågan är inte oviktig

Anonym sa...

Nu är det ju inte enbart vänstern som hittar konstiga skattemodeller...tyvärr äger du inte dina pengar.
Pengarna är statens och du har enbart lov att förfoga över en viss del, men INTE ÄGA DEN!
Alltså kan du som inte förfogar över mer än som går åt till nödtorften, även om du har 100.000 över per månad, för du har troligen precis till din nödtorft. Alltså förstå din belägenhet för du förfogar heller inte över den luft eller mark du beträder.....du bara får låna en smula, men den skall återlämnas med utandningen och steget som du just tog skall lämna marken du just gick på.
kom ihåg att också den kropp du tror att du förfogar över endast tillhör de bakterier som finns i din kropp -Du är endast ett värddjur.
Egentligen är du ingenting för rör du dig så dör du!

Anonym sa...

Vi ska inte blanda in matproduktionen i klimattroendet, visst det påverkar klimatet genom vår markanvändning och markomvandling, annars knappast. Men ett viktigt steg är att bara ca 10% av "energin" förs vidare för varje trofisk nivå den måste passera. Synd bara att vi människor inte kan producera cellulase utan istället måste få vår energi senare i näringskedjan och därmed kommer vi inte förbi energiförlusterna i de trofiska nivåerna...

HCA sa...

Anonym 3 mars 2010 11.13:
Kan du utveckla det där resonemanget är du snäll?

Krävs det ens att det ska vara så mycket jordbruksmark för att föda djuren? De flesta djuren bör väl ändå klara sig med det som redan finns att tillgå i skog och mark, tänk naturbete.. Bara vi kan dela med oss av naturen till djuren, så kan det funka utmärkt.

Om vi istället äter mer kött istället för bröd, pasta, potatis, ris osv så krävs det mindre mark att bruka för dessa grödorna, är det inte möjligt att det mer eller mindre tar ut varandra då, arealmässigt?

Sen handlar det om hur mycket energi respektive val ger.
Hur mycket måste en vegan äta för att komma upp i samma mängd energi som 300 gram nötkött ger (stekt i smör)?
Personligen äter jag otroligt mycket mindre mängd mat i både volym och vikt sedan jag började ta bort kolhydraterna och äter (nästan) bara kött, ägg, fisk, fågel.
En massa andra vinster har det blivit, som en massa tappade kilon och bättre hälsa, vilket inte är att fnysa över..

Har försökt få ngn med mer kunskap om detta att räkna ut skillnaderna att få fram t.ex. sallad/tomat/gurka/sojabönor osv med en energimängd som motsvarar ett kilo vanligt nötkött. Hur mycket mer i mängd krävs det, hur mycket mer transporter blir det, vilken storlek i areal blir det osv..

Jesper sa...

Kunde inte sagt det bättre själv! Ser ingen anledning att argumentera med folk från vänsterpartiet kommunisterna, förutom att säga åt dem att använda ringmuskeln som huvudbonad och flytta hem till nordkorea.

Anonym sa...

Hahaha dra åt helvete rätt.

Tänk på att det finns massor massor djur på jorden och djur rapar o fisar vem i välden ska stoppa metangas??. Frågan är att varför vill dom ha köttskatt på den. Idioter har hittat på bara för att få in pengar till staten.

dårar finns fortfarande kvar oj oj :D

Findus

Anonym sa...

Apropå idisslare.....

Hur mycket onödig Co2 producerar de byråkratiska idisslare som har tid att sitta och fundera fram idiotiska förslag som detta om köttskatten?

Fy fan! Vi borde sparka åtminstone 90% av alla politiker. De gör ingen som helst nytta längre.

Anonym sa...

3 mars 2010 19.59

Oj det blev lite fel "välden" ska vara världen.

"tabbe" av mej.

Findus

Wolter sa...

Jo, man sager det dar med markanvandningen men da maste man komma ihag att mycket kreatur fods upp pa marker dar nagon alternativ produktion inte ar mojlig (den svenska hagen eller strandangen t.ex).
Det ar inte enkelt detta. Soya som ar en alternativ proteinkalla innebar valdig miljopaverkan i odlingemn. Jag tolkar era uteblivna svar angaende kossans klimatgastillforsel som om ni haller med mig.

Sorry for internationellet tangentbord

Anonym sa...

Det kommer att införas "köttförbud" i Sverige, var så säker på det. Det är omoraliskt att äta "metan-kor" och "soya-höns".

Nathalie sa...

Hej!
Jag arbetar som chefredaktör på en nystartat sajt som heter Resa I Sverige (Premiär inom tre veckor).

Detta kommer att bli en komplett guide över vårt lands fantastiska mat- nöjes- och turistattraktioner. Men det unika med oss, om du jämför med andra typer av reseguider, är att en stor del av sajter utgörs av bloggare. På detta sätt blir sidan ”levande” och du som besökare kan ha en ”relation” till det som skrivs genom att kommentera bloggar och sedan få offentliga svar.
Skulle DU vara intresserad av att bli en av våra bloggare, där du tar dig an temat ”resor” och allt som kan ha med detta att göra? Shoppingrundor, restaurangbesök, konserter, bussresor... Skriv om dina tankar och åsikter, recensera dina upplevelser! Skriv om saker som kan tänkas vara relevant för turister i Sverige!

En stor del av vår verksamhet är att vi värnar om miljön och kommer att samarbeta med olika miljöorganisationer, vilka annonsintäkterna från din blogg kommer att gå till. Detta handlar alltså om välgörenhet för din del.

Verkar detta intressant? Återkoppla till mig på nathalie@resaisverige.se för vidare information.
MVH Nathalie

Peter sa...

Sitter precis och tittar på "Skavlan" (=pajas) som helt oförbehållet sitter och lyfter Al Gore till skyarna i sin gräsliga pratshow.. och inte nog med det raljerar Stellan Skarsgård om skeptiker och oljeindustrin på ett sätt som saknar motstycke.
Ursäkta, lite OT...men jag blir så #¤%& förbannad.
Och detta sker mha skattebetalarnas pengar i den statliga televisionen!

Anonym sa...

Per Holmberg och SMHI ger sig inte!

http://www.smhi.se/nyhetsarkiv/trots-kall-vinter-klimatet-blir-varmare-1.9916#mailer

Tydligen så är det varmare än normalt någonstans denna vinter...

Peter sa...

Skeptikern: Jag har ingen aning om bakgrunden till sign "Nathalies" projekt ovan, huruvida detta är ett i mängden av stolleprojekt kopplade till "klimatet" eller inte, och om man isåfall därför medvetet gör inlägg på skeptikerbloggar för man vet att även den "rätta sidan" stundtals läser inlägg där, men oavsett bakgrund...vill du verkligen att din blogg skall fungera som marknadsplats för webbprojekt som försöker åka snålskjuts genom att gratisannonsera (=läs spamma) bland bloggkommentarer?
Om jag var du skulle jag ta bort inlägget omgående (förstår inte varför du godkände det från början..). Samma inlägg ligger uppe på climatescam också.

(Man kan ju, lite skadeglatt, hoppas att spamspindlar redan har reggat mailadressen hon så friskt delade med sig.. :)

Skeptikern sa...

Anonyma: Skriv en signatur, kan inte besvara kommentarer på något bra sätt annars.

Jesper: Hur gör man rent praktiskt för att använda sin ringmuskel till huvudbonad? ;)

Nathalie: Ser att du lagt in den här kommentaren på andra bloggar. Ett bra tips är ju att kolla vilken slags blogg du kommenterar innan du kommer med några erbjudanden om att tjäna pengar på annonser.

Peter: Se ovan ;) Och ja, spambottarna har nog registrerat hennes e-postadress, hehe! och länken hon skrivit in fungerar inte heller.

Mikis sa...

men hallå, jag är vegetarian :( dock inte av "klimatskäl" (burr) - jag är klimatskeptiker jag med - men av andra, etiska skäl. :)