25 mars 2010

Protester i Frankrike - lydnad i SverigeBloggläsaren Annika tipsade mig om Frankrikes beslut att inte införa någon koldioxidskatt eftersom det franska folket hotade med omfattande strejker. Den franska presidenten vill inte äventyra franska företags konkurrenskraft genom införandet av skatten. En mening i artikeln på Telegraph stack verkligen ut:

"Medef, France's business lobby, said the demise of the carbon levy was a "relief". The tax would have been €17 a tonne compared to around €100 in Sweden, but business feared that this would creep up over time."

En femtedel så hög skatt som i Sverige och folk hotar med strejker!! I vårt kära land lunkar vi på som vanligt...

Om franska politiker oroas över deras företags konkurrenskraft så är jag MYCKET oroad över SVENSKA företags konkurrenskraft.

Men ioförsig, när vår basindustri, som utgör grunden för vårt välstånd, numera beskrivs i termer av klimatbovar, så kanske det är bäst att vi ligger ner hela rasket och jobbar i offentlig sektor i stället. Det är ju där Mona Sahlin vill satsa om hon vinner valet i september. Pengarna som finansierar jobben i offentlig sektor kommer ju som bekant inte från Sveriges exportindustri utan från himlen...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Framförallt är det oroande att svenska politiker inte verkar bry sig om Sveriges konkurrenskraft. De naiva svenska politikerna tror att allting löser sig bara man höjer skatterna ytterligare.

Snowroller sa...

Klimatbov är ordet. Av samma skrot och korn är att sätta moms på elförbrukningen.


Tips om nåt att skratta åt:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/konflikt-lost-sedan-o-forsvunnit-1.1067479

Peter sa...

Biltullarna i Stockholm är ett bra exempel.. istället för att ställa upp 50 långtradare och strejka så vänder Svensson andra kinden till... "jaaa.. jo.. men det är väl bra... inte skall väl jag ta bilen heller..."

Ibland skäms man för sina blågula färger..

nelson sa...

Intressant:

http://www.newsweek.com/id/235366

Anonym sa...

Inte bara lunkar vi på som vanligt utan vi tycks också fundera på att skänka vårt förtroende till en 37årig kvinna (Wetterstrand) som ser sig som verklighetens version av huvudfiguren i kommunistpropagandaserien Bamse som i serietidningen med samma namn bekämpar kapitalismen i form av Krösus Sork (Wallenbergarna i lätt sorkförklädnad?). MW (Nej för tusan inte Marcus Wallenberg!) är ju den person som bär huvudansvaret för våra höga energiskatter. Det första hon kommer att ta sig för om hon får det förtroendet är att förbjuda kärnkraft igen-skruva upp energiskatterna så att el kostar ca tian/kWh och fixa ett bensinpris mellan 20-30kr/l. I morgon köper Geely Volvo och vi har snart ingen (energikrävande)industri kvar i landet ett annat av de gröna målen. Idioterna fablar om de ytterst lönsamma "gröna jobben" som kommer från absolut ingenstans och i Spanien visat sig förstöra 2,2 riktiga jobb/st i sund industri. Svenskarna beskrevs av någon med orden "Nu står vi här vid avgrundens rand och håller varandras händer. Nu föreslår jag att vi alla sjunger We shall overcome och tar ett stort steg framåt".