8 oktober 2008

Snart dags för Nobels FredsprisFör drygt ett år sedan vanhedrades Alfred Nobels minne å det grövsta när den norska Nobelkommittén delgav att Fredspriset skulle delas mellan Al Gore och IPCC.

På fredag är det dags att tillkännage årets pristagare så jag hoppas att priset går till någon/några som verkligen förtjänar det.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har lite förslag på tänkbara kandidater:
Radovan Karadzic, Saddam Hussein (postumt), Kim Jong-Il eller varför inte självaste Usama Bin Ladin??

Anonym sa...

Karin Bojs får priset i år?
Skandal är milt, ta ifrån Norge rätten att dela ut fredspriset. Men det hjälper väl ingt i alla fall!

Anonym sa...

Sagt och gjort peter
http://www.kallestrokirk.se/9%20okt082.htm

Anonym sa...

länktips kring miljöforskning - http://www.liu.se/liu-nytt/arkiv/nyhetsarkiv/?newsitem=21155

"Redan tidigt 2007 påpekade miljöstatistikerna vid Linköpings universitet att flera serier av miljödata visar förändringar som aldrig ägt rum i verkligheten. Anders Grimwall, professor i statistik och Karl Wahlins handledare, understryker att inget enskilt laboratorium ska lastas för detta." "Det handlar om systemfel i miljöövervakningen, säger han. Uppgiften att följa små förändringar från år till år är helt enkelt mer komplicerad än vad man antagit."

Vilket är ännu mer fakta som talar för att klimatlarmismen och deras väderprognoser kanske är aaaaaaaaaaaningen mer komplicerade än vad dom försöker ge sken av.

Anonym sa...

Ett positivt förslag skulle vara att ge priset till Vaclav Klaus.

Anonym sa...

Peter; -listan kan bli lång, men jag råkade just läsa i Lin Yutangs bok "Konsten att njuta av livet" på sidan 96-97 finns en bedårande visdoms tes som börjar "-Det som senare skall krympas måste först sträckas.......Det som skall omstörtas måste först upprättas........Den som vill ta måste börja ge....".
Man kanske skulle lära sig detta i alla former som Mr Al Gore gör och talar om...."Låt han tala han skall snart tystas."
Men som Jesus sa "-Låten barnen komma till mig." Men den rackarn letade upp de bortsprugna fåren för att slaktaren skulle kunna slakta dem. Gissa om att vara till lags. Och vad har det på denna klimatblogg att göra....Jo, effekten om svaghetens styrka.

Anonym sa...

Lägg ner hela fredspriskiten!!
Det förlorade totalt sin mening i och med utnämningen av AG!

//J

Anonym sa...

Strokirk: Lysande! Man skulle önska att den blev publicerad i DN.. :-)

Anonym sa...

Jag är förundrad över hur folk i allmänhet och utan egentlig kunskap, i ämnet KLIMAT, har så mycket att säga och skriva i ämnet. Men jag har mina aningar om en större sammansvärjelse inom politikerleden som skall låta domedagsprofeten Al Gore bli högste profet i ämnet -allt för ett sorts "världsherravälde " som även låter kommunisterna i Ryssland bli en del av ligan. Och inte att tala om kineserna som applåderar så det åskar. Vilken grej, att de på sitt territorium kan låta en sådan banal sak som nedskitning, vålla sådana reflexer hos resten av världens politiker och innevånare...nästan. Men så finns då denna blog som kan balansera upp tilltaget lite...men det borde vara fler som öppnar ögonen.

Anonym sa...

Hör ej till ämnet men fann detta (o)roande citat på arbetarens klimatblogg!

"Volvo tillverkar trots allt något som hjälper till att driva jorden rakt in i ett varmare klimat."

Visste inte att Volvo har såna möjligheter, jag har alltid trott att de tillverkar bilar....?

//J.A

Skeptikern sa...

JA: Ett märkligt uttalande från Arbetaren nu när tusentals arbetare förlorar sina jobb!

Strokirk: Klockren bild, som alltid!

Anonym sa...

Al Gore, vilken loser. Han blev inte USA:s president, så då siktar han på världspresidentskapet, någon jävla form av messias som ska rädda världen undan en påhittad katastrof.

magnus sa...

Något jag inte begriper med Arbetarens klimatblogg är deras tidigare krav på snabb sänkning av utsläppen i väst med 100 procent.

Men som em det inte räckte hette en post nyligen "122 procent till 2020", och innebar just minskning av utsläppen med 122 procent. Annars är det kört. :-)

Vilka krumilurer de är1 :-)

Skeptikern sa...

Magnus: Mer förvirrade människor än skribenterna på Arbetarens klimatblogg får man leta efter!

magnus sa...

Kanske att minskning med 122 procent visar en kunskapsnivå som råder hos kommunister och radikalvänstern?

Peter Pedersen sa att man ska ha en propeller på elbilar så att de inte bevöver laddas. :-) Youtube.


(Om en kommunist läser här, låt mig påpeka, trots att det inte hjälper, att utsläpp inte kan sänkas med mer än 100%.)