5 oktober 2008

Det kommunistiska klimatmanifestet


Statligt ägda Vattenfall driver nu en kampanj som heter "Klimatmanifestet" och uppmanar folk att skriva på tre olika krav eftersom vi människor "kan bromsa klimatförändringarna". Vattenfall vill påverka politikerna och ha:

Ett globalt pris på koldioxid.

(Mellan 90-95 procent av växthusgaserna är vattenånga så det faller sig naturligt att vi kan påverka klimatet genom att beskatta vårt knappt mätbara bidrag av koldioxid i atmosfären. En gas vars andel utgör hela 0,038 procent av växthusgaserna. Det är ju fullt logiskt att vi kan kontrollera jordens enormt komplexa klimatsystem till vår fördel genom att beskatta en spårgas.)

Mer stöd till klimatvänlig teknik.

(I Sverige avvecklar vi kärnkraftverken så vad ska ersätta dem? Vindsnurror? Och hur många miljarder av skattebetalarnas pengar skall tas ut för att hålla (ofta olönsam) klimatvänlig teknik under armarna? Hmm....)

Klimatkrav på produkter.

(Toppen! Då kan vi i ett svep stoppa all import från Kina, Indien och andra utvecklingsländer. Miljoner och åter miljoner människor får det med ens mycket mycket svårare att skapa sig ett drägligt liv och hela länder får enorma problem att lyfta sig ur fattigdom. Men det är ju en petitess i sammanhanget.)

17000 personer har skrivit på manifestet...

5 kommentarer:

magnus sa...

Jisses!

Vattenfall tjänar som elbolag offantligt många miljarder på att klimatfrågan driver upp elpriset. (Detta nämner GT:s ledarskribent Jimmy Fredriksson i denna kloka artikel.)

Samtidigt bygger Vattenfall kolkraftverk för brinnande livet. (Lite kolkraft stör inte mig, i synnerhet inte billiga sådan i utvecklingsländer, bara man mer satsas på kärnkraft då kolkraft har negativa effekter på luft och vid brytning.)

Snacka om janusansikte. Moralfall?

Anonym sa...

Ja samma sak med oljebolagen och oljepriset, de håller nog igen prospektering och oljetillgång för att den höga efterfrågan skall skapa budgivning på oljebörsen och höga priser (för oljan håller ju på att ta slut ;). Sen att svenska staten tar ut helt oresonliga avgifter på allt bränsle som i sin tur bromsar den ekonomiska utvecklingen då drivmedel ofta är ett basbehov. De fria marknadskrafterna för självreglering av pris från tillgång och efterfrågan sätts allt mer ur spel. Denna klimatreligion vilka stater, organisationer och privatpersoner utnyttjar för att tillskansa sig större inflytande och (ekonomisk)kontroll, kommer att störta samhället och folks tillvaros i fördärvet om det får fortgå. Frågan är hur länge denna lögn kan bibehållas och vad som sker med de politiker och företag som genom detta orsakat människor och samhällen stor ekonomisk och humanitär skada. Al Gore och James Hansen är ju två predikanter som kan åläggas den största skulden för att ha orsakat och spridit dessa katastrofala åsikter. Al Gore har ju dessutom tjänat mycket pengar på att sälja utsläppsrätter eller skuldbrev?, kommer han att återbetala sina vinster om lögnen skingras?

Nej usch nu blev Jag upprörd...

/Andreas

Anonym sa...

Håller med om den snedvridna mediainformationssättet. Att med dolt syfte använda sig av ett klimatpolitiskt yttrande ger dålig smak i munnen.......

Dotto sa...

Hur mycket skall jordens temperatur behöva sjunka innan den här debatten självdör

Anonym sa...

Du måste lära dig att skilja på åsikt och fakta