4 oktober 2008

En vanlig dag i klimathotets StockholmAtt vi svenskar bombarderas med klimatpropaganda är väl en underdrift. Så här såg min dag ut i dag och den här dagen hade ändå relativt lite klimatpropaganda. Vissa dagar är det så mycket klimatpropaganda på stan att jag börjar yra och se isbjörnar på gatorna.

Promenerade in till stan för att köpa biobiljetter. Gick förbi en radda reklamaffischer med ett energibolag, Vattenfall eller Fortum, som lovade att klimatmärkt el gör skillnad.

På väg ner till tunnelbanan gör Södertörns högskola reklam för sina finfina utbildningar och frågar oss:

"Ekosystem eller Ego$ystem?" och "Finns det vinter och snö i Sverige om 50 år?"

Springer in på Akademibokhandeln för att köpa en tidning. Möts i dörren av affischer och ett bord helt vikt åt boken "Värld av is" som handlar om hur allt liv i Arktis dör (särskilt isbjörnar), att isen smälter och att allt är människans fel eftersom vi orsakar global uppvärmning.

Möter upp polaren som är utsvulten. Vi går in på MAX Hamburgare som visar hur mycket koldioxid som släppts ut i produktionen av SAMTLIGA produkter på menyn. Han väljer en stor jävla burgare!

Vi går sedan till biografen och sätter oss i salongen. Vattenfall kör en lång reklamfilm som visar isbjörnar på öppet hav, isbjörnar som försöker ta sig upp på isflak, smältande isar... allt ackompanjerat av olycksbådande musik. MEN! om du väljer klimatmärkt el från Vattenfall så börjar det snöa i Arktis och isbjörnarna skuttar runt och rullar sig i snön och allt blir bra igen. De gör faktiskt det i reklamfilmen.

På väg hem går jag förbi en stor reklamtavla för en biltillverkare med en ny bil - som släpper ut jättelite koldioxid...

Jag orkar snart inte med detta.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Man är fullkommligt dränkt av propagandan

Anonym sa...

det är rätt sjukt hur man kan skapa en helt ny industri såhär, efterfrågan är ju enorm.

Anonym sa...

Fenomenet vi ser är bekant, från trettiotalets Tyskland. Samma propagandistiska tal om hot och utpekande av syndabockar. Och samma krökta ryggar och lismande för att slippa förknippas med syndabockarna.
Jag börjar må illa över alltihop.
Funderar på att emigrera till Tjeckien, det enda landet kvar med fönuftet i behåll.

/Håkan

Anonym sa...

Jag känner precis samma som du, det verkar som det drabbar mer stockholm ändå, specialt i tunnelbana. Inte nog med alla IDIOTISKA reklam ifrån södertörns högskola, det enda som man kan läsa är Metro och ännu värre City, båda två är fulla av propaganda, vissa artiklar är rena rama idioti och folk går med på det...Det senaste jag såg var en helsida med Stockholms stad "klimatcoach", gubbens jobb är alltså att lära folk totalt onödiga saker och det med våra pengar...
Det är svårt att orka, det tar så mycket energi ibland vill man bara flytta härifrån!! Som tur det så kan man läsa din blogg eller Maggie eller moderna-myter. För min del är ni helt klart en LIVLINA i denna stad där klimatfrågan har gått helt överstyrd!!! KEEP UP THE GOOD WORK!
Vi får hålla ändan inför november för då kommer Al Gore till stan, förbredd Er på att blir ännu mer dränkt i propaganda....
Tack än en gång!!!
/Gaaaz

Skeptikern sa...

Gaaz: Tack tack! Håller med. När Al Gore kommer till stan så kommer företag, politiker, kändisar, organisationer, vänstern, klimax, författare och Göran Greider skrika om klimatet precis överallt hela tiden. Jag för min del har införskaffat öronproppar :)

Anonym sa...

Kanske en demonstration mot Gore vore på sin plats. Vem vill organisera det hela i så fall?

Anonym sa...

Hoppas det blir riktigt kallt och mycket snö lagom till att Gore anländer så att han får hitta på nya "vetenskapliga" argument för hur C02 är kopplat till uppvärmningen. Med solens rekordartat låga aktivitet och uteblivna 24:e solcykel så borde det bli en kall och snörik vinter som inte setts på länge!

Kanske en demonstration med oljebrasor i gamla oljefat för att få lite värme och se om det mildrar vintern.

/Andreas

Anonym sa...

Jo skeptikern borde söka hjälp. Förstår att det kan kännas lite tungt att ta in information.