4 november 2007

35 fel i Al Gores film


Christopher Walter, tidigare rådgivare åt Margaret Thatcher, listar här 35 fel i Al Gores Oscarbelönade powerpointpresentation.

Läs artikeln här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den övertyga inte direkt... jag forskar själv i evolutionsbiologi och måste säga att ERROR 32 (Pied flycatchers "cannot feed their young") inte är ett fel. Det är sant! Och förklaring till varför den inte var sann är inte en förklaring, utan en evolutionärteori om hur flugsnapparna möjligen kan lösa problemmet. Förändringen är noterad, den kritiseras inte heller i denna text under denna punkt så jag ser hur det är ett fel.

Att flugsnappare ska helt enkelt börja flyga till andra platser är också lite magstark att anta... migration styrs av gener, och man kan anta att det därför bör ske genom evolution vilket kan ta tid. Jag kan komma på tio andra möjliga scenarior, men det bestrider inte fakta – datat säger att det går sämre för flugsnapparna NU.

Jag är helt för kritik och tillhöra skeptikerna till hur media mfl rapporterar om detta... men krtik måste också vara saklig och man ska även ha lika höga krav på den som på forskningen och rapporteringen i media. Så vi gick från 35 till 34 fel men det är säkert fler som inte stämmer helt om man granskar dom, vilket säkert någon gjort!