27 november 2007

Aftonbladet - nu isbjörnsexperter

Läste i Aftonbladet att klimatförändringarna (naturligtvis till 100 procent orsakade av människans koldioxidutsläpp) gjort att isbjörnar ändrat sitt beteende och äter människor i stället för sälar.

Orsake är:
Isen smälter tidigare på våren och senare på hösten så isbjörnarna blir strandsatta längre och kan inte jaga säl.

Okej, var är det vetenskapliga beviset för att människan ligger bakom denna smältande is? Är det helt osannolikt att det bara är en naturlig variation? Varför väljer Aftonbladet att lägga fram en teori som helt saknar grund?

Vidare skriver AB om en flicka som gått nära en isbjörn som åt sopor ur en container. Hon dödades kort därefter. Hela tre stycken personer har dödats av isbjörnar i Sibirien under de senaste fyra åren. Tre stycken!!! Hur många har dött av kylan, alkohol, mord, cancer o.s.v. under samma tidsperiod?

Okej, är det smart att gå nära en gigantisk isbjörn som uppenbarligen är hungrig?...

8 kommentarer:

Mats Werner sa...

Delar Din skepticism! Kolla in vad jag själv skrev: http://matswerner.blogg.se/1195461110_korpkrax.html

Andy sa...

Bra att fler och fler börjar få upp ögonen och slutar göra enriktad forskning (och enkelriktad journalistik!!!) inom ett enda område, vars devis är att "Det är enbart människans fel att jorden värms upp".

FN:s s.k. "klimatpanel" mest bestående av politiker och enskilda foskare som vill ha ännu mer pengar för att bedriva forskning inom "sitt" område (där människan är syndabock) har hållt på med ensidiga fantasiscenarion alltför länge nu.

Äntligen verkar det som om andra forskare i världen börjar presentera sin (i min mening betydligt mer sanningsenlig forskning) som tar upp klimatförändringar ur en naturlig variation.(Därmed inte sagt att vi ska vara rädda om vår miljö och natur, är själv natur- och djurvän!)

Det är intressant att höra "experter" yttra sig om klimat, när man i själva verket menar miljö eller väder. Sommaren 2006 var en varm och solig sådan. Genast slog miljönissarna (som också "per automatik" forskar om klimat, så klart!) att "DET HÄR ÄR BARA BÖRJAN. SÅ HÄR TORRA OCH HETA BLIR SOMRARNA FRAMÖVER". Dvs varmt och torrt.

Årets sommar då??? 2007 blev kylig och otroligt regnig. Vad händer då? Jo, helt plötsligt sägs det "SVERIGE SNART UNDER VATTEN, DET HÄR ÄR BARA BÖRJAN". Helt nytt scenario. Och allt är människans fel.

Hela hösten i Sverige har dessutom varit kyligare än normalt, utan speciella större höststormar och dessutom extremt nederbördsfattig i stora delar. Konstigt. Vad säger FN, de är ju experter på det mesta...

Jag skulle också vilja se den tidning/journalist som också tar upp ett sådant ämne som att jordens resurser snart inte räcker till en art som breder ut sig allt mer och tär på miljön (ej att förväxlas med klimatet) samt tär på våra resurser och på andra arter. Just det. Människan. 6 miljarder männsikor som blir fler och fler. Och alla vill ha samma standard. Hur många kan vi bli?? Räcker maten till alla?? Hur drabbar det andra arter, djur, växter när människan brer ut sig över hela jordklotet. Ingen verkar vågar ta upp frågan för det är självklart att människans utbredning kan ske oavkortat. Vi tjuvskjuter vilda, utrotningshotade djur, hugger ned regnskogar med rik fauna och djurliv etc etc...Och det ska odlas grödor som ger etanol för att man tror att man gör klimatet en tjänst
(när man gör naturen en otjänst).

Så skyll inte på att isbjörnarna dör av av klimatförändring, när det är tjuvjägare och människan (som bl a fiskar ut hela haven) som är boven i dramat...

Andy

Skeptikern sa...

Andy: håller med dig till viss del. Att isbjörnarna dör ut är dock en myt. Antalet isbjörnar i exempelvis Kanada har aldrig varit större än nu.

Att jordens resurser inte räcker till har folk sagt i åratal. Men då glömmer man bort den tekniska utvecklingen. Utsläppen har exempelvis minskat dramatiskt bara de senaste årtiondena, mycket tack vare bränslesnålare transportfordon. Det krävs mindre och mindre resurser för att göra mer och mer saker. En dator som på 60-talet var stor som en gymnastiksal ryms i dag på en yta som knappt kan ses med ögat.

helenah sa...

Till Andy:

Så otroligt lättande att läsa din kommentar. Jag trodde nämligen jag var den enda som inser att vi människor inte kan bre ut oss och ta över jordklotet i samma utsträckning som vi håller på med nu. Det är ingen som sagt att vi har den rättigheten bara... Alla djurarter har precis samma rättighet att få leva på denna jorden som vi. Ändå tror vi att vi kan göra som vi vill..
Sätt in ordentliga straff på tjuvjägare och tjuvfiskare, de är idioter som verkligen borde lära sig att prioritera ett välmående jordklot istället för pengar. Är trött på att allting handlar om pengar...

Skeptikern sa...

Helenah: Hur kan du jämföra människors rättigheter med djurs? Förklara gärna det rationellt och logiskt.

andy sa...

kul att få lite respons...det borde för övrigt vara kriminellet att vara journalist på en liberal tidning som dn och köra miljöhot efter miljöhot som dessutom inte bygger på verklighet på så sätt som karin bojs gör. riktigt usel journalistik. släpp in klimatskpetiker peter stilbs från kth på ett uppslag i dn så vi får lite debatt!)

gilar skarpt "skeptikerns" inlägg om klimatet. mycket bra jobbat. tänk om all annan forksning var så enkelspårig som FN:s klimatpanel som "att vara säker på något till 90%" som FN säger klimatförändringarna och skyller på människan. duktigt trött man blir att höra politikerdravel.

vi lever i ett komplext system, där vi tror oss veta så oerhört mycket, men i själva verket vet vi mycket lite om jorden, rymden, världen och universum.

vad jag menar med männsikans utbredning är att om vi alla som delar denna jord just nu ska må bra, bör det inte bli för många av en och samma art (varken människor eller djur.) naturen är ju iofs duktig att reglera sådant själv, arter dör ut och nya tillkommer.
det har jordens arter alltid fått leva med. (dinosaurierna dog ut av klimatförändingen just då, dock ej heller den orsakad av människan, he he)

och vädret och klimtet lär vi fortsätta att inte kunna påverka även i framtiden. och tur vore väl det :)
(fast smhi-per och miljöjepparna lär väl fortsätta med sina hot)

lev här och nu. ät kött. åk bil. köp mat.flyg gärna. passa på att se världen. bygg kontakter. öka interationaliseringen. men var snäll mot dina medmännskor och alla andra som bor och verkar på denna planet.

mer tillväxt åt folket, det är det som driver vår utveckling framåt :) :)

andy - liberal

Olle sa...

Klandra flickan för att gå nära en isbjörn...Det är väl fint att hon går nära björnrn! Tänk om hon skulle diskriminera den och skapa en klyfta mellan isbjörnen och människor...

Och vi som satsat 10-tals miljoner på att framställa isbjörnar som snälla och utrotningshotade...

Nej, skäms bloggare!

MVH, Olle Ollesander,
Naturskyddsföreningen

David Winther sa...

Äntligen någon som vågar gå emot etablissemanget! Bra inlägg!

Jag har själv skrivit lite om detta:
http://dagen.tv/labels/Klimatbluffen.html

Jag väntar på fler inlägg här!