12 november 2007

Ingen jävel ska resa

SvD, precis som alla andra medier, fortsätter med sitt hysteriska klimatrapporterande. Reseexperten Per Johnsson, Mikael Persson och Bodil Sjöström tipsar i sin bok Klimatsmart (?) om att man minsann inte behöver resa så långt bort för att upptäcka saker och ska man resa långt bort så ska man försöka undvika mellanlandningar. Man ska också "sätta press" på flygbranschen genom att välja tåget.

Hela idén bygger på den felaktiga tron att människans utsläpp av koldioxid har så stor påverkan av miljön att det egentligen orsakar samtliga förändringar i klimatet. Och alltid negativa förändringar. Tunnelseende är en passande förklaring.

Klimatet beror på miljarder faktorer och människans utsläpp av koldioxid är en av dem. Betänk att atmosfären består av 0,038 procent koldioxid. En försvinnande liten del. Betänk att människans andel av denna lilla del är mindre än ett par procent. Fundera nu ett tag och fråga om det verkligen är rimligt att denna lilla del påverkar en hel planets klimat, till och med mer än Solen.

Författarna till Klimatsmart tror det och vill uppenbarligen att ingen ska flyga någonstans. Varför välja Thailand när det är så trevligt i Estland? Varför sitta på ett plan i 2 timmar när du kan sitta på ett tåg i 20 timmar?

Tragiskt att SvD ens bemödar skriva en artikel om detta.

Inga kommentarer: