21 oktober 2008

HEAT - nej, inte filmen med Al Pacino och De Niro


Just nu pratar man på Aktuellt om att svenska kossor är ett hot mot klimatet. Det låter ju förnuftigt. Jag ska sluta äta kött imorn.

Men det var inte det jag skulle skriva om...

HEAT är en ny välbalanserad dokumentär om klimathotet. Se trailern ovan. Inledningen sätter tonen. SVT:s programavdelning har nog redan köpt in serien.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Helt absurt. Fullständigt uppåt väggarna. Men det värsta är att folk sväljer det som sägs utan att blinka. Utan att ifrågasätta. Media har matat folk som inte orkar tänka själva med denna horribelt felaktiga propaganda i flera år nu. Och folk i gemen orkar inte tänka själva. Folk i gemen vill att andra ska tänka och fatta beslut åt dem. Det är fruktansvärt att politiker utnyttjar folks lathet att inte sätta sig in i frågan.

Nåväl. Verkligheten kommer att segra i slutändan. Och fakta talar INTE för AGW-tramset. Många journalister och politiker kommer att få skämmas framöver.

/Ragnar D

Flashman sa...

Om fakta fortfarande spelar _någon som helst roll_ för gammelmedia bör det kanske än en gång påpekas att om kossorna nu verkligen är ett hot så är det hinduer, fattigt folk i tredje världen som inte har råd med traktorer och konsumenter av mejeriprodukter som bör ändra sina vanor, inte de ickevegetarianer som förtär restprodukterna av deras klimatförödande vanor!

I Sverige, liksom i större delen av världen, är nötkött en biprodukt av mejeriindustrin. Vi äter gamla mjölkkor och deras kalvar av "fel" kön.

I Asien och Afrika är metanpruttarna främst resurser i jordbruket. Oxen drar plogen, i brist på biodieseldriven traktor...

Det är möjligt att detta är ett problem, men det bör i så fall redovisas ärligt.

Att köttet från drag- och mjölkdjur, respektive ungtjurar av mjölkrasdjur konsumeras av ickevegetarianer istället för att kremeras eller brytas ned av bakterier påverkar inte CO2-budgeten ett dyft.

Är det ett problem står lösningen endast att finna i att fixa massor av traktorer samt att omgående förbjuda konsumtion av mejeriprodukter.

Är det bakomligggande problemet metanutsläpp står dock givetvis förbud mot risodling (våtmarker = riktigt illa), samt mot konsumtion av bönor och alla andra legymer (_vi_ pruttar = ganska illa) högst på dagordningen.

Termiterna borde förståss utrotas också, men det är nog svårare än att vidta de enkla åtgärderna.

"Arla dödar isbjörnarna, inte Scan" sammanfattar läget för Sveriges del.

Men det lär ni inte få läsa.

Anonym sa...

Jag satt i soffan i går kväll och såg några intressanta program på Axess och Kunskapskanalen och så slog det mig följande;
Medveten eller inte verkar det som om kunskap i historia eller samhällskunskap inte är relevanta kunskaper i dagens samhälle.
Allmännbildning verkar inte finnas och att tolka kritiskt är bara politiskt nonsens....
Okunskapen florerar till förfång för känslomässiga yttringar angående vad man upplever idag.
Idag, nu, är/har blivit liktydigt med FÖREVIGT!
Människan verkar ha förlorat intresset att se sig som en i ett tidsled och få verkar ha fått undervisning som ger klara besked vart den befinner sig, särskilt yngre. Vi verkar ha fått ett samhälle i STÅ.
Ett samhälle som självupptaget verkar vara det sista som upplevs. Att sätta sig in ett sammahang och se sin del av historien verkar ha blivit cementerat nonsens för den kunskap som florerar är irrelevant nonsens, ja rent av självupptagen nonsens. Vi behöver ha bättre undervisning och se ett samband mellan vad som varit och vad man kan förvänta sig komma utifrån det som varit och inte leva imorron- idag. Det kanske låter virrigt men rent filosofiskt är all information som ges felaktig, om den inte bygger på tidigare kunskap.
Inget nytt kan "poppa" upp utan att ha en bakgrund.
Alltså är alla nya rön angående klimatförstörelse som inte är relevant i sin bakgrundsfakta rent nonsens!
Jag blir så jävla förbannad på domedagsprofeter som inte har läst sin historia, för om de hade gjort det skulle aldrig ta sådan skit i munnen eller öda bläck på vad många idag vräker ur sig...hälsar en ren sann humanist.
Så kör hårt Skeptikern du behövs!!!

Fredrik sa...

Bara jag som gillade ironin i att de första 20 sekunderna är i stort sett taget från The Great Global Warming Swindle?, Allt som saknas är ett stort "And It's Your Fault" på slutet :D

Anonym sa...

Hej Skeptikern
Jordens Räddare har funderat vidare.

Vad jag förstår så finns det ingen som är helt säker på vad som driver den globala uppvärmningen. (om den nu finns.) Men enligt IPCC:s experter så är de till 99 procent säkra på att det är CO2 som är boven. Men vissa (tex. Pär Holmgren) jämför säkerheten med att jorden är rund och inte platt så därför finns det inget mer att diskutera för det finns bara en sak som är boven,CO2. Det betyder att han anser sig ha 100 procent rätt.
Nu vet ju alla att jorden är rund, så det betyder ju att, åtminstone Pär är till 100 procent säker på att det är CO2 som skall bekämpas. Men de övriga 99 procentarna (IPCC och dom) är till 1 procent osäkra. Då frågar man sig: Om de inte är säkra till 100 procent så kan de ju inte heller veta att de är till 99 procent säkra efter som de inte vet sanningen = slutsumman. Men det bjuder jag på.
Om det skulle vara så att CO2 är oskyldigt så skulle ju 99 procentarna ha, inte bara 1 procent fel, utan 99 procent fel efter som felet = CO2 då bara utgjorde en procent. Då måste de övriga 99 procenten utgöras av andra alternativ så som solens aktivitet, jordaxelns lutning, jordens bana runt solen, kossornas rapar och pruttar osv.
Om man då jämför med oss skeptiker som räknar in alla de andra alternativen så har ju vi helt rätt, såvida det inte finns någon global uppvärmning, då vi skulle ha 200 procent rätt och Broadwayregissör Pär Holmgren 200 procent fel. 100 för att han har fel och 100 till för att det inte blir någon Brodwayklimatmusikal.
Om jag nu inte räknat alldeles galet.
Hälsningar JR.

Christopher E sa...

Nej Fredrik, inte bara du...

Swindle-filmens inledning tog fullständigt udden av denna films intro som därmed blir en parodi.

Uppenbarligen har inte dessa producenter sett Swindle. Det borde de gjort.

Anonym sa...

Läs: Forskning om global uppvärmning via aerosoler,strålning och molnbildning i atmosfären. Frans Olofsson Göteborgs Universitet
JR

brodeur sa...

JR IPCC påstår sig vara säkra till 90%, vilket är en påhittad siffra utan någon substans.

Peter sa...

Haha.. det ÄR ju i princip inledningen till TGGWS!!! :)

Anonym sa...

we didn't define the law of nature, we are not unique, we are simply the ape that got lucky!

Anonym sa...

Pär Holmgren med flera jämför de som inte tror på IPCC's teorier med de som tror på att jorden är platt.

IPCC hävdar att deras teorier om global uppvärmning orsakad av människans utsläpp av växthusgaser med 90% sannolikhet är sann.

Betyder det att PÄr Holmgren och hans gelikar anser att jorden med 90% sannolikhet är rund och med 10% sannolikhet är platt?

/Eskil

TheBasturd sa...

http://www.youtube.com/watch?v=J8dLHZ6jKFc


Skeptiker, jag vill inte att du ska få tårar i ögonen nu. Men om du får det, så hoppas jag att du får en skuldra att luta dig på.

Jag förstår vad ni menar med att överdriva, den här videon säger nog det mesta. Även fast jag tror att vi påverkar klimatet och tycker att vi ska behandla jorden bättre. Men den här videon är bara FEL!
THEBASTURD