14 september 2008

100 000 besökare
Sedan jag skrev mitt första inlägg i oktober förra året har bloggen besökts av 100 084 besökare. Idag passerade även antalet sidvisningar 150 000-strecket, vilket är otroligt roligt! Tyvärr har jag inte hunnit skriva så mycket de senaste veckorna men så fort jag får mer tid över så blir det fler artiklar.

Herren ovan (Alltså karln på bilden...) kommer ju till Sverige snart så då lär det bli mycket att bevaka i pressen. Gissar att den samlade svenska journalistkåren kommer få klimatfnatt när han än en gång drar sin risiga keynotepresentation och berättar om hur jorden går mot sin säkra undergång. Undrar om han kommer landa med sin privatjet på Arlanda eller Bromma?....

21 kommentarer:

Mårten sa...

Övrigt inom media, indoktrineringen inom skolväsendet fortsätter oförtrutet
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=445148

Peter sa...

Grattis!

Uffeb sa...

Att cykla eller promenera till skolan är bra för barnen.

Men det är sorgligt att man inte kunnat genomföra det utan skräckpropaganda om klimatförändringar.

Bristande engagemang i barnens hälsa från politiker och lärare kanske... slapphet, och nyväckt populism?

Anonym sa...

Grattis till ett bra jobb. Du har faktiskt blivit sedd och därmed påverkat många. Kul att du finns.
JR

Skeptikern sa...

Peter & JR: Tack tack!

Jag cyklade hela min barndom och gör det fortfarande. Men orsaken har aldrig varit miljön eller klimatet utan för att det är skönt, bra för kroppen, snabbare än bussen och förbannat roligt.

Anonym sa...

Jag ser i mannen på bilden Mr Al Gore den farligaste personen på vårt klot.Hans sätt att på ett indoktrinerande sätt behaga världens politiker genom sin domedagsteori kan ställa detta klot på ödets rand. Att i egen hög person nå så högt i anseende genom en livslögn som enbart är ett egoistiskt synsätt, borde det finnas domstolar för.

Basse sa...

Grattis!
Okunskap och dålig logik* är tydligen ett framgångsrecept inom "klimatskeptiker"-blogosfären.

*Då tänker jag bl a på när jag försökte diskutera något så grundläggande som naturliga klimatfaktorer med dig, i "Höglund"-tråden.

Skeptikern sa...

Basse: Tack!

Naturliga klimatfaktorer skrev du. Tja, naturen har stått för 4,5 miljarders klimatförändringar. Jag ifrågasätter tron att människans co2-utsläpp numera driver hela klimatet, och det bara inom loppet av 100 år. Jag råkar tro att solen, atmosfärisk strålning och alla andra miljarder naturliga faktorer påverkar klimatet i långt större utsträckning än människan.

Men om du tycker att det är tecken på "okunskap och dålig logik" så vet jag inte varför jag ska orka kommentera dina inlägg.

Anonym sa...

Grattis!
Bilden är i sanning läskig, skulle kunna få en sten att gråta, men en bild på James Hansen hade nog varit bättre för det var ju han som startade hela denna soppa för hela 20 år sedan. Önskar dagligen att den falske domedagsprofeten inte funnits...

/Andreas

Basse sa...

Skeptikern,
Jag påstod aldrig att "co2-utsläpp numera driver hela klimatet", och det påstår t ex inte heller IPCC. Det saken gäller är att CO2 och andra växthusgaser är den främsta andledningen till den sekellånga uppvärmningstrenden. Så visst är det dålig logik (och det är en snäll tolkning) att argumentera som du gör.

Mikael sa...

Oklart varför Al Gore skulle vara den farligaste människan på klotet. Det värsta som kan hända - och som väl i grunden alla hoppas - är att han och världens övriga klimatexperter har fel. Men på vilket sätt är det farligt att försöka mildra effekten av en sannolik uppvärmning? Ni kan inte mena att energibesparingar, kollektivtrafik, förnybara energikällor, vegetarisk mat och skogsplanteringar skulle vara farligt? Oavsett klimatfrågan är det väl saker som gynnar en hållbar utveckling och en smidig övergång från oljesamhälle till en ny framtid? Jag förstår inte faran!

Anonym sa...

Du blandar ihop allting. Självklart är solen viktigast, utan den hade jorden varit mycket kall, det är ingen (seriös) som hävdar något annat. Det forskare hävdar (och med bra mycket större trovärdighet än vad du har) är att de antropogena förändringarna i atmosfärens växthusgaser i nuläget är en viktigare klimatfaktor än de nuvarande naturliga förändringarna i solintensitet, kosmisk strålning och annat.

Farbror Torsten Punkt Com sa...

Enligt uppenbarelseboken i Bibeln ska djävulen skicka "den falske profeten" till jorden. En man som utger sig för att vara god och vilja planetens bästa, och som folk betraktar som profet, men som i själva verket förleder människor.

Två ord:

Al Gore.

Ok, jag skämtar, allt i bibeln är inte helt vetenskapligt och sant och Al Gore är nog inte djävulens sändebud. Men ibland väntar jag bara på att miljövännerna världen över ska skaffa sig en gemensam symbol - "the sign of devil". När/om det händer blir jag orolig...

svanberg sa...

Bra jobbat! Du förtjänar dina besökare. Du gör nytta. Att läsa din blogg är ibland som att låta hjärnan ta lite semester från allt klimatprat i medierna. Här, jag vill visa en "rolig" bild för dig som har med ämnet att göra: http://www.dianahsieh.com/blog/uploaded_images/WM-748339.gif

Anonym sa...

Farligast på jorden....jo, det skall ni veta att de politiska konsekvenser som bidrar till beskattningar på vanliga människors vardag kommer att ge storstadsmekanismen en skjuts framåt och då bildas en för stor grupp av ett lands befolkning, Sverige till exempel, kommer att ha 90% av all befolkning i städer. Koncentrerade ytor förödande för psyke och hälsa. Detta är bara en sak, det finns mängder av orsaker till att se klimatpolitik och dess grundlösa profeter som precis någon ovan skrev...Djävulens profeter.

Anonym sa...

Mikael
Al Gore är en falsk profet. Inbillar du dig att han vill allas bästa?
Al Gore har enormt stort intresse av att miljölarmen dräller in. Tänk dig in i hans situation om alla larm upphörde och klimathysterikerna tystnade. Då skulle hans affärsidé vara värdelös. Nu har han redan tjänat hundratals miljoner på skräckpropagandan så någon nöd hade det ju inte gått på honom. Men som du vet, de giriga får aldrig nog. Sedan måste du erkänna att Skeptikern gör ett bra jobb som ett mothåll så inte allt går fullständigt överstyr. Folk måste få en sansad inställning till det hela.
Sedan en sak, om jorden inte trivs med oss så kommer den att spotta ut oss och be att få tala med hovmästaren. Det kan inte Al Gore göra något åt.
JR

Skeptikern sa...

Svanberg: Bra bild! Det är så det kommer bli om den här hysterin får fortsätta.

Mikael sa...

Klimatfrågan är inte Al Gore. Han är toppen på ett isberg. Visst finns det människor som tjänar pengar på klimatfrågan - säkerligen tjänar Al Gore en del, och företag inom vissa energisektorer, miljökonsulter och spannmålsodlare tjänar också pengar. Men klimatfrågan drivs inte av människor som tjänar pengar utan av människor som tar frågan på allvar - forskare och journalister. Jag förnekar ej förekomsten av rötägg inom dessa yrkeskårer, men uppfattar majoriteten av åtminstone forskarkåren som mycket seriös och hederlig.

Anonym sa...

Mikael.
Visst finns det säkert seriösa forskare, det betvivlar inte jag. Men de finns i båda lägren. Al Gore och en del andra utnyttjar skamlöst folks rädsla och vilja att göra rätt samtidigt som de ser till att de själva kan leva i lyx. Dessutom har de mage att tala om för andra hur de skall leva "klimatsmart".
Det är dessa människor som sparkar undan fötterna på de som försöker föra en seriös debatt och en seriös forskning.
Miljöaktivister i alla läger borde göra sig av med dessa girigbukar.
JR

Anonym sa...

Mikael.
Att det finns forskare som tar frågan på ett seriöst sätt betvivlar jag inte en sekund.

Men var hittar du journalister som tar frågan på ett seriöst sätt? Jag har i alla fall inte lyckats hitta dom. I alla fall inte i detta land


/Eskil

KG Holmsten sa...

Vem här inbillar sig att cykla är klimatsäkert?
Cykla i skogen så kanske några procent, men inte i stan.