19 september 2008

Stäng av strömmen för KlimaxdemonstranternaLäste på DN att Klimax genomförde en rätt stor demonstration i Malmö i dag. Den här gången var det energibolaget Eon som fick stå i skottgluggen eftersom det är en miljöbov. Just det, man protesterade också mot bilismen som orsakar den globala uppvärmningen. Lite senare på kvällen så demonstrerade Reclaim the Streets-människorna också på en gata utanför stadshuset.

Miljöboven Eon har en hel klimatsektion på sin hemsida med klimatskola och allt. De säljer vattenkraft, vindkraft och en massa annan miljövänlig energi så om man nu blint tror på ett klimathot så verkar det vara fel aktör man riktar sin ilska emot.

Att Eon gör så att demonstranterna (och övriga invånare i Malmö) kan värma upp sina hem, laga sin mat, kolla på TV, tvätta sina kläder, använda sina datorer, tända sina lampor och ladda sina mobiltelefoner är tydligen inte bra i Klimax ögon. Jag föreslår därför att Eon stänger av strömmen för Klimax anhängare så får de se hur det är att leva utan tillgång på elektricitet.

Miljarder av fattiga människor skriker efter tillgång till elektricitet och så har de här välmående aktivisterna mage att demonstrera mot ett energibolag som förser människor med livsnödvändig el.

Bortskämda snorungar, det är vad dem är!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är nytt? Överklassens bortskämda barn har alltid, lika mycket som man gillar att demonstrera mot det ena eller andra, ogillat hårt oglamoröst arbete.

Det kan vara mot kapitalismen, eller något annat. Idag är det ”klimatet”, och imorgon är det något annat. Men vem orkar bryr sig om överklassbarnens fritidsproblem?

/Eskil

Anonym sa...

Dom bör snarast tas omhand och skickas till arbetsläger

Anonym sa...

Ett tips..
Stäng av den CO2 genererade elkraften några timmar varje kväll i november-december så man får känna på hur det kännas? Skulle var en intressant upplevelse för CO2 kramarna när inte MSN, SMS och allt datorrelateade strejkade...

Anonym sa...

Hej alla glada skeptiker!
Äntligen har jag fått en förklaring till varför det blir kallare fast det egentligen blir varmare.
En ny forskarrapport kom idag som fastslår att klimatet inte har blivit 0.7 grader varmare utan hela två grader. Att det inte märks beror på att luftföroreningarna hindrar solens strålar att nå ner till oss, de studsar helt enkelt ut i rymden igen. Därför kyls jorden ner fast den blir varmare. Vad fasen gjorde man utan forskare. Att jag inte tänkt på detta fenomen själv beror ju på att jag är dum i huvudet.:-)
FR

Anonym sa...

Enligt Skånskan så protesterade demonstranterna mot Eons satsningar på kolkraft i Tyskland och kolgruvor i England. Så det verkar inte som om de var emot all energiproduktion.

Men för all del, låt inte detta störa er i era fantasier om hur Eon borde straffa människor som kritiserar företaget.

Jag vet sa...

Ja, men, basse, det är ju rätt i sak att dom protesterade mot kolbrytning, men vad skall Eon göra när dom inte får satsa på kärnkraft.

Anonym sa...

Förlåt slarvet.
FR skulle naturligtvis vara JR.
Grattis igen, Skeptikern. Det visar sig nu att du haft rätt hela tiden. Det är solen som bestämmer klimatet. Ett verkligt trendbrott är nu på gång. Allvarligt talat. Lyssna på Vetandets Värld i P1. Verkar väldigt lovande. Men det skall bli roligt att höra hur hela etablisimanget kommer att bortförklara alla påhopp på oliktänkande.
Sedan en sak. Vad tusan skall Al Gore här att göra.
Hälsningar JR

Anonym sa...

basse
Så demonstranterna är också emot att man i Tyskland skall stänga ner kärnkraftverken? Det var för mig en ny upplysning, men inte mig emot, även om kärnkraften inte är helt invändningsfri. Man har ju sent omsides kommit till insikt att man inte kan ersätta kol och kärnkraften med vindkraft. Och att lösa energiproblemen med bioenergi i ett land med 80 miljoner innevånare på 90% av Sveriges yta är inte det lättaste.

Eskil

Nisse et al sa...

Om man tittar på fotot så ser man att något fattas för en grupp som demostrerar i dagens sverige. Inte en enda URL på plakaten som folk kan gå till för att få mer fakta och information...
Med tanke på hur mycket pengar som denna klimat-cirkus har att tillgå, så borde dom iaf ha råd till en hemsida.