23 september 2008

Isande kall vinter väntas i Storbritannien
I Storbritannien räknar man med en riktig vargavinter i år. Helt i linje med den globala uppvärmningen...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant... såg ni detta http://playrapport.se/#/video/1255716 inslag i Rapport ikväll? Se till slutet. Inte så vanligt att IPCC/FNs klimatpanel får kallas politiskt och inte vetenskapligt i SVT's nyhetsprogram. Dessutom konstateras att de har fel. Om de kan ha fel om ökenutbredning så kan de väl ha det om orsaken till en klimatförändring, eller...?
/Per

Magnus sa...

5 meter snö på en skidort på Nya Zeeland är visst rekord (graf 2003-2008), och på flera håll i alperna tog visst skidsäsongen inte slut denna vint... eh... sommar. :-I


Men om så Nilen bottenfryser kommer fusk, aggressiv retorik mm bara att öka. Man kör nu global warming-spåret och att det varit ännu kallare utan global warming, vilken liksom bara väntar och laddar upp inför kommande HEMSKA LITE VARMARE klimat!!! Nej, det tror de ju inte, utan reglering och socialism är målet.

Chrille sa...

(Ironi på) Nej, nej, nej. Det har ändrats till "klimatförändringarna". Människans klimatpåverkan kommer att leda till varma/kalla vintrar och varma/kalla och torra/fuktiga somrar. Stryk det som inte passar för att anpassa teorin...förlåt detta accepterade fakta, efter existerande väderförhållanden. Alla avvikelse från medeltemperatur, medelvindstyrka och medelnederbörd är solklara tecken på människans klimatpåverkan. (Slut på ironin)

Qrufus sa...

Du kanske redan fått den här länken men jag lämnar den ändå.

http://www.garagetv.be/video-galerij/blancostemrecht/The_Great_Global_Warming_Swindle_Documentary_Film.aspx

Anonym sa...

Häromdagen sa de på TV-nyheterna att luftföroreningarna balanserar koldioxidens verkningar så att om man tar bort luftföroreningarna så ÖKAR alltså koldioxidens inverkan. Om man nu tror på koldioxidteorin förstås. Men lite kul var det.
KS

Jerker Andersson sa...

Chrille, du har helt rätt. Numera har man ersatt global uppvärmning med klimatförändringar. Då kan man täcka in alla förändringar i klimatet.

Det innebär att det numera är klimatförändringar som orsakar klimatförändringarna. Innan den industriella revulationen så orsakade inte klimatförändringarna några klimatförändringar.

Magnus sa...

Utanför ämnet. Bilen ser ut som en Saab 900 med sånt där campingkit. bild

Anonym sa...

Det mycket intressanta är hur professor Ulf Heldèn lägger orden:
"Kanske ökad koldioxidhalt i atmosfären på grund av klimatförändringen", alltså att haven värms upp (av en mystisk källa??) och koldioxid frigörs. Hoppade till i stolen när jag hörde det och förvånades över att en "AGW-skeptiker" tillåts uttala sig i media, det finns kanske hopp fortfarande. Undrar vart professor Leif Kullman har för åsikt i frågan, kanske är naturgeograferna med sin fokusering på klimathistoria några som inte konverterats till klimatkyrkan ännu...

/Andreas

Skeptikern sa...

Per: Så vitt jag vet är IPCC ofelbara ;-)

Magnus: Också läst en massa nyheter om köldrekord som sätts lite varstans i världen. Men det är inte så att svensk media är särskilt pigga på att uppmärksamma detta. Skön bild du länkade till :)

Qrufus: Lagt upp den tidigare men den försvinner ofta från Youtube och andra sajter. Alltid väl värd att titta på!

Chrille: Namnbytet från "global uppvärmning" (som ioförsig används fortfarande) till "klimatförändringar" var ett riktigt genidrag. Nu kan som sagt allting förklaras med klimatförändringar, förändringar implicit orsakade av människan.

Thomas sa...

Tror skeptikern på sådana där väderprognoser? I så fall är han nog inte så skeptisk.

undrande sa...

Thomas. Den gällde några månader och ska jämte inte minst mönster i havsströmmar grundas på solaktivitet. Finner du det intressant att du tror på den?