6 februari 2010

Åh nej! Mera snö!I helgen drar ett snöoväder in över Washington i USA och det hela har kallats Snowpocalypse - Snödomedagen.

Förklaringen till denna (kalla) klimatförändring är El Nino och Nordatlantiska luftströmmar. Det vill säga, fullt naturliga fenomen på jorden.

Återigen lyser koldioxidens klimatpåverkan med sin frånvaro. Politikerna har ju sagt att det är människans koldioxidutsläpp som bär skulden till jordens snara undergång och inte havsströmmar över Nordatlanten. Eftersom politiker alltid har rätt så vet jag inte vad jag ska tro längre...

Kan inte någon klimatforskare krypa fram ur sin grotta och vifta med en ny rapport som visar att människans koldioxidutsläpp också bär skulden till snöoväder. På så sätt kan ordningen återställas och människan skuldbeläggas för precis allting som sker i naturen.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Skeptikern.
Fråga Väderpälle, eller RockOlga...Rockström menar jag. De ställer säkert upp.
JR

Anders sa...

Kan inte du krypa tillbaka i din grotta istället. Världens vädersystem hänger ihop. De fleta forskare är överens om att vi kommer se allt mer kraftiga stormar i framtiden pga klimatförändringen.

Skeptikern sa...

Anders: "klimatförändringen", finns det bara en? Eller är det så att klimatet alltid befinner sig i förändring?...

Hänger världens vädersystem ihop? det hade jag inte en aaaaaaaning om.

Kraftigare stormar: kan du länka till någon rapport som bevisar detta?

JR: RockOlga :)

Jesper sa...

Oroa dig inte Skeptikern, en WWF-beställd rapport är säkert redan på ritbordet. ;) Det vet ju alla att svart=vitt, kyla=värme och IPCC=trovärdig forskning.

Lästips till Anders:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article7000063.ece

Molner sa...

Kan det inte vara så att vi redan betalat in för mycket CO2-skatt så det är därför de här väderfenomenen visar sig....?

nelson sa...

En ny typ av braskande rubriker numera:

* How to learn to love a cold climate

* Arctic freeze wreaks havoc across the planet

Från Timesonline

Anonym sa...

någon som leker med EISCAT/HAARP möjligtvis?
http://www.redicecreations.com/article.php?id=9471
http://www.redicecreations.com/article.php?id=9557
http://www.redicecreations.com/article.php?id=9669

Snowroller sa...

El Niño är en trevlig liten ponke. Kommer med mycket snö och får kylan från norr att bli värre än den borde vara. Naturligtvis skyller faktoidmakarna som stöder sej på AGW-hypotesen på oss människor. Man måste ju ha någon att skylla på. Hellre än att göra nåt aktivt för att skydda sej från snön och kylan med.

Anonym sa...

Hej Anders.
Du skrev lite fel där "de fleta forskarna" Jag förstår att du menar de feta forskarna är överens.
Tro fan det. Det är ju därför de är övrens om allt som är fel. Och fetare och fetare blir de. Nu har de blivit så feta så bubblan börjar spricka.
Skall bli riktigt skönt, det är nu din tur att krypa in i grottan och låta de riktiga forskarna ta över rulljansen.
JR

Anonym sa...

Intressanta åsikter den här bloggen har, inte för att jag är för det här sättet att se på våran klimatpolitik men det väcker intressanta frågor.

Först undrar jag vad för dåligt du ser i att utveckla världen mot ett miljösmart tänkande ?
Det är faktiskt bland de enda meningsfulla utvecklingen jag ser just nu.

Sen undrar jag också vad du har för tankar kring jordens resurser och att de faktiskt kommer ta slut en dag ? Jag har inte sett så mycket åsikter om detta på bloggen (hittade den dock idag) men undrar vad du har för åsikter om det?
Ett miljösmart tänkande gynnar ju också vår användning av resurser.

MH

Skeptikern sa...

MH: "Först undrar jag vad för dåligt du ser i att utveckla världen mot ett miljösmart tänkande"

Varför drar du en sådan slutsats? Tror du att jag är emot ett miljösmart tänkande?

Har skrivit över 700 inlägg så min ståndpunkt har jag redan argumenterat ett antal gånger. Du är inte den första som halkar in på bloggen, ser vad titeln på bloggen är, och sedan börjar dra en massa slutsatser om vad jag tycker.

Kalle sa...

Ja det finns alltid överdrifter och desinformation från båda håll.
Den som trodde att jorden var rund fängslades. Den som fann att digitalisblomman kunde bota hjärtbesvär brändes som häxa av allmänheten. Det finns fortfarande de på som allvar påstår. att judeutrotnigen aldrig ägt rum,trots filmbevis, att jorden är platt och att 11 september var iscensatt av Usa för att skapa ett hat mot Muslimerna.
Vi har väldigt svårt att anamma något nytt och vill gärna invagga oss i en slags trygghet. Om man sticker huvudet i sanden så finns det ju ingenting allt är som förut - vad skönt.
Sanningen är väl den, att all gift som vi släpper ut hamnar någonstans antingen i havet, jorden eller i atmosfären. Ingenting är oändligt. Bygger vi högre skorstenar och avloppstuber längre ut i havet så vi inte ser så finns det ju inte. Djuren lär av erfarenhet men inte människan.
Allt som förmörkar himlen, Sot från vulkanutbrott,industrier, bilar mm skapar mörka moln kyla och snö.
Det finns historiska bevis på att enorma vulkan utbrott förmörkat himlen och skapt katastrofala vintrar även i Europa.
Måste vi också hjälpa till?
När däremot kemikalier gnagt hål på vårt skyddande skikt så kommer värme obehindrat att att stråla på oss.
Måste vi medverka till detta???
Sedan kan man diskutera när och hur.Växlingarna blir väl allt fler och snabbare. men det är en mindre fråga.Man måste se allt på sikt.Måste vi fortsätta skita ner hela vår omgivning skogar, vatten, luft,?
Tror man verkligen att detta inte har någon påverkan - ja när man tittar längs våra vägar,i vatten och skogar så är det nog så?
Lev för dagen nur är det fest - eller ??????
Kalle.
Ps Nej varken politiker eller vetenskapsmän har alltid rätt. Det finns både politker och vetenskapmän som hävdat att tex judeutrotningen aldrig ägde rum.

Molner sa...

Vad är då vitsen med att beskatta det skogen och övrig växtlighet lever av, istället för att fokusera på det som är till skada för naturen...tänker närmast på detergenter i tvättmedel och diskmedel samt annat som låtes släppas ut i luft och vatten utan betänkligheter.....