11 februari 2010

Vad hände med klimatprefixet?Rapport körde ett inslag om det värsta snöovädret som drabbat stora delar av Europa och USA:s östkust på mycket länge. Som sig bör så nämndes inte klimatet en endaste liten gång. Om vi nu pratar klimatförändringar som media ältat i flera år nu så är väl detta snöiga och kalla väder en jäkligt stor klimatförändring?

Hade det varit en "ovanligt" varm vinter så vet vi alla vad vem som fått skulden...

10 kommentarer:

Sivan sa...

Instämmer.
Media förvränger sanningen.

Snowroller sa...

Det stora hyckleriets tid är inne...

Anonym sa...

Alla vi som insett sanningen om bluffen måste berätta det för alla i vår närhet och propsa dom att göra detsamma.

Media kommer inte hjälpa oss då dom har för mycket investerat i bluffen

Anonym sa...

Fy fan jag måste svära lite ful. Dom har gått lite för långt att dom förvränger sanningen. Nu här jag bor är ovanligt långvarigt kylan och ganska mycket snö som inte har hänt sedan 1987. Det stora hycklerietstid är inne håller jag med Snowroller. Just nu längtar jag vår med värme o sol hurra det är ca en månad kvar toppen.

Findus

Snowroller sa...

Jag skrev tidigare att hyckleriets tid är inne. Den stora tystnadens tid är också här. Tidningarnas ansvariga journalister kommer inte rakt ut att erkänna att de blivit dragna vid näsan eller haft fel utan de kommer att tiga i frågan och gå vidare om annat.

Det en journalist framför allt ogillar mest är att behöva svara på frågor från andra journalister, om det inte handlar om att berätta sitt livs historia. Men det är en annan femma.

Jerker Andersson sa...

Vi hara mycket snö just nu men glöm inte att januari var den varmaste januari som uppmätts av satteliter sedan 1979 samt att El Nino är den starkaste sedan 1998.

Värmen ligger i huvudsak över öppet hav och kylan över land.

Normalt sett efter en rejäl El Nino så vänder det till en kall La Nina inom 1-2 år.

Det ska bli intressant att se hur stor rekylen neråt i global temperatur blir de närmaste 2 åren.

Anonym sa...

Nu är det ju så att klimatförändringarna på våra breddgrader gör att vi får mer extremt väder, alltså ovanligt kallt/varmt. Dessutom påverkar de smältande isarna Golfströmmen på det viset att den saktar ner och till sist troligtvis kommer avstanna helt. En svagare Golfström innebär KYLA! Så den kalla vintern skulle helt klart kunna bero på klimatförändringarna och den globala uppvärmningen.

Skeptikern sa...

Anonym: På vilket sätt är vintervädret just nu extremt? Extremt i förhållande till vadå? Vintern 2005, vintern 1934, vintern 1344?

Är det inte lite väl bekvämt att älta koldioxid och global uppvärmning och sedan använda precis samma uppvärmningsteori och säga att det också kan bli kallt?

Vad vi än gör så blir det fel. Blir det varmt - människans fel. Blir det kallt - människans fel.

Naturens krafter, ja dom räknar vi inte in.

Annika sa...

Anonym 11.13 och alla ni andra som vägrar att överge sin klimatreligion: Varför vill ni så gärna tro att vi människor påverkar klimatet?!! Varför blir ni inte glada när ni får reda på att jorden inte håller på att gå under?!!!!
Skeptikern: jag beundrar ditt tålamod. Det verkar vara lättare att lära en kaktus dansa polka än att få en klimattroende att inse sanningen....

Annika sa...

Här är 59 minuter fakta att visa de troende:
http://www.youtube.com/watch?v=Cy1FE-7nWz4
Men det lär väl inte hjälpa....