9 februari 2010

Världsnaturfonden lyser med sin frånvaroBloggläsaren Peter har noterat att Världsnaturfondens massiva bannerannonsering ser ut att ha upphört. Självklart kan det vara så enkelt att de i förväg inte valt att annonsera den här tiden men jag tror inte det. De har under lång tid mer eller mindre regelbundet bombarderat var och varannan sajt med sin propaganda om klimatförändringar och snyftande isbjörnar. Nu efter Climategate, IPCC:s ytterst tveksamma rapporter, manipulerad temperaturdata OCH en mycket kall vinter för hundratals miljoner människor så är det som sagt inte läge att varna för en uppvärmning som vi inte sett röken av.

Vi ska heller inte glömma bort katastrofen på Haiti som gjort tusentals barn föräldralösa.

Världsnaturfonden ser ju hellre att vi blir faddrar till isbjörnar än till barn i nöd och den prioriteringen är väl inte PR-mässigt det smartaste draget i dagsläget.

7 kommentarer:

Staffan sa...

Det du säger kan mycket väl vara sant. Jag har inte så bra koll på WWF. Men en sak tror jag gäller hela klimatrörelsen, nämligen att dom hoppas på att kritiken ska blåsa över.

Jag hoppas att alla goda krafter, i det här sammanhanget naturligtvis dom som har lite sans och realism, håller grytan kokande och fortsätter undersöka, blogga, och annat.

Trevlig blogg du har. Jag har upptäckt den idag.

Anonym sa...

Även Naturvårdsverket har slutat skicka ut sitt nyhetsbrev nu.

Skeptikern sa...

Staffan: Välkommen ombord :)

Anonym: Menar du Naturskyddsföreningen?

Egentligen, precis som jag skrivit tidigare, så kan man nästan höra tystnaden från alarmisterna sedan fiaskot i Köpenhamn i höstas. Kolkraftverken som blev kallade dödsfabriker i somras håller människor vid liv i kylan och så vitt jag vet så lyser demonstrationerna mot kraftverken med sin frånvaro.

Anonym sa...

Man är väl rädd att skrämma bort väljare från regeringsalternativet.
Att tala om kostnadspåslagen efter en ev. valseger ligger man lågt med.

/Joakim

Lejeune sa...

Isbjörnsljuget som WWF kör med, håller det för en juridisk prövning tro? Vi har lagar och regler som skall skydda oss konsumenter från falsk marknadsföring.

Anonym sa...

Kan man stämma staten för att dom infört skatt på något som är ofarligt som koldioxid?

Ingen med finansiella muskler som kan titta närmare på detta?

Anonym sa...

maste kolla:)