13 februari 2010

Ständigt dessa kommentarer"Det är komiskt att det finns människor som verkligen engagerar sig för att hitta orsaker och argument för att förstöra jorden ännu mer än vad vi redan gör. Att IPCC:s rapporter har innehållit överdrivna fakta stämmer förvisso. Det förringar dock inte rapporterna som helhet, det raderar heller inte ut det faktum att jordens medeltemperatur stiger snabbare än vad den någonsin gjort under jordens nästan 6 miljarder år av existens. För en idiot så låter kanske inte 2 grader så mycket, men det utgör en enorm skillnad i praktiken, det handlar inte om 2 grader varmare överallt på jorden. Det handlar om medeltemeraturen. Det kommer innebära nedkylningar på många håll, och ökenutbredning på andra. Det är inte ett skämt, det är inte något att ifrågasätta. Det finns INTE en enda seriös forskare i världen som inte är avlönad av ett oljeföretag, bilföretag eller andra företag med miljöskadlig verksamhet som ifrågsätter det faktum att VI människor är på väg att göra jorden till en omöjlig plats för oss själva att leva på. Jorden kommer troligtvis inte gå under, inte heller naturen som helhet, men vi människor kommer radera ut oss själva.
Jag skulle hemskt gärna vilja förstå vad ni har för skäl till att vägra se sanningen. Vad ni har för skäl till att fortsätta förbruka jordens resurser i en takt som inte jorden kan hantera. Varför ni känner er hotade av ett mera hållbart och ekologiskt korrekt leverne. Berätta, please!!"

-------------------------------
Eh, vi kan ju börja med att den här planeten inte är 6 miljarder år gammal utan snarare cirka 4,5 miljarder år gammal. En liten miss på 1,5 miljarder år kära kommentator.

Sitter jag/vi och hittar på orsaker och argument för att förstöra jorden?

Stiger jordens medeltemperatur snabbare nu än under hela planetens existens? Vi har ju bara måttligt tillförlitlig temperaturdata för drygt 200 år av 4 500 000 000 år och satellitdata ännu kortare tid. Vad baserar du detta påstående på?

Hur kan 2 grader innebära en enorm skillnad? Vi människor kan skapa samhällen, leva och må bra i områden med vitt skilda temperaturer.

Hur många klimatforskare tror du är avlönade av oljebolag och bilföretag? Har du någon källa där? Varför skulle BMW betala en skäggig forskare på någon institution som detaljstuderar trädringar från Alaska?

Vi människor kommer inte radera ut oss själva. Det är våra politiker och ledare som kommer radera ut oss, precis som de gjort sedan människan ställde sig upprätt.

Är ekologiskt korrekt? Du själv lever ett bekvämt och trevligt liv i goa fina Sverige med trygghetssystem och hela baletten. Du har säkert råd att handla dessa grovt överprissatta produkter för att du ska känna dig stolt och att du verkligen gör skillnad. Vi har flera miljarder människor som varken har rinnande vatten eller elektricitet. Far ner till ett fattigt land i Afrika med ditt ekologiska struntprat så får du se hur prioriterat ekologiskt är.

Övriga läsare, skriv gärna en kommentar. Jag får sånt här raljerande varje vecka och orkar snart inte med att besvara dem.

18 kommentarer:

Nicklas Ekstrand sa...

Sedan jordens barndom har temperaturen sjunkit som en sten i vatten. Då pratar vi inte om någon grad Celsius hit eller dit, då pratar vi om väldigt många fler grader. Om man vill prata om temperatur, klimat och relevant liv på jorden så får man nog allt nöja sig med ett fåtal miljoner år.

Sedan hur forskarna är avlönade är ju intressant. Alla klimatforskare måste väl ändå vara avlönade av olje- och kol-industrin? Hur skulle de annars medvetet ha kunnat komma med så felaktig forskning under så många år för att sedan när läget är kritiskt, låta climategate och alla andra "gates" brisera i syfte att kunna säga att "ojsan, vi hade fel och det är inget farligt att elda olja och kol"?

Nä, låt oss nu fokusera på de viktiga frågorna som tex bygga fler kärnkraftsverk i Sverige, se till att det finns rent dricksvatten i fattiga länder mm.

Tobbe S sa...

Kan bara instämma med dig.
/TS

Anonym sa...

Det är bra att du besvarar dessa inlägg, och ännu bättre att du gör det i en blogg-post. Kämpa på!

Anonym sa...

All vetenskap kan och bör ifrågasättas. AGW-teorin hänger i repen och är snart uträknad. Du skeptikern har gjort ett bra jobb genom att varna för detta historiska misstag. När media, politiker och så kallade forskare drar åt samma håll kan saker gå över styr.

Jag är tacksam för att vi lever i en tid då oberoende information finns tillgänglig så man kan bilda sin egen uppfattning i denna fråga.

Anders Lindström

Anonym sa...

Hej Skeptikern.
Nedrustningen av hela AGW:tramset är redan igång. När det nu börjat på riktigt så kommer det att gå ganska fort. Glädj dig då att du verkligen har dragit ditt strå till stacken.

Det är synd om ungdomen som plötsligt upptäcker att de blivit totalt blåsta och hjärntvättade av en massa korrupta politiker, och en press som inte kan eller vill skilja på sanning och lögn.

Politikerna kommer väl att klamra sig fast i vanföreställningarna så länge de kan men de kommer så småningom att tvingas stå där med dumstruten.

Tänk dig Andreas Carlgren och en del andra klimathypokondriker när det klarnar i skallen... "Jag skall ställa mycket tuffa krav på USA, väldigt tuffa krav...skittuffa krav....
Han måste ju redan nu sova ganska dåligt om nätterna.
Stå på skeptikern, snart är det över, och vad tusan skall vi hitta på sedan?
Vill du kanske byta frimärken med mig? :)

HCA sa...

Dessa evigt naturförnekande lydigt makttroende individer är inte bara farligt okunniga, de är faktiskt en fara för oss alla...

Deras troende till klimatkyrkans olika budord orsakar direkt och indirekt miljoner av döda männiakor.
Hur många brunnar kan man bygga för 30 miljoner, kostnaden för ett fett vindkraftverk?
Hur många barn, och vilka, valde man bort att kunna ge mat, kläder, vatten mm för att istället ha ett möte i Köpenhamn?
De fyra miljarder som Reinfeldt lovat till klimatåtgärder i fattiga länder, vilka väljer man att mörda indirekt genom att inte istället ge dem medicin eller läkarvård?

Naturförnekarna är troligen det mest människohatande individer vi sett omkring oss i modern tid. De tor på fullaste allvar att det är vi männsikor som genom vårt syndfulla leverna kommer döda vår egen planet, vilket gör att det saknas empati för människor öht.

Det skulle inte förvåna mig om de innerst inne är glada över att folk dör av svält, krig, vattenbrist, katastrofer osv osv, då det innebär att färre av oss som dödar planeten med koldioxid.

Som i alla religioner så biter inte fakta, då tro alltid övertrumfar fakta..

Anonym sa...

Frimärken...alltså. JR så klart, skulle det vara.
JR

Osynlige Mannen sa...

Problemet är att så få människor kan räkna. Än färre kan fysik, exempelvis skillnaden mellan värme och temperatur. Sedan åtminstone 15 år tillbaka har jag försökt få svar på två frågor: 1 Hur stor är jordens värmemängd? 2 Hur mäts jordens värmemängd? Jag väntar fortfarande på svar. Några tankeväckande fakta: Havet innehåller i runda slängar 10E5 gånger mer värme än atmosfären. Havets värmemängd kan beräknas med maximalt två siffrors noggrannhet. Detsamma gäller atmosfären. Att då läsa siffror på "jordens medeltemperatur" med fyra värdesiffror gör att man suckar, tar sig för pannan och konstaterar att det är synd om människorna.

Peter sa...

Vänd på frågan istället: Varför vill dessa människor så blint tro på planetens undergång? Varför och hur har de kunnat bli så hjärntvättade att tro på att den forskare som säger ifrån de värsta dumheterna är avlönade av "miljöförstörande industri"??

Mest sannolikt (och löst grundat på språkbruket) är att medelåldern på avsändarna till den här typen av kommentarer/mail till dig, Skeptikern, förmodligen är under 20. Skolan idag har ytterligare flyttat fram sina positioner som förmedlare av en vinklad världsbild sedan jag själv satt i skolbänken för 20 år sen. Jag närmast ryser när jag föreställer mig hur "klimathotet" vävs in i undervisningen.
I unga år har man varken kunskap eller erfarenhet att kunna avgöra vad som är rimligt eller inte, man är lättpåverkad och sällar sig gärna till det man får itutat är den "goda sidan" kontra den "onda", dvs oljeindustrin, bilindustrin etc.
Att den "goda sidan" egentligen består av allehanda lobbyorganisationer och NGO:s och med ett pengaflöde som skulle få oljeindustrin gröna (!) av avund låter man passera obemärkt. De är ju trots allt de "goda"..!!

Det tragikomiska i hela spektaklet gällande ungdomars miljö-(eller snarare "klimat"-)engagemang är trots allt att ungdomar av idag har en väldigt energikrävande livsstil. Prylar, resor och mat på livsmedelshyllorna från världens alla hörn. Och det är ju lätt att snacka när man inte förstår, i en 18-årings värld är väl bilar det ensamma "hotet" mot "miljön" (att sedan bilen står för futtiga 10% av de 'farliga' co2-utsläppen vet nog få svenskar oavsett ålder)..

Anonym sa...

"Det är synd om ungdomen som plötsligt upptäcker att de blivit totalt blåsta och hjärntvättade av en massa korrupta politiker"

Tvärtom ,det är BRA att upptäcka detta tidigt i livet!

Och det är verkligen tur att vi har internet. På 80-talet hade detta vansinnesprojekt verkligen genomförts fullt ut!

Anonym sa...

På svd.se är de inte så duktiga på att skriva bra texter, men rita träffande serier kan de i alla fall:

http://www.svd.se/kulturnoje/serier/berglins_5017.svd

jens sa...

Jag är gammal nog för att sett denna typ av kommentarer flera gånger tidigare.

Det som har varit konstant över tiden är graden av panik, det höga tonläget och övertygelsen av att om inget görs NU, då går allt åt pipan.

Själva förevändningen har dock skiftat över tiden, det kan ha varit atomkriget som kunde utrota oss alla flera gånger om, det kan ha varit den stora istiden eller den stora uppvärmningen, eller den stora befolkningstillväxten, eller något annat som kräver åtgärder NU och stora uppoffringar för ALLA nu och att vårt sätt att LEVA måste förändras drastiskt.

Jag kan inte låta bli att dra paralleller till att förr i tiden fanns den teologiska domedagen. När vi alla, i modern tid, blev mer sekulära började somliga fylla ut tomrummet med något annat kvasivetenskapligt undergångstema. Där de "nya" predikanterna kanaliserar och förstärker sitt undergångsbudskap via media.

Skeptikern sa...

Alla: Tack för alla kommentarer!

Jesper sa...

Träffande bild du använt. Den sammanfattar inte bara vilseledda ungdomars åsikter utan miljörörelsens logik i stort:

"Avveckla kärnkraften och rädda klimatet". Jösses. Svårt att hitta ett rätt i det påståendet.

"Lösningen" är att förstöra älvarnas biotoper med vattenkraft och smälla upp ineffektiva vindsnurror som hackar ihjäl örnar och annat knytt och gör livet outhärdligt för människor som råkar befinna sig i närheten.

Nog för att människan står längst ner på de här fanatikernas priolistor, men inte ens i miljöpolitiken har de lyckats frammana en gnutta hjärnverksamhet.

Anonym sa...

Dessa s.k klimatforskare gör all-
tid samma misstag,(AGW-gänget) dom
drar förhastade slutsatsar av tren-
der av temperaturkurvor av korta
serier för ett tiotal år,ungefär som
ekonomer drar också förhastade slut-
satser,av sina rön.
Så här är det alltid, man vill få
uppmärksamhet.
Det är mycket om pengar och anslag
som det handlar om.
AGW nojan är en mycket lönsam ide
som man vill behålla så länge det
går.
Många andra än klimatforskare har
tjänat mycket pengar på detta,
mediedrevet,artister mm har
dragit nytta av denna propaganda
som har dragit in stora förtjänster
av detta,Al Gore ligger på topp där
AGW rörelsen har skapat miljard- vinster och en enorm´´KÖTTGYTA
´som många vill ta del av.
Allt detta för ca 0,7 graderC som
det handlar om.
Tänk då på att det på Jorden är
alltid ca 100 grader skillnad -50
till + 50 grader varje dag året
runt.
Med stora temperatur skillnader på
olika områden av vår planet Jorden.
ALI K.

Anders Gustafsson sa...

"...det raderar heller inte ut det faktum att jordens medeltemperatur stiger snabbare än vad den någonsin gjort under jordens nästan 6 miljarder år av existens."

Var får du detta ifrån?? Detta är absolut inget faktum, tvärtom, det finns inget vetenskapligt stöd för detta påstående. Det finns snarare ett överväldigande material som visar att det inte finns något ovanligt med dagens klimat, varken då det gäller temp.nivå eller förändringstakt. Samma sak med glaciäerer, havsnivåer etc.

Anonym sa...

Slutade läsa här, i andra meningen: "... överdrivna fakta ..."

Så kan man för tusan inte skriva. Fakta MÅSTE vara sann, annars är det inte fakta. "Överdriven fakta" finns inte, det heter "lögn" eller "miss" i så fall.

/Paul W

/ Tommy J sa...

Mycket bra skrivet, om alla skeptiker drog sitt strå till stacken så bluffen redan varit historia. Det intressanta börjar när bluffmakarna ska börja förklara sig :-)