18 februari 2010

Kärnkraft (och sunt förnuft) i ropetRegeringen vill upphäva förbudet mot byggande av kärnkraftverk redan i år och borta i USA har Obama gett sitt stöd för nya kärnkraftreaktorer.

Jag vet inte vad som hänt nyligen men det verkar som om en våg av sunt förnuft sköljt över världen de senaste månaderna. I åratal har vi matats av påståenden om ett varmare klimat, tipping points och jordens undergång. Nu verkar det ha vänt. Ett idiotiskt klimatmöte slutar i fiasko, hundratals miljoner människor drabbas av en vargavinter, klimatforskarnas manipulerade temperaturdata avslöjas, IPCC utstår kritik och dess chef kommer garanterat att få avgå. Och nu kommer det politiskt stöd för kärnkraft.

Al Gore har vi inte hört något från på länge.

Världsnaturfondens isbjörnsfadderreklam har upphört (så vitt jag vet).

Antalet klimatartiklar i tidningarna har reducerats dramatiskt.

Ledare i flera svenska tidningar börjar skriva att vetenskap måste baseras på ifrågasättande och skepticism. (så lät det inte förrut)

Klimatdemonstrationerna har upphört helt och hållet.

Och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag hört följande i min bekantskapskrets under vintern:

"Global uppvärmning? hahaha vilket skämt"


6 kommentarer:

Staffan sa...

Är det blomvaserna eller damen du har tagit kort på? :-)

Skeptikern sa...

Staffan: Det är faktiskt en tjej i Ryssland som deltagit i fotomodellstävlingen "Miss Atom". Nej, jag skojar inte! Bara att googla så ser du :)

Magnus A sa...

Det är väl bara några få (var det 3 eller 4 stycken?) kärnkraftverk som nu där fått grönt ljus, vilket ger väldigt litet energitillskott av det de behöver (dock naturligtvis bättre än tusentals skattesubventionsslukande "mångmiljon-vindkraftverk" ist för varje kärnkraftverk). Det var ändå väntat att Obama skulle ta denna väg då han signalerat det...

Vill minnas att det i USA lagts fram politiska planer på ett 30-tal kärnkraftverk, så Obama (märkligt att en central politiker detaljstyr energiproduktion) har mer att bevisa mer.

Jag tror att Obama godtagit att demokrater (i stater) stoppat fossilt, såsom icke-PK kolgruvor och oljeborrning (djupborrning resp till havs), där "uppsugning av" olja i mina öron förefaller miljövänligare än "dammsugning" av kol (iofs billigt) över stora landytor.

Snowroller sa...

Vi går mot bättre tider, som Ulf Lundell sjöng för länge sen. Ändå blir man väldigt lack på vintern när man tittar ut och ser drivor med snö överallt och läser och hör om ännu mer som ska komma in.

Angående Miss Atom-tävlingen: En av kandidaterna för 2007 års version liknar Maggie...

Erik L sa...

Köpte 500 Studsviks aktier i går, då jag tror att kärnkraften kommer att bli den energiproduktion som expanderar mest,och studsvik erbjuder flertalet tjänster och produkter innom detta område både i europa och usa!

Eller skulle jag köpt Vestas aktier? ;)

Anonym sa...

Det tar sig, sa pyromanen! ;-)