18 februari 2010

Ytterligare en spik i IPCC:s kistaYvo de Boer, FN:s chefsförhandlare vid Köpenhamnsmötet, kommer lämna Titanic i början på april. Det blev som sagt inget avtal vid mötet, som gick ut på att människan skulle kontrollera temperaturen på hela planeten. Konstigt. Jag trodde verkligen att människan kunde styra hela klimatsystemet medelst skatter, pålagor, bistånd, vindkraftverk och förbud mot glödlampor.

de Boer lämnar det sjunkande skeppet IPCC och går till KPMG i stället. Tja, varför inte, chefen för IPCC är ju tågingenjör så det förvånar mig inte att chefen för klimatförhandlingar är revisor...

Läs mer på DN eller Aftonbladet.

1 kommentar:

pojoel sa...

Jag kommenterade så här kl 15:12, 18 feb 2010 i DNs variant http://www.dn.se/nyheter/varlden/fns-klimatchef-avgar-1.1047771 på artikeln om FNs avgående klimatchef:
”Kära ni alla som tror på koldioxidens hemska verkningar! Läs i första hand sidorna 23-27 i detta föredrag av Richard Lindzen:
http://leohusswalinprize.org/uploads/files/Linzdzen_prize.pdf ”

Kommentaren blev givetvis bortplockad. Ganska märkligt, eftersom de verkar låta folk kräkas hej vilt över varandra där nu. Min kommentar var väl ganska stillsam? Felet var väl att den innehöll fakta…