26 februari 2010

Iceberg - full ahead!Aftonbladets klimatkatastrofredaktion (som nu börjat intressera sig för kallare klimat?) har upptäckt att ett isberg brutit sig loss utanför Antarktis, ett isberg lika stort som LUXEMBURG, ett isberg som enligt forskare kan kyla ner JORDEN!... ARGHHH!!!! Gud hjälp oss!!

Isberget är 2 550 kvadratkilometer stort till ytan.

Antarktis är 14 000 000 kvadratkilometer stort till ytan.

Isberget som kan kyla ner jorden utgör alltså 0,02 procent av Antarktis.

Jag tycker mig se ett samband:
  • Koldioxid som utgör 0,038 procent av atmosfären VÄRMER UPP HELA JORDENS KLIMAT.
  • Ett isberg som utgör 0,02 procent av Antarktis KYLER NER HELA JORDENS KLIMAT.
Allvarligt talat. Dags att knapra på lite isbergssallad på kvällskvisten.

7 kommentarer:

Osynlige Mannen sa...

Värmemängden i isberget som tidigare satt fast i Antarktis kommer nu att överföras till havet. Jordklotets totala värmemängd kommer sålunda att förändras med...noll och intet. Jag tror jag ska begära att få en lobotomi så att jag kan söka jobb på en kvällstidning. Det tycks vara ett anställningskrav. Will this stupid shit never end?

Anonym sa...

Varför överhuvudtaget bry sig om vad en redaktion som gång på gång har visat att man är genuint okunniga om allt vad som heter naturvetenskap skriver om naturvetenskapliga företeelser?

Det måste vara lika givande som att fråga mig som inte kan franska och aldrig läst en fransk skönlitteratär bok tycker om Fransk skönlitteratur.

/Eskil

Snowroller sa...

Enligt Guinness rekordbok slets på 1950-talet ett isberg loss från Shelfisen i Antarktis som var lika stort som Belgien. Märkte någon av er som var med då av nån nämnvärd kyla?

Anonym sa...

Snowroller.

Nej jag märker inte, men jag märker att om jag öppnar kylskåpet då blir det kallt :D.

Allvarligt talat det där isberget är som en dropp i havet, då kan den inte påverka att det blir kallare.

Findus

Annika sa...

Ingen fara, det löser sig nog om vi betalar isbergsskatt! Eller så kan väl allsmäktige pastor Gore sätta på ett segel och försöka vindsurfa ner isberget till Antarktis igen. Och sen kan han ju stanna kvar där nere...

Anonym sa...

Det här visar att de fysiker som kommer att utbildas? vid Södertörns (Folk?)Universitet kommer att kunna bli utmärkta journalister på Lillpravdas vetenskapsredaktion. Den nya rektorn (eller rectum?) Moira von Wrigth har ju hänvisat till att nuvarande fysikläroböcker bara är lämpade för sådana med snopp. Därför måste de skrivas om så att de bättre passar snippaförsedda personer dvs. en massa fysikkunskaper måste ut ur fysikböckerna för att i stället ge plats för genusteori och andra för fysiker mera betydelsefulla saker än fysik. Det som retade upp den galna kvinnan (får man skriva så?) var att grundskolans fysikbok för högstadiet försökt avrätta barnsagornas påståenden att regnbågen har en fot där en guldskatt väntar den uthållige. Jag har träffat några som studerat vid SöTöUni redan före MvonW:s omdebatterade tillträde till rectumtjänsten och jag blev inte direkt imponerad. Nu kommer jag nog att strimla eventuella ansökningshandlingar med meriter från lärosätet i fråga obesedda.

Jörgen E sa...

Aftonbladets redaktion...

För att citera en gammal norrlänning: "Jag skulle inte pissa på dom om dom brann"