1 mars 2010

Andreas Carlgren - ger dig vingar!I brist på nyhetsstoff har Expressen lyckats ta reda på att Sveriges miljöminister Andreas Carlgren gjort 53 flygresor förra året, bland annat två stycken till väckelsemötet i Köpenhamn i höstas. Orka bry sig.

Det intressanta är, och nu kommer vi tillbaka till det paradigmskifte jag skrivit om tidigare, är följande mening i artikeln (min fetmarkering)

"Flyg påverkar klimatet negativt genom utsläpp av koldioxid, kväveoxider, partiklar och vattenånga."

Nämen se där! Till och med vattenånga fick komma med på ett hörn! Växthusgasen numero uno!

Regeringen försvarar dock Carlgrens flaxande och poängterar att de klimatkompenserar varje resa. I klarspråk. För varje resa Andreas Carlgren gör så slösar vi bort lite extra skattepengar som grädde på moset. Hela 3,8 miljoner kronor togs av skattebetalarna och hamnade i den globala bedrägerikarusell som planterar träd och annat för att västvärldens bemedlade politruker ska sova gott om natten.

Samtidigt skär staten ner på kafferansonen för våra äldre. Undrar hur många koppar kaffe man får för 3,8 miljoner?...

5 kommentarer:

Sivan sa...

Bra skrivet

Anonym sa...

Vad tusan skulle vi gjort utan Carlgren...Tänk själva, hela EU skulle ha rasat samman.

Och tänk själva om han inte tagit Barack Obama i kragen och ställt "Mycket tuffa krav...Väldigt tuffa krav...Skittuffa krav...

Vilken tur att vi har en sådan kraftkarl som kan vända upp och ner på USA:s president och tala om var skåpet skall stå. Heder åt en sådan man. Låt honom flyga och fara!
Bim

brodeur sa...

kolla in den där feta körringen på AB i dag. Hon totalsågar C, stackar Carlgren skulle tydligen had räddat klimatet enligt henne för att få godkänt.

Tänk vad härligt det hade varit om bessewiserkärringen från MP hade blivit lika överkörd och ignorerad av världssamfundet.

Skeptikern sa...

Sivan: Tack tack :)

Bim: Carlgren sprang runt och lekte betydelsefull, som om jordens klimat skulle bry sig om honom och hans KRAFTFULLA ÅTGÄRDER ;)

Peter sa...

"klimatkompenserande" av flygresor är meningslöst. Man gör fortfarande av med lika mycket olja..

Tycker f.ö. att media skall granska hycklarna på vänstersidan istället... tex vår härliga, trevliga flygpendlare Wetterstrand.
Mp gjorde en stor sak av att folk skall flytta närmare sina jobb när biltullarna prackades på stockholmarna. Hur rimmar det med att bo i Finland och jobba i Sveriges riksdag?