1 mars 2010

Climategate - Phil Jones i förhörPhil Jones ställdes till svars i England i dag med anledningen av Climategate.

"Prof Jones today said it was not 'standard practice' in climate science to release data and methodology for scientific findings so that other scientists could check and challenge the research."

Hoppsan, forskar om klimatet så håller man siffrorna och rådatan för sig själv så att den kan undgå granskning. Sedan skickar man allt till IPCC, IPCC skickar det vidare till världens politiker, politikerna skickar det till media och sedan har vi en global hysteri som saknar motstycke i människans historia.

När väl granskningen av världens temperaturdata kommer igång så kommer det här korthuset att rämna fortare än kvickt. När korthuset har rasat ihop så bör den första åtgärden vara att frånta IPCC och Al Gore Fredspriset. Den största blundern i Nobelakademins historia.

Update: Propagandacentralen TT har skrivit om detta också...

6 kommentarer:

Med örat mot rälsen sa...

Jag som trodde att forskare var öppna för att låta sina arbeten bli granskade av andra...

Anonym sa...

Den mannen vet verkligen vad han ljuger om. Kolla bara vänster handen...Dubbla V-teken på en gång, Winstone kunde ju bara göra ett enkelt, och ändå räddade han världen.
Bim

brodeur sa...

Är det inte märkligt att TT som bara skall återge notiser så klart tar försvarsställning i denna fråga. I stället för att redovisa vad han anklagas för.

Skeptikern sa...

Snowroller: Du måste ha misstagit dig ;)

Brodeur: Det är inte märkligt, TT ska man aldrig lita på. Fanns till och med en sajt en gång i tiden som hette "TT-kritik"!!

brodeur sa...

Vi har oberoende media i sveige. Därför anstälde de Gustav Fridolin............

hihhiihihihihihihihiihihiiiiii

Anonym sa...

Propagandakanalen vetenskapsradion med Klotet har granskat IPCC och deras "misstag" genom fråga, dem det närmast berör, hur det står till egentligen. De har fått lugnande svar. Rapporten från Working Grop I berörs inte av alla skandaler, där är allt sig likt. Sig likt ja.
Phil Jones erkänner att de inte lämnar ut vilka rådata de använder. Han erkänner alltså att de inte arbetar efter vetenskapliga metoder. Allt är sig likt, det finns ingen anledning att lita på vad som kommer ut därifrån.
Det är vad skeptikerna känt till och hävdat i mannaminne.
Inget nytt under solen, allt är sig likt.
/ Ann L-H