30 mars 2010

Världsnaturfondens sjukliga fixering vid isbjörnarSåg den här bannern högst upp på Dagens Nyheters hemsida. Världsnaturfondens medeltidskampanj var tydligen bra för isbjörnarna... så nu kan fler bli faddrar åt ett rovdjur.

Jag vill bli fadder åt en myra. Vilken organisation kör det upplägget?

5 kommentarer:

voodoo times sa...

Nej isbjörnar är på intet vis hotade. I tidningar visas alltid skillnad på ljus denna timme och normalt. Det borde vara incitament att ha mer ljus i normalfall så att "miljövänligheten" syns de minuter riten pågår.

Lejeune sa...

Det finns inget kommersiellt företag som skulle kunna köra med isbjörnsljug utan att bli åtalade för bedrägeri, men WWF klarar sig undan?

Med örat mot rälsen sa...

Som jag vet är det enda hot vi människor utgör mot isbjörnar att vi skjuter dom, antingen legalt eller illegalt. Våra bosättningar har de tagit som en skänk från ovan och framför allt i Canada rotar många isbjörnar på soptippar. Såg ett sånt program för några år från staden Churchill där några björnar höll på med soptippsätande.

Kanske Världsnaturfonden skulle titta på det istället för att visa söta små nallar i sin lögnaktiga reklam.

Ponken sa...

Isen smälter, skogen finns kvar, kan bli sur dock. Jag hatar också att stå bakom en bil, gillar inte riktigt den luften. Och gillar inte när människor dödar djur, så länge de hjälper isbjränar (WWF inte Earth Hour för det vet jag att det inte gör) så tycker jag om bilden!

Stefan sa...

Om du sätter in ett par hundringar på mitt konto kan jag bevara en myra åt dig! Röd eller svart?