31 mars 2010

Det första (och sista?) kolkraftverket i AfrikaAfrika, en kontinent där hundratals miljoner människor saknar elektricitet, ska förhoppningsvis kunna ta ett viktigt kliv framåt i utvecklingen i och med byggandet av det första kolkraftverket. Välståndsutveckling och människors överlevnad är dock inte något som miljövännerna håller varmt om hjärtat. De protesterar naturligtvis mot detta och framförallt mot att Sydafrika ska kunna få de nödvändiga lånen för att finansiera projektet. Kolkraftverket kommer bland annat släppa ut det livsfarliga ämnet koldioxid...

Och klimathysterikerna pratar gärna vitt och brett om hur de värnar om jordens fattiga. Vilket bedrägeri.

13 kommentarer:

brodeur sa...

de kan fiansiera detta själva. sydafrika är inte fattigt, finns precis lika många "rika" vita som i sverige.

GDP $277.4 billion (2009 est.)

mot sverige $397.7 billion (2009 est.)

Med örat mot rälsen sa...

Så det faktum att kolkraftverk släpper ut en massa kvicksilver, andra farliga metaller, svavel och övriga ämnen betyder ingenting. Den oheliga koldioxiden övertrumfar allt.

Skeptikern sa...

Snowroller: Kvicksilver, svavel, sotpartiklar och annat är helt ofarligt. Endast koldioxid är farligt!

HCA sa...

Jamen det vet vi ju alla att kvicksilver är ofarligt, man hade ju tom med det i nöffnöffvaccinet härförleden..

Det är verkligen en upp-å-nedvänd värld vi ser.
Det ofarliga blir farligt, å det farliga blir ofarligt..

Det värsta är väl ändå att folk i allmänhet inte reagerar nämnvärt?
Rena lögner och mycket dold information kryper fram, och det är mer än övertydligt att media medvetet varit en av de som stöttat lögnerna och varit med och gömt/missat väldigt mycket.
Ändå läser "svensson" skiten och verkligen tror på det som står däri!

Ofattbart..
Hur har man lyckats med att helt nedmontera individens kritiska tänkande och vilja till att få fram sanningen?

Skeptikern sa...

HCA: Jag håller med dig! Trots miljövänners antihumana livsåskådning så slipper de nästan all form av kritik. Särskilt makabert blir det i det här fallet när en hel kontinent med hundratals miljoner fattiga människor utan elektricitet inte ens ska få bygga ett enda kraftverk. Och då pratar vi ändå Sydafrika som tveklöst är ett av de rikare länderna. Om Sydafrika inte ska få bygga ett kraftverk, hur ska då resten av Afrikas länder kunna få elektricitet? Miljövännerna är ju som sagt emot kärnkraft och naturgas också och då blir det bara solpaneler och vindsnurror kvar. Vattenkraft blir det säkert heller inget med för då förstörs säkert någon fin flod som rika västerlänningar vill besöka under sina semestrar.

HCA sa...

Skeptikern: Det är makabert på många sätt...

Jag pratade med en person som genom ideellt arbete skrapar ihop pengar som går till olika behövande. Bl.a. har de finansierat flera brunnar i Afrika.
En brunn kostar cirka 60 000:- att få klar.

Denna personen blev väldigt ledsen och arg när jag berättade att Röda Korset har ett kapital på över en miljard instoppat i aktier mm...

Vi pratar om flera miljoner människor här, som bara genom en enda sk hjälporganisation i vårt lilla putteland skulle kunna få ett otroligt mycket bättre liv.

Det är samma sak med att förvägra dem billig och beprövad energiteknik.
Miljödårar och giriga tiggarorganisationer gör samma sak, dvs dödar miljoner människor genom inställning, ideologi och girighet.

De är mer effektiva människoutrotare än vilket världskrig som helst.
Bakom dem står världens samlade politiker med pannan i djupa veck och nickar instämmande till deras påståenden och falska mål.
De är minst lika skyldiga de till de faktiska folkmord som pågår varje minut, dygnet runt, året om..

Men de, och vi, har ju viktigare saker för oss. Stoppa jordens feber har fullt fokus!
Miljarder på miljarder ska satsas, och vi ska alla dra våra strån till klimatstacken.
"Betala mer, få mindre" är parollen som vi ska vänja oss vid.

Världen är komplett galen, där logik, rättvisa, mänsklighet och sunt förnuft hela tiden får stå vid skampålen.
Det är bättre att sngripa effekterna av ett missförhållande, som att Gates ska satsa miljarder på vaccinprogram.
Tänk om de satsade de slantarna på att ge dem energi, rent vatten och grödor/boskap istället?
Hur många kossor får man för en miljard kronor? Kanske går det att få mängdrabatt...

Den krassa och hemska sanningen är att man inte vill/får ge dem ett värdigt liv.
Hade viljan funnits, så hade vi redan totalt utrotat fattigdom, svält och allehanda elakheter som t.ex. malaria.

Istället ska vi satsa på vindsnurror och utsläppshandel...

Annika sa...

Jag har hört att ett modernt kolkraftverk som renar sina utsläpp inte släpper ut nåt annat än vattenånga och möjligtvis koldioxid. Mao helt naturliga och ofarliga ämnen.

Skeptikern sa...

Annika: ja pratar vi växthusgaser så borde människan oroa sig mer över vattenånga än koldioxid men att lansera en sån här global bluff i bred skala hade aldrig gått om utsläppen handlade om vattenånga. Folk hade självklart avfärdat alltihopa som rent bullshit men koldioxid, bara ordet som sådant, låter giftigt och farligt och därför gick det att få med världens politiker, miljödårar, företag och kändisar med på tåget.

HCA sa...

Denna klassiker visar ju hur lätt det är att manipulera folk:
http://www.youtube.com/watch?v=yi3erdgVVTw

Sen skulle det inte förvåna mig oom det inom en snar framtid blir åtgärder för att mminska vattenångan också...
Fast det kanske är dumt att väcka den klimathotsdyrkande som sover...

Micke sa...

Hur man än ställer sig till klimatdebatten går det inte att blunda för att olja/kol inte är förnyelsebart, vilket per definition innebär att det inte är en långsiktig lösning. Med nuvarande konsumtionstakt förväntas oljan ta slut runt år 2040. Vad gör vi då?

Tyvärr så hakar debatten ofta upp sig på om IPCC har stavat rätt eller fel i sin senaste rapport, istället för att se till jorden i en helhet. Det finns många miljöproblem som det faktiskt råder konsensus om, och som ofta möjliggörs eller är en direkt följd av vår överdrivna energikonsumtion. 60-70% av alla ekosystem är exempelvis på stark nedgång eller direkt hotade på grund av vår livsstil...

Manhattandeklarationen som du tidigare skriver om hänvisar till olja som "..resources that should be dedicated to solving humanity's real and serious problems", vilket jag ställer mig helt bakom. Men är det verkligen det vi gör?

Micke sa...

Detta kanske inte är en del av den debatten ni försöker förmedla, men jag skulle även vilja kommentera brodeurs inlägg om Sydafrika...

Det stämmer att det finns lika många rika vita som i Sverige (de flesta är dessutom mkt rikare än oss svenskar). Sen finns det även 40 miljoner otroligt fattiga människor. De få outbildade svarta som faktiskt har har ett riktigt arbete tjänar ungefär 5000:- i månaden, och då skiljer det sig inte särskilt mkt i levnadskostnad mellan länderna. Jag har själv bott där...

Försök att lägga in det i den svenska statsbudgeten, med alla samhällskostnader som fattigdom medför (t.ex. kriminalitet, människohjälp osv)..

arthur sa...

...
- utvecklingen i och med byggandet
- av det första kolkraftverket.
...

Afrika kanske är lite mer utvecklat än Du tror, i synnerhet Sydafrika.
Elektrisiteitsvoorsieningskommissie grundades 1923 och Suid Afrikaanse Steenkool en Olie 1950 och kärnkraftverket i Koeberg startade 1976. Det nuvarande eländet började först 2007. Vad som vållat detta är föremål för het debatt.

Anonym sa...

Man är inte anti-human bara för att man är mån om miljön. Kapitalister och miljöförstörare tror att vi står ovan naturen och att vi itne behöver den, men de grundläggande faktorerna för att en människa ska må bra och överleva är rent vatten, ren luft, näringsrik mat och goda sociala kontakter. Detta får man inte när man förorenar luft, vatten och maten med ändliga fossila bränslen. Den enda anledningen till att människan fortfarande eldar sådant är för att det är knappa resurser som inte är oändliga. Det monetära marknadssystemet kan bara fungera med knapphet, dvs. att man inte kan sälja vatten eller luft för att det finns för mycket av det. Det nuvarande systemet är föräldrat eftersom det finns resurser idag för att ge _alla_ människor tak över huvudet, rent vatten och mat så de blir mätta, men det finns ingen vinst i att göra detta. Det finns ingen vinst i att lösa något problem snabbt. Och Adam Smiths "Wealth of nations", står det att de fattigas barn måste dö för att detta system ska fungera.