18 mars 2010

Den gröna polisstaten rycker närmare


När man ändå är inne på Effekt Magasins verklighetsfrånvända idéer. Nu har dom lyckats vara med och arrangera ett riksdagsseminarium om personliga utsläppskvoter.

Jonstad, Rockström, Klimataktion, Naturskyddsföreningen, Tällberg Foundation mfl ska hålla låda och diskutera hur människors liv ska kunna kontrolleras och sanktioneras ända ner på koldioxidutsläppsnivå av staten.

Om den gröna polisstaten ska kunna införas, vilket är det yttersta målet för klimattroende, så måste människans frihet begränsas kraftigt. Hur många vill rösta för politiska åtgärder som minskar människors frihet?

Bara att komma på tanken på personliga utsläppskvoter är obegripligt. Att dessutom anordna ett legitimt riksdagsseminarium om denna vansinniga idé är än mer obegripligt. Jag hoppas bara att folk börjar komma till insikt om vad den här globala klimathysterin egentligen går ut på. Det handlar inte om något värnande om jordens klimat. Det handlar om att införa ett samhälle där människan frihet och rätt till sitt eget liv ska underordnas naturen och underordnas en global grön polisstat. Om människorna bakom det här seminariet, mot förmodan, lyckas införa individuella utsläppskvoter så går vi en mörk mörk framtid till mötes.

(Tips: Climatescam)

16 kommentarer:

Sivan sa...

Fanatiker - med en typ religiös tro är de värsta.
Även Hitler var en sådan

Anonym sa...

Men – hur ska dessa kvoter se ut? Får jetsetekologer som Al Gore, Anders Wijkman, Maria Wetterstrand och andra specialtilldelning? Det torde väl bli så. På ett halvår flyger ju nämnda potentatet mer än jag gjort under mina 47 år. Vissa är och förblir mer jämlika än andra. /Janne

brodeur sa...

Tycker faktiskt det är att smutskasta Hitler att blanda ihop honnom med Klimatstollar. Han var tillräckligt förrvirrad ändå efter Stalingrad.

Det komiska med sådana här stalinistiska ideer är att de har noll förankring i världssamfundet. Om man är klimatstolle så borde man med lite insikt försöka verka i den riktning som Kina,Indien och USA kan tänka sig.

Mårten sa...

Lite som rör min bransch. Carlgrens senaste, nu skal "klimataspekten" vägas in i bygglovet... Hur man gör det i verkligheten är nog en öppen fråga

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.333672-bygglov-ska-forenklas-med-ny-lag

Annika sa...

En mycket mörk framtid ja! Jag önskar verkligen att folk skulle inse hur illa detta är. Jag tror faktiskt att tom. en del av de människor som är AGW-anhängare inte inser att såna här ideer leder till ett samhälle som inte ens de skulle vilja leva i. Det är ju så lätt att bara hänga på nånting för att det låter bra, utan att tänka på vilka faktiska konsekvenser det får i slutändan...

Magnus A sa...

Anonym. När det gäller Maria Wetterstrand minns jag avslutnningen på ett Timbroseminarium (själva seminariet var i övrigt en enda lång gäspning) där Stefan Fölster vid seminariets "slutsignal" och efter att medverkande fått svara på hur de reste frågade Wetterstrand om hennes veckovisa resande mellan Finland (där hon har pojkvän) och Sverige skedde med skridskor.

Fölster kan vara rolig! :)

Unknown sa...

Ni har missat hela poängen, det är inte "klimatstollar" som drömmer ihop dessa ide'er utan något mycket större bakom. Dessa "miljömuppar" är endast nyttiga idioter, någon annan drar i trådarna.
Hela klimat-bluffen är utomordentligt välredigerad, betänk hur har media både tryckt och talad form bettet sig de senaste åren. Hade vi haft verklig fri press skulle bägge ståndpunkterna fått komma till tals lika mycket. Men som det sett ut i hela västvärlden har ju endast ena sidan fått synas/höras. Varför alla dessa bloggar annars? Nej skall vi få någon rätsida på detta måste vi angripa det/dem som håller i trådarna bakom kulisserna. Denna klimathysteri är inte målet i sig, utan endast (ett)medlet. Vad målet är, kan vi(jag) endast spekulera i, men jag gissar värdsdominans i vanlig ordning. Men varför, svaret är antagligen så enkelt: Jag kan!
Tanken är inte så långsökt, nazityskland, sovjetunionen, romariket. Historien är full av samma gammla dröm om total makt. Bara olika vägar dit, och olika eror.

Anonym sa...

Klimatalarmisterna tid är ute,det är deras sista tid dom har blivit desperata och tar till helt stoll- stolliga tankar och förslag som är helt verklighets främmande.
De försöker att finna vägar att tjäna mer pengar på klimat-
alarmismen.
Det är mycket klimathumor i USA
just om Al Gore och klimatmötet i Köpenhamn som jag såg i Jay Leno program bland annat.
Vi får se när Klimathumorn kommer
till Sverige,det är bara en tids-
fråga.
ALI K.

Jesper sa...

Jag tyckte att en kommentar på TCS satte huvudet på spiken: de som ska träffas här och diskutera vår (andras) framtid som Gulag-fångar lever nästan uteslutande av våra skattepengar. Förmodligen syftar såna här "initiativ" till att få fortsätta med det.

Skeptikern sa...

Janne: Jag vet inte hur kvoterna kommer se ut men antalet bussresor, bilresor, flygresor, ja, allt som du gör som släpper ut koldioxid måste ransoneras.

Om du vill hälsa på goda vänner i ett annat land eller kanske ta en välbehövd semester efter månader av hårt arbete så gäller det att ha sparat en resa på ransoneringskortet annars blir det nog stopp redan på Arlanda.

Personliga kvoter som denna idiotidé kränker människans frihet å det grövsta men i politikers (och i klimatalarmisternas) värld så är människans frihet det första som skall offras för Gaia.

Mårten: Ytterligare ett exempel på att detta gått för långt. Byggandet av en villa i Bengtsfors påverkar inte klimatet ett endaste litet dugg. Varför inte väga in miljöaspekter istället. Vi måste ta bort klimatprefixet och återlansera "miljö"-prefixet.

Magnus A: Hahaha!

J-O sa...

Så här går det den handel som redan sker i utsläppsrätter ....

HANDELN STOPPAD EFTER KOLLAPS...

http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/natural_resources/article7066315.ece

http://wattsupwiththat.com/2010/03/18/scandal-brewing-in-the-euro-carbon-market/#more-17458

Christopher E sa...

Ungefär så här kommer livet att se ut med personliga ransoneringskort...

http://www.youtube.com/watch?v=kofaprF1Cpk

Anonym sa...

Hringhorne det du säger låter precis så scizofrent som det är menat att göra... tyvärr har du nog rätt.

Jag lyssnar varje dag på Sverigesradio både P1 och P3 och jag har lagt märke till hur fler och fler av radiopratarna inte kan lägga band på sina politiska agendor.

Rekryteringen av medarbetare verkar ha politiserats grovt och den gammla nepotismen mot barn och andra släktingar verkar ha svängt mot politisk vänskapskorruption vilket lett till en ofattbart ensidig rapportering i bl.a. klimatfrågan men även i partipolitiska inslag så lutar SR konstant hårt åt vänster och alliansen får ständigt massor av negativ publicitet (ofta subtil men ack så tydlig)medan vänstern undslipper alla form av seriös kritik(och hyllas ofta väldigt odiskret).

Det vore intressant att höra om andelen miljömengagerade vänster sympatisörer som är vegetarianer på SR överensstämmer med riksgenomsnittet...knappast va.

Robert W

HCA sa...

Med en justitieminister som tycker det är en utomordentligt bra idé att hänga ut misstänkta (observera, misstänkta) sexköpare så familj, nära, vänner, bekanta och grannar vet vilken snuskgubbe det är, ja då kan va fan som helst hända..

Kolla upp så inte Måådan har en son/dotter/man/kusin/älskarinna som knegar inom usläppshandeln, för så kommer vi se en frenetisk minister jobba arslet av sig (vilket kräver en hel del arbete..) för att kunna bära nepotismens fana högt..

Peter sa...

Då cementproduktionen globalt står för 7% av alla mänskliga co2-utsläpp (biltrafiken står för 10) så borde väl byggandet av nya lägenheter och studentlägenheter stoppas omedelbart?? Hur väger man in sånt i personliga utsläppsrätter?
"Tyvärr, du bor i betonghus.. det blir inga bil eller flygresor för dig!!"

I övrigt ställer jag mig fortfarande frågande till begreppet "klimatkris".. hur kan en teori om temperaturen om 50-100 år betraktas som "kris"??

JW sa...

Herregud vilka förvirrade tokstollar ni är, hela bunten!
OM klimathotet var ett sätt att vinna världsdominans så tycker jag inte att vi behöver bry oss så mycket om det, för det går ju uppenbart inte så bra.
Det enkla svaret, tänk Ockham, är väl att ni de facto ÄR så självupptagna att faktiskt inte kan förstå att någon skulle vilja göra något för andra, även sådana man inte mött, och att det även kan innebära att sänka sin egen standard ett par snäpp.
Vad gäller koldioxidkvoter är det väl inte svårt att tänka sig antingen att priset för de begränsade utsläppsrätterna ligger inbakat i priser (det blir alltså dyrare att åka på den välförtjänta resan till Thailand(!)) eller att man helt enkelt har ett eget konto - när utsläppen är förbrukade får man helt enkelt köpa utsläppsrätter från någon som inte utnyttjar sina. Med tanke på att det finns 1,4 mdr kineser och drygt 1 mdr indier som inte släpper ut mer än en bråkdel av Svennebanans utsläpp (han med Thailand) så bör det inte vara svårt. Sälj bara vattenscotern så har du nog råd ett tag!