6 mars 2010

Earth Hour - en hyllning till NordkoreaJahopp, nu börjar klimatdrevet så sakteliga dra igång igen. Världsnaturfonden, som förr i tiden arbetade för att rädda utrotningshotade djur om jag inte minns fel, vill nu släcka ner hela planeten en timma - FÖR KLIMATET.

Som jag skrivit tidigare i flera artiklar så finns det ett land som redan kör Earth Hour 8760 timmar per år, det vill säga dygnet runt 365 dagar om året.

Nordkorea.


Och jag vet inte hur många miljarder människor som saknar elektricitet men det är ju ett mindre problem i sammanhanget. Det viktiga är att nu ska alla vi som har det bra dunka varandra i ryggen, ta varandra i händerna och vara stolta över hur engagerade vi är, vilka uppoffringar vi gör och poängtera att vi verkligen gör skillnad, vi är verkligen riktigt fina människor som bryr oss om och värnar planetens bästa...

14 kommentarer:

HCA sa...

Såg detta av en händelse:
http://svtplay.se/v/1893942/miljohjaltarna/del_2_av_12?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,1914134/sb,p104070,1,f,-1
Hoppas länken funkar, annars är det svtplay.se -> miljöhjältarna -> del 2

Man ska med hjälp av några stackars hjärntvättade barn få alla i byn att släcka sina lampor, och även att Umeå Energi att släcka gatlamporna.

Propagandan är verkligen i högvarv.

Unknown sa...

Visst kan vi hylla NordeKorea! Fantastiskt att de överhuvudtaget lever!! Klart vi släcker ner som en manifestation för klimatarbetet. Inte värnar vi om planetens bästa - planeten har väl inget intresse att vara livsduglig för dig och mig. Vi vill vårt eget bästa eller hur?
Hoppas det kan hjälpa våra politiker att våga ta i "skiten" - det kommer inte att bli lätt!! Ha en skön vår-vinter, vännen min!

robban sa...

en timme hit eller dit gör ingen nytta mer än att produktionsspiken under den timmen kan paja elnätet. fimpa strömmen ett dygn eller en vecka så miljötrollen se hur kul det är, framförallt så får de reda på hur känsligt sammhället är vid strömavbrott och hur kul det är att missa lets dance. ( gör ett antagande att det är samma nötter kramar isbjörnar som glor på den dyngan) :)

Anonym sa...

Lord Monckton senaste världsturne 17 februari, 2010

Det har inte varit någon global uppvärmning dom senaste 15 åren enligt BBC- intervjun med Phil Jones.

Lord Monckton on Alex Jones Tv 1/5: Obama's Green Jobs"Nothing More Than Socialized Terrorism!"

http://www.youtube.com/watch?v=3se5J3gs6eM

http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel#p/u

Mvh JIMMY.

Nilla sa...

Kan inte skeptikern lägga upp 5-10 argument som man lätt kan ta upp om klimatbluffen om man hamnar i en diskussion? Svårt för "vanlig" att komma ihåg precis allting om allting, och vi vill ju att budskapet ska spridas. Eller hur? ;)

magnus sa...

Den där kartan borde WWF sprida och "miljövänner" (sic) ha på väggen.

magnus sa...

Skeptikern. Jag tycker att det är lite jobbigt att varje klick i din blogg öppnar nya förnster.

Skeptikern sa...

Magnus 123: Jag tycker sajten fungerar bättre om länkar öppnar i nya fönster men det är en smaksak. Och ja, kartan bör sitta på kansliet hos Vänsterpartiet. En bra symbol för vänsterns utopiska vision som den ser ut i verkligheten.

HCA: Japp, nu börjar det igen! Och med tanke på elpriserna (som består till 50 procent av skatt) så tror jag folk släcker sina lampor mer än gärna. Det behövs inga jippon som Earth Hour för egen del. Jag är extremt noga med att släcka lampor och aldrig ha platt-tv:n på om jag inte är i rummet. Anledningen är att jag inte har lust att betala dyra elräkningar helt i onödan.

Nilla: Har skrivit över 700 inlägg så argumenten finns, men jag förstår din poäng och ska nog försöka sätta upp ett par punkter om du måste diskutera med någon miljöpartist :)

Osynlige Mannen sa...

@Nilla

Hypotes: Temperaturen varierar som funktion av koldioxidhalten.
Verklighet: Koldioxidhalten varierar som funktion av temperaturen.
Empiri: Data från isborrkärnor tagna från Antarktis och Grönland.

Hypotes: En temperaturstegring går dubbelt så snabbt på 8-12 km höjd jämfört med markytan.
Verklighet: En temperaturstegring går dubbelt så snabbt på markytan jämfört med 8-12 km höjd.
Empiri: Data från väderballonger och satelliter.

Hypotes: En temperaturstegring förstärks av ökad luftfuktighet.
Verklighet: En temperaturstegring ger konstant (absolut) och minskande (relativ) luftfuktighet.
Empiri: Data från väderballonger och satelliter.

Hypotes: En temperaturstegring förstärks 2-6 ggr genom att utgående IR minskar.
Verklighet En temperaturstegring försvagas 2 ggr genom att utgående IR ökar.
Empiri: Data från satelliter.

Peter sa...

Jaså.. årets *snark* earth hour är tillbaka.. Dags att plocka fram 150 wattarna och kräma på i en timme för att visa grannarna vad man tycker om spektaklet.

Uppmanar alla att göra samma sak.

Anonym sa...

Vänta när Ohly och Wetterstand blir ministrar. Då ska Nordkoreaner skratta åt oss.

Mvh / lubbe f

Anonym sa...

Så kan man kika på och jämföra satellitbilder med förra gången för att se om antalet "idioter" ökat/minskat.

Samt "sparka igång" masshysterin så smått igen, för när första tussilagon syns kommer dom ligga i overdrive för att rädda agendan som leder till våra plånböcker via skatter och ytterst kontroll över våra liv.

magnus sa...

Anonym: "när första tussilagon syns kommer dom ligga i overdrive för att rädda agendan som leder till våra plånböcker via skatter och ytterst kontroll över våra liv".

Väl uttryckt!

(...och jag har ägnat 1000-tals timmar sedan tidigt 90-tal på att läsa båda sidors argument i detta ämne, om nu någon tror att jag är en okunnig flummig kritisk-mot-etablissemanget-typ, som det tyvärr finns lite gott om. (Är s a s 3-årig universitetsingenjör men har bland mycket annat även lite vetenskapsteori.)

Kan förresten nämna denna lite torrt pedagogiska film från 1990 där argument finns som ännu är relevanta. Men bevis för att påverkan av CO2 saknas (t ex senaste studie i Science om vattenånga i lägre stratosfären) samt att annat påverkat ändring i bl a temperatur finns det gott om senaste år.)

Annika sa...

Den 27 mars kl 20.30 kommer det att vara väldigt ljust i det här huset i alla fall. Tyvärr har ju min hemkommun lovat att de ska vara med på de här dumheterna i år. Suck!!