17 mars 2010

Kvinnor - nu också ett hot mot klimatet"Ytterligare ett spår i befolkningsdebatten är jämställdhetsfrågan. Fortfarande dör varje år en halv miljon kvinnor i samband med förlossningar. Undersökningar visar att om de som vill får tillgång till preventivmedel skulle inte bara fler kvinnor få makt över sina egna liv och kroppar. Det skulle också vara ett långt mer kostnadseffektivt sätt att minska utsläppen av växthusgaser än att till exempel satsa på högteknologiska projekt."

Plockat från artikeln "Vi är för många" på Effekt Magasins blogg.

Skribenten är dessutom en kvinna!

Att AGW-sidan är människofientlig vet vi sedan tidigare men att man nu beskriver fattiga kvinnors barnafödande i termer av växthusgaser och klimathot är fullkomligen makalöst. Ingenting förvånar mig längre.

11 kommentarer:

Annika sa...

Min farmor födde elva barn, min mormor fem. Vilken belastning min släkt måste vara för denna jord....

Annika sa...

Har inget med artikeln att göra, men jag vill tipsa om glödlampans vänner:
http://hem.passagen.se/glodlampan/
Minns inte om jag gjort det förut, jag har lite dåligt minne. Beror säkert på den globala uppvärmingen...

Med örat mot rälsen sa...

Äh, AGW-sidans klimatartiklar är bara munväder.

Skeptikern sa...

Annika: Min mormors mor hade 12 barn, min mormor hade 4 barn och min mamma fick 2 barn. Sveriges välståndsutveckling korrelerar väldigt fint med det minskande antalet barn som fötts per kvinna.

Högre välstånd är nyckeln till all mänsklig utveckling och förbättrade levnadsförhållanden. För att välstånd ska komma till krävs tillgång till energi och i början av ett lands utveckling måste energin vara så billig och lättillgänglig som möjlig. I dagsläget är det fossil energi som utgör det enda rimliga alternativet för fattiga länder.

Gissa vilket energislag som Effekt Magasin kämpar dag och natt för att stoppa?

Snowroller: Effekt Magasins artiklar blir bara mer och mer desperata.

Olaus Petri sa...

Nästa steg är väl att väga in skillnaderna i albedo mellan vita och mörkhyade kvinnor.

Tvi!

Annika sa...

Skeptikern, du har helt rätt! Det som fick mig att börja ifrågasätta klimathotet var när jag såg filmen "The global warming swindle" för nåt år sen. Jag blev så förbannad när jag såg avsnittet i slutet som handlade om de fattiga människorna i Afrika.

Unknown sa...

Nå bloggläsare vad tror ni ligger bakom detta. Global regering (tror det var i Expressen några veckor sedan), personliga CO2-kvoter, och nu att vi är för många? Tänk lite själva som omväxling!

Anonym sa...

Glöm inte bort att alla våra klimat-
ovänliga bilar kommer att hamna i
Afrika och Indien,dom köper allt skrot'för dom är ingenting skrot'
dom köper billigt alla bilar i massor
och utnyttjar vårt dåliga samvete.
Dom skrattar gott åt oss, vi tror
att dom är dumma och fattiga.
I framtiden kommer Västerlänningar
att göra turistresor för att köra
alla bilmodeller och uppleva nostalgin hur vi en gång hade det än gång i tiden här.
Den fria bilismen återföds.
Varning! Underskatta inte AFRIKA.
ALI K.
ALI K.

Annika sa...

Hringhorne, jag vet vad du menar, jag har varit medveten om vad detta egentligen handlar om rätt länge nu. Tyvärr har det hittills varit väldigt svårt att prata om det utan att bli kallad för foliehatt...

HCA sa...

Att väst helt frankt fullständigt skiter i att miljoner dör i världens fattiga delar måste väl var å en fatta vid det här laget..

Man vill vaccinera miljoner människor, t.ex. gm Gates miljardprojekt. Detta trots att det är klart att det är oerhört mycket bättre för hälsan att ge dem möjligheter till vatten, odlingsmöjligheter mm. Kan de hålla sig rena och äta sig mätta blir de friskare. Trots alla goda ord man öser över vaccinationer, så är inte det orsaken till att sjukdomar minskat, utan de hade redan minskat väldigt mycket innan just pga bättre levnadsförhållanden.
Men ser man det från en annan sida, så skulle inte gigantiska läkemedelsföretag i väst tjäna stora pengar på brunnar, avsaltningsanläggningar eller ett bistånd med kunskap...

Haiti, hur många miljarder har inte den katastrofen svalt? ÄNDÅ så blir effekten att de överlevande bor i tält på bergssluttningar nu inför regnsäsong...ehh?

Hringhorne, Annika.. Den där foliehatten delar ni med en massa inom den elitistiska toppen, som pratat öppet om New World Order sedan gammel-Bush. Inför COP165 så fanns det med en lydelse om "global governance", som Monckton undrade vad tusan det var för något..

De i toppen vill helt enkelt radera så många miljoner människor som möjligt från jordens yta, för om de hade velat göra tvärtom så har de haft möjligheten, pengarna, kunskapen, logistiken och folket att göra det i minst 50-60 år...

Unknown sa...

Sv: Annika

Tell me about it...
Har själv blivit allad mycket värre saker... Men melodifästavilen är ju mycket viktigare...