6 mars 2010

Politiskt hyckleri
Att leva som man lär gäller inte politiker. Tänk på det när Ohly och dom andra vill tillskansa sig mer makt över våra liv.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Och allas vår WLW ordförande i LO seglar vidare i sin bostadskarriär. Nu skall hon lämna sin 160m2 lyxvåning på Kungsstensgatan för att flytta in i en takvåning med terass på Saltmätargatan. Som av en slump är det Ylva Thörns Kommunal som är fastighetsägare så det bor garanterat bara sosseadel i denna enklav. Bostadsbytet saknar allt samband med Wanjas jobb som LOs ordförande försäkrar den glatt kvittrande W samtidigt som hon förklarar att hon inte har en aaaaning om vilken hyra lyxen kommer att kosta. Men det är ju klart att pga sossarnas hyresreglering (kvarleva från kriget WW2)så lär det ju inte kosta mer än en trea i gettot i Rinkeby eller Slöddertälje. Nästa besked från det här hållet blir nog att fackförbunden skänker sin älskade ordförande en gratissemester på Maldiverna (Mona har ju redan varit där och Wanja har ju redan gratissemestrat i Italien med lilla gubben). Man kan väl använda medlemskassan till inköp av aktier i något lyxhotell därstädes åsså blir det styrelsemöte. En styrelse till i buketten! Är det valår i år eller vad?

Peter sa...

Du glömde Ohlys vinst på 600.000 för försäljningen av sin innerstadslägenhet och Maria Wetterstrands pendling med flyg hem till maken i Finland...

Skeptikern sa...

Anonym: Jag tänkte ta upp Wanjas lyxvåning men hon är inte en uttalad politiker. Visst, hon figurerar ju väldigt ofta med ledande socialdemokrater så det finns ju skäl att ta upp även henne som exempel. Och ja, du har rätt. Hyresregleringen är det som skapat bostadsbristen. Man kan ta vilken produkt eller tjänst som helst och låta staten sätta priset under marknadspriset och så får vi brist.

Paradoxalt nog så är "marknadshyra" mer eller mindre ett skällsord. Men ingen har problem med marknadspriser på datorer eller mobiltelefoner, som alltid sjunker år från år samtidigt som produkterna blir bättre och bättre.

Peter: Jag har letat efter en artikel om Wetterstrands pendling men inte hittat någon. Har du någon länk?

Med örat mot rälsen sa...

ALLA politiker är hagalna, maktfullkomliga och totalt skrupelfria när det gäller att nå det de önskar sej och de sina. Framför allt syns detta om politikern kommer från de lägre leden och har arbetat sej upp. De tappar då alla koncepter och blir närmast fartblinda när de roffar åt sej fördelar och makt. Hyckleri är bara förnamnet.

Anonym sa...

Såhär har moderaterna röstat historiskt.

1904–1918: Nej till allmän rösträtt.
1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.
1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.
1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.
1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
1927: Nej till folkskolereform.
1931: Nej till sjukkassan.
1933: Nej till beredskapsarbete.
1934: Nej till a–kassa.
1935: Nej till höjda folkpensioner.
1938: Nej till två veckors semester.
1941: Nej till sänkt rösträttsålder.
1946: Nej till fria skolmåltider.
1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
1947: Nej till allmänna barnbidrag.
1951: Nej till tre veckors semester.
1953: Nej till fri sjukvård.
1959: Nej till ATP.
1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.
1963: Nej till fyra veckors semester.
1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.
1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.
1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.
1976: Nej till femte semesterveckan.
1983: Nej till löntagarfonderna.
1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.
1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.
2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom just moderaterna.
2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.
2006: Nej till gröna jobb.
2006: Nej till sex timmars arbetsdag.
2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
2006: Nej till höjd a- kassa

Trots detta har de SKAMMEN att utnyttja allmän pension, semester och a-kassa. Vilket JÄVLA hyckleri.