14 maj 2008

Koldioxidutsläpp = massmord


Arbetarens klimatblogg skriver att människans (läs västvärldens människor) koldioxidutsläpp bär ett ansvar för cyklonen som drabbade Burma förra helgen.

"Det går visserligen inte att säkert säga att enskild cyklon är en följd av klimatförändringarna, men det går att med förhållandevis stor säkerhet säga att cyklonen Nargis var kraftigare än vad den hade varit utan global uppvärmning...Räkna med fler massmord..."

Det är väl bara en tidsfråga innan människans koldioxidutsläpp även får skulden för jordbävningen i Kina...

Läs för övrigt en utmärkt artikel på Klimatsvammel om cyklonen i Burma.

7 kommentarer:

Magnus sa...

Det finns visst de som på allvar diskuterar klimat och jordbävningar i sån här mer seriös forskning om värmes påverkan på jordskorpans rörelser. Jordskorpan under hothouse (t ex snöbollsjord) och icehouse torde ju t ex vara olika.

Men Venus nämns i länkade artikeln, så jag blir inte förvånad om först Gore och sen professor Karin Bojs och Arbetarens Klimatblogg kokar ihop ett nytt klimathot. :)

Christopher E sa...

Apropå jordbävningar: Greenpeace använde juldagstsunamin i Indiska Oceanen i sin klimatpropaganda...

Anonym sa...

Ja, man får väl inte förvänta sig mer av vänstern het enkelt.

Magnus sa...

Ojsan. Jag skrev i parentes att snöbollsjord är hothouse, men det är såklart fel (jag är ju bara en crazy skeptiker) och ska förstås vara icehouse!

Peter sa...

Antar att med samma vridna retorik kan man säkert också få igenom korkade förslag som detta: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1064&a=770342

Vad i --- är det för fel på folk?? Har världen blivit helt tokig? Har vi människor ett så uppdämt behov av att jvlas med oss själva.. eller vad är problemet?

Farbror Torsten sa...

Problemet folk har är att vi har det för bra. För har man inga bekymmer så skapar man sig. Så nu "hotas världen" av en CO2-orsakad undergång. Det måste vara ett tecken på att vi har det väldigt bra. Och det ska vi väl vara glada för?!
:-)

Skeptikern sa...

Farbror Torsten: Håller helt med. Folk, särskilt extremvänstern i Sverige, glömmer helt bort att människan levt i extrem fattigdom större delen av vår existens. Nu har vi haft det någorlunda bra ett par årtionden men då blir konstigt nog ett problem - för klimatet.

Och det faktum att temperaturen driver koldioxiden och inte tvärtom är det väldigt bekvämt att glömma bort.