13 maj 2008

En av dem fick Nobels FredsprisI dag avled Irena Sendler vid 98 års ålder. Hon var en av de nominerade till Nobels Fredspris förra året, bland annat för sin insats under andra världskriget då hon räddade livet på mer än 2 500 barn i Warsawas ghetto. Läs mer om Irena Sendler på Telegraph eller den officiella hemsidan The Irena Sendler Project.

Fredspriset gick i stället till Al Gore...

5 kommentarer:

Christopher E sa...

Jag reagerade på samma vis i morse. Det är en ofattbar bedömning som kommittén gjorde.

Visar med all tydlighet vilken absurd tid vi lever i.

Lennart sa...

Ja vad säger man. Norge, Norge....

Anonym sa...

Så obetydlig Al Gore plötsligt känns.

/Håkan

Jerker Andersson sa...

Tja vad säger man, oavsett om hon fick nobelpris eller inte så kommer hennes gärningar att otvivelaktikt att minnas som hjältemodiga.

Al kommer bara att ha sina glansdagar nu innan verkligheten hinner ifatt. Han kommer att bli ihågkommen som en person som orsakade ordentlig global oreda inom klimatområdet innan politikerna kom till sans igen.

Så var det här med fredspriset. Pga av den nästan desperata alarmismen som han har spridit så har en nästan okontrollerad klimatalarmism växt fram bland politiker där man för att hålla sitt samvete rent styr fordonsbränslet mot etanol.
Varje gång man fyller tanken med etanol så tas ca 365 portioner mat bort från världsmarknaden för att vi ska ha ett fiktivt rent samvete.

Denna etanol är producerad på ett sätt att det har påverkat tillgången och priset på mat globalt så till den milda grad att det har börjat införas exportrestriktioner på viktiga basvaror.
Sen ska vi ju inte tala om alla upplopp och ställen där det är på gränsen till inbördeskrig pga den Antropogena Matbristen.
Men fredspris, det fick han iaf, Mr Al Gore.

Anonym sa...

Vet någon här om någon grupp som demostrerar på gatan mot CO2-tokeriet eller aggerar på annat sätt för sans och sunt förnuft som man kan ansluta sig till här i stockholm? Dags att aggera medsvenssons.