16 maj 2008

27 kronor senare


SIKA, Statens institut för kommunikationsanalys, släppte en välplacerad bomb i dagens klimatfokuserade samhälle. Priset på bensin måste höjas till 27 kronor och 50 öre för att Sverige ska klara sina utsläppsmål av koldioxid fram till 2020.

I uppdraget står:

"SIKA ska verka för att medborgarna och näringslivet i Sverige får goda, miljövänliga och säkra transporter som är samhällsekonomiskt effektiva och långsiktigt hållbara."


Ni kan stryka "samhällsekonomiskt effektiva" förresten...

Jag tycker det är fascinerande att man lyckas konstruera en 48-sidig rapport med grafer, siffror, mål, krav, utsläpp, beräkningar, formler och mycket mer om en enda sak.

KOL(FUCKING)DIOXID

Människor släpper ut en väldig massa skit i naturen men det enda utsläppet som skall minskas med alla till buds stående medel är helt ofarligt och en nödvändighet för att liv ens ska existera.

En paradox av förbluffande proportioner.

Glöm bort solen, glöm bort jordens lutning, glöm bort magnetstrålning, glöm bort jordens vulkaner, glöm bort moln, glöm bort La Nina, glöm bort El Nino, glöm bort kontinentalplattornas förskjutning, glöm bort hela jäkla Vintergatan. Ingen av dessa eller några andra naturliga fenomen har någon som helst påverkan på klimatet - bara människans koldioxid.

Nu håller vi tummarna för att Sverige mosar Kanada ikväll och att SIKA:s vansinnesrapport läggs i malpåse.

8 kommentarer:

Natrix sa...

Att tro att människan kan styra klimatet är en extrem form av hybris.
Flera tusen års religiös och kulturell utveckling och några hundra år av vetenskaplig utveckling suddades på några få år ut av några meteorologer och journalister. Vi är nu tillbaka på naturreligionsstadiet där naturens gudar måste blidkas med offer, uppoffringar och försakelser.

Anonym sa...

Alex Jones berättar om ärkesvinen som är upphovsmakarna till det hela. http://www.youtube.com/watch?v=ZzDkFFthE48
David Meyer är extremt manipulativ och angriper den unga generationen via skolorna och seminarier.

Anonym sa...

Undrar vad som händer med konsumtionen om alla som måste använda bilen blir tvungna att lägga alla pengar på bränsle...Känns som om alla företag som är beroende av fordon också kommer att behöva göra massiva prishöjningar. Nej att staten beskattar bränslen bromsar bara konsumtionen och sänker konjunkturprognoserna så att arbetsmarknaden blir sämre, idioter allihopa. Backstop-priset på bensin kommer ju dessutom att nås långt innan priset hamnar på 27kr/L och då kommer biobränslena och tom. vätgas bli lönsamt, detta är ju bara en naturlig process som kommer ske med minskande oljereserver (allt högre efterfrågan på minskad tillgång=högt pris). Ökat användande av biobränslen är ju även lukrativt för jordbruket men som vi ser idag inte bra för livsmedelspriserna. Dyrare mat ger ju fler döda i svält och det minskar ju iof. klimatpåverkan även om nedbrytning leder till CO2-utsläpp och markförsurning, detta balanseras dock av växters kolfixering som ökar med värmen...

/Andreas

Skeptikern sa...

Natrix: Instämmer! Storhetsvansinne när det är som värst.

Anonym: Intressant klipp! Kul att Al Gore är för både en koldioxidskatt och handel med utsläppsrätter. Han blir ju miljonär/miljardär oavsett vilket.

Andreas: En enda lång kedja ;-)

Anonym sa...

Löjeväckande slöseri med skattepengar som vanligt.

Undra hur många sådana här utredare som finns innom stat och kommun.

olle w

Skeptikern sa...

Olle W: Förmodligen tusentals och åter tusentals.

Anonym sa...

Intressant läsning på SVT.

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=77603&a=1135100&lid=puff_878539&lpos=lasMer

Skeptikern sa...

Anonym: Särskilt sista stycket:

"Det är möjligt att solen spelar en hittills okänd roll i uppvärmningen men det är mycket sannolikt att det är människan som nu har blivit en nyckelfaktor i uppvärmningen. Detta framstod särskilt tydligt i och med offentliggörandet av FN:s klimatpanels, IPCC, senaste rapport."

Om solens roll i uppvärmningen är "okänd", hur i hela friden kan människans minimala produktion av CO2 vara en "nyckelfaktor"? Förbluffande.