7 augusti 2008

Al Gore mig på nerverna


Ikväll körde TV4 ett inslag om Al Gores kamp för att upplysa världen om den katastrof som väntar oss på grund av den globala uppvärmningen, som människan har skulden till. Karln har hållit sitt prisbelönade föredrag 1 miljard gånger och till och med vunnit både filmvärldens finaste pris för sin powerpoint och... tja, det finaste priset man nog kan få, Fredspriset.

Myndigheter, företag, organisationer, skolor, politiker, journalister, ungdomar och små små skolbarn över hela världen har också indoktrinerats med hjälp av hans film. Ingen har skonats från den klimatpropaganda som fullkomligen vräkts över oss de senaste åren.

Men detta räcker inte utan nu trappar Al Gore upp propagandan ett snäpp och utbildar nya lärjungar i klimatreligionen. De får lära sig hans föredrag utantill och sedan fara runt och indoktrinera ännu fler organisationer, skolor, politiker, journalister, ungdomar och små små barn. En av dem intervjuades av TV4 och han upprepade mantrat att "VI MÅSTE GÖRA NÅGOT, TIDEN RINNER UT, KATASTROF...". Blablabla.

Bara tanken på att tusentals mini-Al Gores reser runt med den där satans powerpointen får mig att må illa. Jag håller verkligen tummarna för att allt fler som måste lyssna på eländet avbryter och ställer rejält kritiska frågor. Men eftersom den store ledaren Al Gore konsekvent vägrar att debattera klimatfrågan så lär väl hans nyutbildade lärjungar uppvisa samma beteende.

20 kommentarer:

Christopher E sa...

Skeptikern, jag håller naturligtvis med dig i din motvilja, ja rentav illamående, inför denna propagandaarmé av folk som rensat hjärnan från kritiskt tänkande.

En liten ganska ovidkommande detalj, det är inte en Powerpoint utan en Keynote-presentation Al Gore. Apple har onekligen misslyckats med sin PR när en av världens kändaste (hmm... ökändaste) datorpresentationer nästan konsekvent omnämns med huvudkonkurrentens programvara... Ganska festligt att inte ens amerikanen Peter i inslaget, som kör Al Gores program med en MacBook, inte heller upptäckt att det inte är en Powerpoint.

Och Mini-Al-Peter, du saknar helt Als skrikande svavelprästtonfall... och "UTTERLY catastrophic" ska det vara, inte bara "catastrophic".

Skäms, Peter. Hem och öva!

Skeptikern sa...

Christopher E: Visst är det Keynote :) Jag skrev Powerpoint eftersom Apples programvara inte är lika känt hos allmänheten. Att Apple inte utnyttjar Al Gores eskapader för sin egen marknadsföring kanske beror på att de inte riktigt köpt hela katastrofscenariot som väntar planeten.

Magnus sa...

Är det en av de utbildade som förekommer i detta utmärkta TV-program om alarmister och skeptiker, på i australiska Sunday?

Kolla särskilt 1:40 in i första klippet, där den missionärsutbildade får mothugg när denne söker utnyttja en långt smartare människa!!!

Skeptikern sa...

magnus: intressanta klipp! Effektfullt att stå med en bebis i famnen och prata om den kommande katastrofen. Makalöst!

ros sa...

Nerverna, de liggar blot för länge sen. Al Gore är en mycket uppskattat person i Regeringskretsarna eftersom hans ideologi eller eller bättre Religion" som har blivit allmänt goods för nuvarande bidrar till att förser Statskassan med de eftertraktade CO2 pengar som är mycket använbar för att bekosta resor för div minister.priset fick han, ofredspriset med statsmaktens vällsignade.Hur länge ska detta pågår ? Finns det inga Vetenskaps men som våga uppträda ?

ros sa...

Misstänksam ? i alla högsta grad. Före inslaget ”Al Gore” visade TV4 en kortvarig sekvens av och med Prof.John Christy Director Earth System Science Centre Uni,Alabama som fick den andra delen av fredspriset.Han är ingen vän av Al Gore hans dissertation handla om det avvägige at göra CO2 emissionen till syndabock för et disaster.och att de nuvarande mätningar är irrelevant . nu kan man fråga sig,har denna sändningen kommit till stånd i en välvillig sinnes tillstånd at försöka upplysa folket ? eller skickade man detta inslag ut för att göra det inslag om Al Gores ”religion” mera mottagligare ?eftersom det var planerad i alla fall. Men det finns et värre alternativ, har myndigheterna intervenerat mot det första inslag med Prof Christy ?
So till någonting annat.Ni,som jag har observerad är en stor del av mänskligheten som genomskådat detta förfärlige spel med människors m era eller mindre likgiltighet.kan ni släppa ert copyright i era blog osv då kan man offentlig göra detta mera effektivt.som jag har försökt i massmedia och div partiernas Webbsite.

Magnus sa...

SvD Under strecket i dag har citatet om planeten Mars, att den "består till 95,3 procent av koldioxid vilket leder till ett mycket kallt klimat".

Avses det smala absorptionsbandet?

(Var är alla som har till uppgift -- ja är utbildade i -- att fördöma och kräva krav att astrofysiker Jörgens artikel ändras eller raderas? Varnas man innan man hamnar på kättarlista...)

Skeptikern sa...

Magnus: Kommer inte ihåg var jag läste det men det var en artikel om wikipedia och hur de konsekvent raderar "skeptiska" inlägg i artiklar som behandlar klimatförändringar.

Intressant artikel på SVD där! som jag tolkar det så är det mycket kallt på grund av koldioxiden.

Thomas sa...

Magnus, ett mer komplett citat är: "Dessutom är atmosfären mycket tunn (6 promille av jordens) och består till 95,3 procent av koldioxid vilket leder till ett mycket kallt klimat (-53 grader i medeltal)." Det är den tunna atmosfären som ger liten växthuseffekt. Du citerar ohederligt! (även om till ditt försvar meningen är otydligt skriven)

Skeptikern, syftar du möjligen på en artikel av Lawrence Solomon i National Post? Den finns tyvärr inte längre tillgänglig där, men hans angrpp baserades på att han inte förstått hur wikipedia fungerar. T ex måste man ha kontrollerbara källor till sina påståenden, medan Solomon försökte lägga in sådant han hört i ett samtal. Så fungerar inte ett uppslagsverk, då kunde vem som helst påstå precis vad som helst!

Skeptikern sa...

thomas: kontrollerbara källor...hmm, om någon har hittat på något om en person och detta finns skrivet någonstans så är det en tillförlitlig källa? Antar att Solomon måste få en underskriven kopia av konversationen, maila den till wiki och sen så kanske de korrigerar de felaktiga uppgifterna. För övrigt tror jag han vet hur wiki fungerar.

Thomas sa...

Skeptikern, Solomons argument bevisade att han inte vet hur wikipedia fungerar och dina visar att du inte heller gör det. Du kan inte skicka något dokument till wikipedia och använda som bevis. Vill Solomon ha med någon viss uppgift får han övertyga uppgiftslämnaren att publicera detta på någon allmänt tillgänglig plats, en blogg duger för all del, och sen hänvisa till denna.

Prova att gå in och editera wikipedia själv om du anser att du har något sakligt att tillföra, men var beredd på att granskningen är en annan än om man har sin egen personliga blogg där man kan påstå vad som helst. Jag har gjort några korrigeringar här och var, inga större grejer men ändå lite kul att kunna korrigera fel som hängt med lång tid på centrala begrepp som 'temperature' och 'black body'.

Anonym sa...

Är det denna artikel av Solomon ni diskuterar?

/Danne

Mikko sa...

Otaliga mini-algores......Vilken mardrömsscenario!

Men det finns lite tragikomik i det hela; historien får mig att tänka på filmen Pojkarna från Brasilien (original The Boys from Brazil), en bok av Ira Levin, som även filmatiserats under samma namn.

I boken får en judisk nazistjägare kännedom om att Adolf Hitler har 94 kloner, på olika platser i världen. Kloningen skedde i Brasilien. Då boken utspelar sig håller den nazistiska Kameradorganisationen på att mörda Hitlerklonernas fäder, emedan de är lika gamla som Hitler själv var då hans far dog. Meningen är att Hitlerklonerna skall utvecklas till framtida Führerar i det Fjärde riket. Den som lett kloningsexperimenten är "dödsängeln" från Auschwitz, doktor Josef Mengele. (Från Wikipedia).

Klimatkyrkans senaste aktionsplan har onekligen vissa likheter med denna makabra film.

Anonym sa...

Jag hade för mej att planeternas temperatur berodde på flera faktorer än bara hur atmosfären var bestyckad? Avstånd från solen tex?

Skeptikern sa...

Danne: Japp, tror denna version är något förkortad. Originalet ligger på National Post.

Anonym (i slutet): Planeternas temperaturer styrs enbart av koldioxidnivåerna i deras atmosfärer. Solen har ingenting med saken att göra :)

Thomas sa...

anonym, om du inte hade tänkt dig att flytta på jordens bana tror jag vi kan se det som att det avståndet inte kommer att ändra sig. (mer än det gör naturligt i och med att jordens bana är eliptisk). När vi diskuterar möjliga klimatförändringar är det faktorer som kan komma att ändras som är av intresse.

Danne, det var i alla fall den artikeln jag tänkte på, och den är lika hysterisk som contrarians brukar vara. Vad skriver t ex Connolley denna "ruthless enforcer of the doomsday consensus" när han får välja själv på sin blogg i det f.n. senaste inlägget:
http://scienceblogs.com/stoat/2008/08/more_sea_ice.php
Jo, han kritiserar några av de mer hysteriska prognoserna om isavsmältning, inte mycket annorlunda än på en blogg som denna. Så agerar en äkta skeptiker: han kritiserar avarter åt båda håll!

Undrar förresten vad Solomon menar i slutet när han påstår att Wikipedias inställning till Intelligent Design innebär att den är vänster? Var det tänkt som en känga åt höger eller åt Wikipedia?

Peter sa...

Christopher E: Du håller väl föredrag som är Al Gores rena motsats? Finns det ingen möjlighet att du kan lära upp en armé av "Mini-Christopher E-ar" som kan bekämpa Al Gore och hans lakejer? :-)

Skeptikern sa...

Peter: Hahaha! En mycket bra idé :) Christopher E, antar du utmaningen?

Anonym sa...

Varför vill du inte tro att Al Gore har rätt i sitt argumenterande?
Han har ju fakta som vetenskapsmän från hela världen har kommit fram till och accepterat, därför väljer du hellre att blunda för sanningen och välja den bekväma vägen?
Det är sådana människor som dig som gör mig så fruktansvärt arg och frustrerad när bevisligen någonting händer i världen, någonting som verkligen inte ska och få hända..
Ta huvudet ur arslet och inse saningen, vi lever faktist på 2000-talet...

Skeptikern sa...

Anonym: Ta ditt eget huvudet ur aschlet och använt lite sunt förnuft i stället. Konsensus är en politisk term och det finns ingen konsensus i klimatfrågan. Sök på den här bloggen så finns det länkar med kritiska granskningar av IPCC.

Vad är det som händer och inte får hända? Klimatet har förändrats i 4,5 miljarder år. Det kommer att fortsätta förändras och människan kommer aldrig att kunna styra det.