16 november 2008

Dä brinner, dä brinner!


"Through global warming, we have now a fire season all year round. We used to have fire seasons only in the fall. But now the fire seasons start in February already. So this means that we have to really upgrade and have more resources, more fire engines, more manpower, and all of this, which, of course, does cost extra money"

Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger om skogsbränderna i delstaten.

Japp, då fick även skogsbränder sin förklaring...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu en sak att lägga till listan.

nomad67 sa...

Det roliga är att skogsbränderna i Kalifornien förvärras kraftigt pga att miljöaktivister har fått igenom naturskyddslagar som gör att man inte kan rensa i undervegetationen.

Sen har vi ju förstås den där obekväma sanningen att det brann betydligt mer under 1800-talet, samt att torka i området orsakas av en lokal avkylning knuten till negativ PDO.

En Terminatorfilm är mer vetenskapligt korrekt än Arnolds miljöflams, men men, det är ju så här man får folk att acceptera skattehöjningar...

Anonym sa...

Ni som kallar er "klimatskeptiker" är ju totalt intelligensbefriade!!

Jag blir så förbannad varje gång jag ser att den här jävla bloggen fortfarande finns kvar!

Ni är inte ett dugg bättre än nazister i mina ögon!

Jag vet sa...

Nämen, Arnold är en stor vetenskapsman ju. Finns ingen anledning att ifrågasätta honom.

brodeur sa...

öööö branden är ju för helevette anlagd!!!!

Anonym sa...

Anonym, ilska är ett dåligt argument.

Anonym sa...

Du anonym vet troligen inte så mycket om nazismen. Om folk inte hade varit skeptiska mot nazismen så hade den kanske aldrig kommit fram. Så se att vara skeptisk är viktigt. Och det är också en grundprincip i forskningen.

Nästa gång du gör ett uttalande så är det kanske bra om du är påläst eller så tror jag att du driver och skojar med oss. Jag hoppas det för din skull.

undraren

Skeptikern sa...

Anonym: Tack för din konstruktiva kritik och för att du lyfte fram kopplingen till nazismen. Du är en synnerligen intelligent person...

Anonym sa...

Och vi som alltid trott att skogsbränder startas av folk som prompt måste grilla när det är snustorrt eller bara elda lite skräp för eldningsförbudet rör ju inte mig eller...

AJ sa...

Och Arnold litar vi väl på? Han var mycket god vän med ärkenazisten Kurt Waldheim. Sen var ju Arnolds egen pappa även han en nazist.