6 november 2008

Klimathotet och nya yrkestitlar

Arbetsförmedlingen utlyser nu fyra tjänster som "Energi och klimatrådgivare" hos olika kommuner i Sverige. En av dem är Jönköpings kommun, som skriver i sin annons:

"Arbetet innebär opartisk energi- och klimatrådgivning till såväl enskilda konsumenter som företrädare för mindre näringsverksamhet. Speciella aktiviteter och kampanjer anordnas för olika målgrupper och vid olika tillfällen."

Kommunen hänvisar till sajten Energicentrum.se och under fliken "Rådgivning" handlar det mesta om fjärrvärme, kaminer, sotning, isolerat glas och annat. Syftet är att folk ska bo mer energieffektivt. Jättebra! Men på vilket sätt handlar denna rådgivning om klimatet?

Borde det inte bara heta "Energirådgivare"? Vad vet jag, det är väl lite hippt bland kommunerna att vara klimatsmarta nuförtiden.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller just på att installera en ny fin oljepanna med glädje. Priset går ned och varmt och skönt blir det.

Snowroller sa...

Klimatsmart innebär väl numera att man är smart nog att inte yttra sej om klimatet.

Anonym sa...

Jo, Skeptikern, så här är det, (att jag alltid skall behöva berätta om sakernas tillstånd) Klimatrådgivningen är ju den enklaste av rådgivningarna för det finns ju bara ett råd: Strunt i klimatet för det begriper ni ändå inte. :-)
Funderar på att söka det jobbet.
JR.

Jörgen E sa...

Det måste väl handla om att lära folk öka sina klimatutsläpp.

Själv brukar jag släppa ut mest klimat på torsdagseftermiddagar när det serverats ärtsoppa. Jag har läst i Aftonbladet att det är klimatkris och vill gärna dra mitt strå till stacken.

Skeptikern sa...

Jörgen E: Chili con Carne är också en riktig klimatbov. Likaså lök och surkål. Kanske på tiden att skriva en motion till riksdagen och yrka förbud mot denna mat.

Jörgen E sa...

Väck inte den björn som sover, klimatreligiösa har ingen humor...

K2 sa...

Nu tror jag nästan att du reagerar lite väl hårt. Ett av VVSarnas mål är att skapa ett sunt INOMHUSklimat för brukarna. Allt behöver inte handla om isbjörnar och smältande pingviner ;)

Skeptikern sa...

Jörgen E: Bra tips. Jag drar genast tillbaka min motion... ;)

K2: Bra poäng ;)