24 november 2008

Madeleine Albright och syndaflodenMadeleine Albright, som var USA:s utrikesminister i slutet på 90-talet, intervjuades i TV4 ikväll. Hon sade bland annat att klimathotet var en jättestor säkerhetsrisk av flera olika skäl.

Det största skälet?

Jo, för att den globala uppvärmningen kommer leda till att haven kommer stiga flera meter, ödelägga städer och leda till massförflyttningar av människor.

TV4:s Rolf Porseryd: (min fetmarkering)

"Men varför inser inte USA:s nuvarande administration det faktumet?"

Madeleine Albright: (min fetmarkering)

"Det är en gåta för mig. Det beror nog på att de inte gjort någon realistisk bedömning..."

Dags att checka in på äldreboendet Madeleine?

I morgon är det dags för Fredrik Reinfeldt att tala på klimatväckelsemötet i Köpenhamn. Han lär väl, precis som samtliga politiker gör, rabbla en massa klimatpropaganda från "En obekväm sanning" och säga att Sverige ska leda vägen mot ett koldioxidfritt samhälle. Just det, han ska åka solcellstaxi också. Känns som en bra prioritering nu när tusentals svenskar dagligen förlorar sina arbeten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Som politiker nära Al Gore kunde man tyvärr inte förvänta sig något annat än även hon är en IPCC-megafon
/ A

Jörgen E sa...

Suck... Solcellstaxi.... Ja, har man ingen naturvetenskaplig utbildning så kanske man kan tro att det fungerar. Har taxin en egen liten solcellspark eller försöker de få någon att tro att direktverkande solceller skulle ha kraft nog att driva en personbil??

Anonym sa...

Nej det är taxametern som drivs av solceller.

Dåligt väder billigare taxi...

Jörgen E sa...

Såg just "Solcellstaxin" på ny teknik. Ett extremt lättviktsbygge med Batterier av typen salt/keram/Nickel (VÄLDIGT miljövänlig metall det där) på en släpkärra bakom.

En full laddning av batterierna lär ju ta ganska många timmar i Köpenhamn i November. Hoppas inte Reinfeldt får dumma idéer nu och tror att det här är en praktiskt användbar lösning.

Om "taxin" skulle råka krocka i högre fart än 30 kmh så lär vi ju behöva en ny stadsminister. Kanske dags för en med egen ryggrad och naturvetenskaplig skolning denna gång...

nisse v sa...

Man kan ju önska att dessa clowner tar steget fulltut mot ett CO2 fritt samhälle och pratar mndre. borde det inte införas en skatt på att prata?

Steve sa...

Kollade upp på Madeleine Albright (född Marie Korbelova i Prag 1937) i Wikipedia. Var utrikesminister åren 1997 - 2000. Och en tuff tant: Efter att ha skrutit lite i NY Times fick hon gå till gymmet och köra benpress. Jodå, 400 pund, nästan 200 kg, 10 rep. "Kick-boxning nästa?" frågade reporten. "Nja", sa hon. Detta var 2006.

Men att inlandsisarna skulle börja smälta på Grönland och i Antarktis -- borde hon inte veta att de tvärtom växer? Borde man inte kunna ta reda på sådant, om man är professor i diplomati vid Georgetown University i Washington DC?

Eller kan man tänka sig att hon tänker investera på Maldiverna eller någon trevlig söderhavsö, och gärna vill få ner markpriset ordentligt?