19 november 2008

Nytt föredrag med professor Bob Carter

Moderna Myter skrev om Bob Carter och hans artikel i Quadrant häromdagen. Här är ett nytt anförande med honom från en konferens anordnad av AEF (Australian Environment Foundation) i oktober. Jag har inte hunnit kolla igenom alla fyra delar ännu men det börjar intressant som alltid när Carter är i farten.

Del 1


Del 2


Del 3


Del 4

5 kommentarer:

Daniel sa...

Mycket underhållande. Fler borde höra på vad han har att säga.

Han nämner grafen som visar MWP (under hockeyklubban i del 2), och att den använts av IPCC tidigare. Stämmer det? Var och hur använde de den?

Det känns som det slutgiltiga underkännandet av IPCC.

Anonym sa...

Verkligen bra föredrag! Kan vi inte få honom hit till Stockholm och föreläsa inför våra beslutsfattare? De behöver få höra något annat än det vanliga tugget.
/B

Skeptikern sa...

B: Det vore fantastiskt om han kunde komma till Sverige och göra en dragning för regeringen, miljöorganisationer och vafan, varför inte på tv - bästa sändningstid för hela befolkningen.

Christopher E sa...

Daniel: Den ursprungliga rekonstruktionen av av MWP användes av IPCC i den första rapporten 1990, och jag tror även 1995. Det var i rapporten 2001 som Hockeyklubban presenterades som enda sanning.

Därmed inte sagt att just den ursprungliga är helt korrekt, har för mig att den har en tyngdpunkt på England, och är inte särskilt global. Men det finns moderna rekonstruktioner som Loehles som visar MWP tydligt.

Skeptikern: Tack för den länkade föreläsningen. Såg hela. Carter är mycket bra, en frisk fläkt!

TheBasturd sa...

Varken du eller dem andra kan vara säker på att dessa resultat är vad som gäller. Efter era meningar, så finns inte den globala uppvärmningen. Utan den är en bluff säger ni och alla forskare har fel.

Men Lika stor möjlighet är det att dem andra forskare har fel också.
Resultat kan ändras. Du vet inte, Jag vet inte och dem vet inte vad som ska ske. Det betyder inte att man inte ska fortsätta försiktigt fram. Eller att fortsätta bete sig som idioter mot den här planeten, som förtjänar större respekt än den man ger till en så kallad Gud.
Detta är vårt hem, den varar inte för evigt, men den är vårt och den förser oss med vad vi behöver. Missbruka det inte.

http://video.google.com/videoplay?docid=-5965856171910458826&hl=sv