6 april 2009

Äntligen! Kossor kan skita i fredSom ni vet så finns det ingenting som inte kan kopplas till klimathotet. Nötkreaturs pruttande och bajsande är högst naturliga fenomen men likväl ett hot mot planetens klimatsystem. IPCC har därför räknat ut (med hjälp av en schablonmetod i sina datormodeller) att andelen metan från det svenska jordbruket är 12 procent. Nu har svenska forskare studerat detta i verkligheten och upptäckt att utsläppen av metan bara är en fjärdedel av vad IPCC anger.

Ibland undrar jag om IPCC bara är ett stort politiskt styrt Dreamhack där folk bara sitter och bygger datamodeller.

Hur som helst så är det fascinerande att det numera skrivs artiklar i stora morgontidningar om kossors avföring och rapande. Vem hade trott det för ett par år sedan?

Artikel: SvD.

12 kommentarer:

Gunnar Littmarck sa...

Jag tror att atmosfären komprimeras i höjd, i vart fall observerar nog enskilda bidragskåta forskare det..

Till sist bildar resterna av FN den internationella panelen sky canges, med uppdrag att samla in all forskning om hur mänsklig aktivitet får himlen att falla..

Nej det var ett spök som rann genom min besudlade hjärna tidigare...

men man vet aldrig.

Anonym sa...

Å tusan! Va bra! Här sitter jag och skålar med Skeptikern och vågar varken prutta eller rapa. Men nu skall det bli ändring på det;-}
JR

Magnus sa...

Skeptikern. Kan vi inte bygga en datormodell som säger något och skicka det till Aftonbladet?

Martin sa...

Det må vara sant att "[n]ötkreaturs pruttande och bajsande är högst naturliga fenomen", men kreaturens antal är det inte. Man skulle rent av kunna säga att antalet nötkreatur i världen är antropogent.

Skeptikern sa...

Magnus: Du är kättare och jag är skeptiker. Tror inte vi blir publicerade :)

Snowroller sa...

Med tanke på att FN nu gett klartecken till en resolution som ska förhindra religionskritik kan man undra vad det får för konsekvenser för vår kritik av AGW.

Magnus sa...

Man hittar bara på nåt och kallar sig något bra och trovärdigt. Mer usel TV-reklam eller sämre musik kan vara klimathoten och det är säkert en struntsak att motivera det...

Hans B sa...

Hej Skeptikern,
Det var ju bara behållarna för flytgödsel som släppte ut 1/4 av vad man tidigare trott. Kossornas fisar finns fortfarande kvar.

Christopher E sa...

Martin:

Men har du tänkt på hur många djur i naturen som försvunnit och ersatts av de "hotande" tamdjuren?

Tex 60-100 miljoner bison i Nordamerika som ersatts av ungefär 100 miljoner tamnöt? Gör det så stor skillnad? Och talar vi bara om bison och inte alla andra vilda fyrfota djur som också minskat kraftigt.

På andra världsdelar sanmma sak.

Förresten, på samma ämne (kossor). Jag läste att en vitlöksdiet minskar kossornas väderspänning. En fruktansvärt dålig idé, för jag kan försäkra att deras andedräkt är nästan outhärdlig redan innan...

Anonym sa...

Jag är ledsen men nu kan jag inte hålla mig längre - det heter för tusan KOR i plural!

Kossor, kissemissar och vovvar hör hemma i barnens värld.

Nu när det var uppklarat kan vi fortsätta diskussionen. :)

/Paul W

Skeptikern sa...

Magnus: Vi kan göra en modell som visar att temperaturen stiger under sommaren i Sverige, framförallt i juli och augusti, för att sedan sjunka mellan september och december. Det här högst ovanliga fenomenet kan endast förklaras utifrån ökningen av koldioxiden som vi släpper ut. Inget snack, Aftonbladet trycker den med hull och hår.

Hans B: Japp, deras pruttande kvarstår men eftersom Sverige ligger under de inbillade metangasvärdena som IPCC proklamerat så kan de prutta och skita ifred.

Paul W - språkpolisen ;)

Christopher E sa...

Paul W,

Ordformen "kossor", som mycket riktigt tillhör barnens värld, är medvetet använd av mig för att passa det infantila budskapet att kor hotar planetens klimatsystem...

Löjligt budskap, förlöjligande ordval. Så är retoriken...