28 april 2009

Volvo drabbat av sunt förnuftVolvo ser ut att ha genomskådat bluffen med klimatkompensation och kommer snart att avbryta detta. Anledningen är att det är svårt att veta hur pengarna används och det skiljer även i pris mellan olika företag som administrerar tramset.

Ett företag som sysslar med den här lufthandeln, Tricorona, gjorde en vinst på nära 80 miljoner förra året. Detta på en omsättning på 250 miljoner kronor. Vi pratar en vinstmarginal på 30 procent på handel med utsläppsrätter!

Det är inte konstigt att Al Gore är storägare i företag som sysslar med det här bedrägeriet. Stora globala företag kommer tjäna groteska summor pengar när handel med utsläppsrätter breddas och införs i fler och fler länder. Ett lurendrejeri som naturligtvis backas upp av politiker, miljöorganisationer och IPCC.

3 kommentarer:

Monodemon sa...

Tyvärr är det inte sunt förnuft Volvo drabbats av... Det är bara den hårda kalla ekonomiska verkligheten som gör sig påmind. Mindre utrymme för opportunism, helt enkelt.

Förhoppningsvis kommer även politikerna se sig tvingade att prioritera verkligheten framför kostsamma luftslott.

Skeptikern sa...

Monodemon: Opportunism var ordet! :)

Snowroller sa...

Volvo är nog så illa tvunget att sluta med vad dumheter som än finns. De anställda har tröttnat på varslen på både personvagnar och lastbilar och ställer ett ultimatum: Dra tillbaka varslen eller avgå.

Ekonomin är nog trots allt viktigare för oss än diskussioner kring nåt vi varken kan eller har kunnat påverka, dvs klimatet.