19 april 2009

Same shit - different yearKlicka på bilden för att se en större version.

Läs en längre artikel om detta på Wattsupwiththat.

5 kommentarer:

Christopher E sa...

Enviromentaliströrelsen brukar ju hävda kretslopp och återvinning, så det är i alla fall konsekvent...

Snowroller sa...

Katastrofer säljer, liksom foton där man inte direkt kan se när de är tagna. Det finns många exempel på detta genom åren. Mest famöst är nog hur man i Iran bättrade på ett foto över en uppskjutning av missiler.

Thomas Palm sa...

Media plockar hela tiden arkivbilder eller något som ser tillräckligt bra ut. Under senaste upploppen i Tibet visade västmedia mest bilder från hur polis i Nepal slog ned demonstranter som om de kom från Tibet, något som inte talats om mycket i Väst, men om jag förstått saken rätt gjorts stor sak i Kina för att bevisa hur lögnaktiga västmedia är.

Juppu sa...

Följ CO2-dabatt här:
http://www.chemicalnet.se/iuware.aspx?pageid=792&ssoid=72711

Magnus sa...

Thomas. Vad säger du om att media skriver att sprickor som skapats hotar en snabb kollaps, fastän det inte alls är så? Se CEJournal om en inte helt bra (men bättre än svensk press) rapportering samt en bra rapportering (New York Times) om forskning på Wilkinsglaciären.

Kan man inte få höra en liten, om så bara liten, kritik mot felen i media? Nej, såklart inte. Du har även senare år försvarat Manns hockeyklubbbsfusk och kritiserat fel som inte finns i solforskning samt helt vägrat kommentera denna visade 99.5 procent signifikans i korrelation mellan kosmisk strålning och förekomst av låga moln som visats här (PDF).

Tyst när du även om att Sloan bara använde 1/4 av datamängden (centrala sampel) när han sa sig debunka Svensmark.

Du vägrar konsekvent att ta debatt om detta, men gnäller allt oftare (har sett det flera gånger på Maggies blogg) hur jobbigt det är att bemöta enkla fel.

Din taktik är uppenbar.