21 april 2009

Forskarlarm om solstormar (?!)Jag höll på att trilla av stolen när jag läste detta idag. En rapport från amerikanska vetenskapsakademin NAS varnar för att supersolstormar kan slå ut tekniken i stora delar av västvärlden. Till råga på allt var det Expressen som publicerade en artikel om detta.

Här är alltså en grupp forskare som menar att solen kan slå ut ALL TEKNIK I HELA VÄSTVÄRLDEN.

Samtidigt så förklaras alla klimatförändringar (precis som Oxfam i kvällens tidigare artikel) med människans produktion av koldioxid.

Men om solen kan orsaka denna gigantiska förödelse, hur kommer det sig då att solen samtidigt har mindre påverkan på klimatet än människans andel av de 0,038 procent koldioxid som finns i atmosfären?

Jag fick Stockholm stads klimathandbok i brevlådan idag och den skriver också bara om koldioxid. Inte ett ord om solen.

Jag måste tänka till här. Solen.Koldioxid.Solen.Koldioxid....

Nej, solen kan inte ha någon större påverkan. Det måste vara koldioxid, miljöpolitikerna i Stockholm stad kan ju inte ha fel. Så får det bli.

Fuck solen!

28 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår du ingenting längre, Skeptikern...Solen går ju ner på natten. Det gör inte koldioxiden. Den går upp på natten också.

GT slår på klimatstort idag med rubriken: Väderexperterna "varnar" RÄKNA MED EN HET FÖRSOMMAR!
Temperaturen blir i genomsnitt 0,8 grader över det normala, enligt en ny långtidsprognos.

Att man aldrig kan få lite lugn och ro.
Skeptikern,.. Jag säger till när det inträffat så kan vi skåla med något kallt igen.
JR

Anonym sa...

Jisses! *slår sig för pannan*

Anonym sa...

En kollega till mig kallade "klimatforskarna" för charlataner. Finns inga bevis, de ignorerar solen etc. Kunde inte utan förvåning göra annat än att hålla med.

I massmedia framställs dessa som forskarna, resten av forskarvärlden håller tyst för det gagnar inte dem att protestera.

Själv tror jag att det handlar om pengar, ju fler larmrapporter de producerar, ju mer pengar får de till förfogande att leka med.

Magnus sa...

Både Sydsvenskan och Politiken har nu artiklar om låg solaktivitet.

Twinglylänktips! (Du behöver inte publicera denna kommentar. ;) )

politiken.dk/videnskab/article694122.ece

sydsvenskan.se/vetenskap/article427424/Stillsam-sol-dampar-jordens-uppvarmning.html

Vänlig hls, Magnus

Anonym sa...

Den här kommer du nog att "gilla", "skjut" mot de sämsta sidorna hos oss mäniskor :(

SJÄLVBEVARELSE DRIFTEN

Fatties cause global warming The Sun News,
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2387203.ece

Anonym sa...

BBC NEWS Science & Environment 'Quiet Sun' baffling astronomers
http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/8008473.stm

Anonym sa...

du e ju dum i huvet

The Sun sa...

Precis skeptikern: Du är ju helt dumihuvet.. ;)
Du har ju inte fattat att koldioxid värmer jorden medan solen kyler den... I alla fall om man får tro dagspressen.
*lol*

Arne sa...

En anonym person utan uppgifter om utbildning som bloggar om klimatbluffen. Så unikt. INTE!

Och så ett anhäng av likasinnade, lättledda förslappade idioter, som tar varje argument för att slippa ändra sin livsstil, som applåderar dumheterna.

Patetiskt.

Nils Dacke sa...

@Arne, Eftersom du är så skolad och vis kan inte du tala om för oss andra dödliga hur det ligger till och hur IPCC's klimatmodell med randvillkor och approximationer gör den tillförlitlig.

Anonym sa...

Ni anonyma som tycker vi AGW-skeptiker är dumma i huvudet, patetiska, förslappade å en massa andra fåniga epitet, kan ni istället servera oss BEVISEN på att ni har rätt och vi har fel?

Arne, du kan ju inte precis anklaga oss AGW-skeptiker för att vara lättledda. Vad ska man då kalla alla som helt okritiskt sväljer det som media och politikerna serverar oss? Extremt dumma kanske?
Det är även dessa som applåderar dumheterna som kablas ut, hur osanna och extremt vinklade de än är...
Som AGW-skeptiker så är förslappad det minsta man är. Det är inte ett slappt "arbete" att se till att de runt omkring mig inte går på alla dumheter som sägs. Bara de "bataljer" jag fått genomlida när jag förklarar hur illa det är med lågenergilamporna. Men se, nu när media säger samma sak om riskerna DÅ kan man lyssna...:)
DET är patetiskt, eller hur?
/HCA

Per sa...

Istället för att bygga din världsbild på artiklar i EX skulle då kunna läsa originalrapporten på http://www.nap.edu/catalog.php?record_id=12507. Då skulle du, förhoppningsvis, förstå vad det hela handlar om. Sedan får du gärna förklara kopplingen mellan koldioxid och västvärldens beroende av el och elektronik. Att kraftiga solstormar kan slå ut satelliter och elnät världen över är ingen nyhet.

Tomas S sa...

Tack Arne för din insiktsfulla analys.

Anonym sa...

Arne! Vem är du med dessa fenomenala kunskaper som kan dela ut dessa förklenande epitet om oss skeptiker. Har du några verkliga argument mot att förhålla sig skeptisk till AGW-larmen, så gör det. Du kommer att bli nerplockad i molekyler och sopsorterad av en mängd kunniga och självständigt tänkande människor.
Som du märkt blir du inte censurerad här. så kör i gång.
JR

Mårten sa...

Om man nu är skeptisk mot skeptikerna här, men uppenbarligen finner nytta och sanning i alla dessa klimatrapporter och studier så kan man ju undra hur det står till med det sunda förnuftet...

http://www.expressen.se/halsa/1.1542525/smala-manniskor-ar-battre-for-miljon

Så dumt så klockorna stannar.

Skeptikern sa...

JR: Långtidsprognoser håller jag inte mycket för ;)

Anonym: "Dum i huvudet", ja det är också ett argument...

Arne: Tack för de vänliga orden.

Per: Japp, det är ingen nyhet att solstormar kan slå ut teknik på jorden. Min poäng var att om solen kan göra detta, hur kommer det sig att människans promilleandel av koldioxiden i atmosfären har större påverkan av klimatet än solen.

Mårten: Tack för länken! Och ja, dumt är bara förnamnet.

Bosse J sa...

Ärligt talat, du jämför äpplen och päron anser jag. Å ena sidan temperatur och å den andra elkraft/elektronik? Det är inte riktigt samma problemdomän, om man säger säger så ...

Bortsett från det håller jag med om kritiken mot klimatalarmismen: den är fruktansvärt överdriven och rent felaktig i långa stycken.

Till Per & andra skeptiker-skeptiker: min och många andras skepticism handlar om en mindre teknikalitet (men helt avgörande) - ifall en liten höjning av temperaturen pga ökad CO2-halt förstärks, dvs om det finns ett "temperatur-servo" (positiv återkoppling) vilket är grunden för IPCC's påståenden om 2-6 graders temphöjning till 2100. (På rent fyikaliska grunder ger en dubblerad CO2-halt enbart ca 1 grads temphöjning, det är både IPPC-lojalistiska och skeptiska forskare ense om.) IPCC's påstående baseras enbart på modeller och antaganden, det finns inga entydiga observationer som stöder detta. Tvärtom, det finns observationer som pekar på att klimatets CO2-känslighet kännetecknas av motsatsen till förstärkning, dämpning (negativ återkoppling).

Utöver det finns numera flera seriösa forskarrapporter som pekar på andra orsaker till temphöjningen under 1900-talet, inklusive helt nya teorier om hur solen påverkar klimatet och som dessutom visar mycket starkare korrelation med temperaturen än CO2-halten.

Globetrotter sa...

Jag fick den där "klimathandboken" jag också. Efter ett ögonkast åkte den i papperskorgen, så värdelös som den var.

Bullshit!

Anonym sa...

http://nsidc.org/cgi-bin/bist/bist.pl?annot=1&legend=1&scale=100&tab_cols=2&tab_rows=2&config=seaice_index&submit=Refresh&mo0=03&hemis0=S&img0=extn&mo1=03&hemis1=S&img1=conc&year0=2009&year1=1980&.cgifields=no_panel&referal=globalwarminghoax.com

Är man kapabel och tänka själv och inte är hjärntvättad så kika på detta.

Är så trött på alla GW talibaner.

Skeptikern sa...

Bosse: Jag jämför inte temperaturen med teknik etc som äpplen och päron. Min poäng är att solen har en enorm påverkan på jorden och klimatet.

Johanna sa...

http://www.expressen.se/halsa/1.1542525/smala-manniskor-ar-battre-for-miljon

Nu vill media visst att man ska hata tjocka människor...varför annars publicera nån sån här smörja? De roffar åt sig all co2. Själviskt. Suck!

Anonym sa...

Okej, här är en annan synvinkel. Jag vet inte om det är solen, jordens förmåga att förändra sig med tiden eller människan som orsakar, vad den nu orsakar.
Men oavsett vad, så måste människans livs vana. Så som att konsumera mera, köra bil, eller rent bara slösa. Det måste sluta.
Inte för den globala uppvärmningens skuld, utan för att resurserna börjar ta slut.

Det kan ni inte argumentera emot. Eller kan ni?

Anonym sa...

Det finn ingen bevis för att solen skulle göra en sådan stark påverkan, som att orsaka en global uppvärmning under jordens historia Skeptikern.

När jorden har gått in i snowball istider, så var det inte på grund av att solen blev kallare. Utan på grund av att snön reflekterade solljuset ut i rymden igen. Desto mer solljus som reflekterade ut, desto mer snö kom det och desto kallare blev det. Sedan när jorden värmdes upp, så var det inte tack vare solen. Utan på grund av en vulkan utbrott. Antagligen en stor sådan, som orsakade en global uppvärmning och tack vare det. Så är vi här idag. Utan den, så hade vi nog varit små levade saker under isen än idag.

Solen kommer att påverka vårat klimat i framtiden, men än så länge befinner vi oss i den säkra zonen.

Men för att göra dig lugnare inom den globala uppvärmnings biten. Eftersom att jag kan se att du går in för detta ämnet rätt hårt. Så ska vi nog förvänta oss att bli utplånad av antingen en Snowball istid igen eller en Stor vulkan ut brått. Jag tror på den sista biten. Detta kan lätt ses som en överdriven skrämsel faktor. Men jorden har en förmåga att starta om sig om man kan kalla det så och den kommer att göra det, så länge som den finns.
Trevlig vår!
Mvh, Dags njutaren

Anonym sa...

CO2 är mer potent än Solen. T.ex. är det CO2, och inte Solen, som är på väg att "slå ut all teknologi i väst"!

Nämligen via de politiska förbud som motiveras av klimathysterin...

Gammelsvensk sa...

Den här bloggen har jag letat efter.

Skeptikern sa...

Anonym i slutet: Mantrat att resurserna tar slut har använts sedan urminnestider. Människans tankeförmåga och påhittighet är en resurs som alltid glöms bort. Vi kommer alltid att hitta på bättre lösningar på det mesta, som alltid använder mindre resurser.

Att jag och likasinnande bloggare skulle bry oss mindre om miljön är nonsens. Men miljö är en sak och klimat är en sak. Vi kan göra saker för att förbättra miljön men klimatet kan vi inte råda över. Att då införa gigantiska klimatåtgärder till ingen nytta är ett enormt slöseri av våra knappa resurser.

Själv lever jag extremt miljövänligt, förmodligen mer miljövänligt än gemene man. Folk verkar dock tro att jag slänger batterier i skogen, kör en SUV, tänder alla lampor i huset och allt annat...

Skeptikern sa...

Gammelsvensk: Toppen, den är hittad! :)

Tuovi Mannström sa...

Vi måste omvända oss till Gud. Enda sättet ur hela röran som vi människor har ställt till med.

Yeshua är enda Sanna Vägen.
Kom Herre Yeshua.
Vi är hjälplösa utan dig.