11 april 2009

Dagens årtal: 1905

Barack Obama vill minska koldioxidutsläppen till en nivå som är 80% lägre än 1990 års nivåer.

Detta motsvarar USA:s utsläpp för 104 år sedan.

Rationellt? Nej.

Absurt? Ja.

Gå in på Greenie Watch och läs Paul Driessens email om detta. Det går inte att länka till artikeln men scrolla ner till Fredag 10 april och rubriken "Slashing U.S. emissions".

(På grund av påsken och ledighet så hinner jag inte uppdatera bloggen lika mycket för tillfället så ut med er allihopa och njut av värmen!)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är av den uppfattningen att det är inte fel i sig att minska Co2-utsläppen. Men då ska det vara av rätt orsak, och det får inte få förödande konsekvenser för det moderna samhället. Rätt orsak är att fossila bränslen är en ändlig resurs.
Ersätt fossileldade kraftverk med moderna kärnreaktorer, så löser det problemet med luftföroreningar av vilken sort det vara må.

Dyrt?
När man hör vilka summor som spenderas på att stoppa den ekonomiska krisen, så inser man att vi (världssamfundet) skulle kunna bygga bort världens elenergibrist med kärnkraft, om bara viljan fanns.

Mvh Labbibia

Skeptikern sa...

Labbibia: Eftersom utsläpp av koldioxid är helt ofarligt är jag helt emot CAP and Trades-system och annat. Jag ser hellre satsningar på utsläppsminskningar av skadliga ämnen. När allt fokus ligger på co2 så får vi alla vara beredda på en långt sämre levnadsstandard framöver.

Håller med om kärnkraften. Den enda energikällan som "hållbart" kan lösa energiförsörjningen.

AJ sa...

Jag tycker att vi borde göra precis som Obama säger när det gäller klimatet för han ser ju så snäll ut, och är ju så väldans smart. Honom måste vi bara lita på? Helst blint, utan att ifrågasätta någonting han säger. Att ifrågasätta Obama är totalt irrationellt, och snudd på kriminellt. Han är vår vän och vill oss väl.

Skeptikern sa...

AJ: Har du sett Obama Deception?

http://www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw

Rätt intressant, nämner CAP-systemet och klimathotet i slutet av filmen.

AJ sa...

Jag har sett "The Obama Deception" flera gånger. Årets bästa och viktigaste film. Får inte missas.