17 april 2009

Vi kommer alla att dö (om inte politikerna räddar oss först)Erland Källén och Markku Rummukainen höll domedagshov i dag och berättade att klimatförändringarna (vilket ser ut att vara en ny företeelse) är värre än vad alla trodde och att allt går fortare än vad alla trodde och samma prat som vi har hört om och om igen i åratal nu. Och nu måste politikerna vidta åtgärder. Vad i hela friden ska svenska politiker göra åt att klimatet förändras? Sverige är fortfarande världens mest miljövänliga land. I dag läste jag i Metro att vi är världsmästare på att källsortera metall!

I slutet på SVT:s inslag ställer sig reportern frågan om de åtgärder som politikerna planerar är tillräckliga. Vad i helvete, frågan är varför de ens tänker tanken på att införa dessa totalt meningslösa åtgärder! Avskeda alla politiker. Jag vill inte att våra surt förvärvade resurser kastas bort på det här vansinnet. Samtidigt som pengar kastas ner i den här avloppsbrunnen av klimatåtgärder så har jag en äldre släkting som slussas runt bland olika sjukhus och vanvårdas på grund av bristande resurser. Ska vi inte prioritera våra äldre som byggt upp det här landet i stället för att prioritera isbjörnar och is?

I inslaget får Lars Bern medverka i 5 sekunder. Övriga 3 minuter och 11 sekunder ägnas åt den kommande klimatkatastrofen.

Sveriges Television skriver i sin ingress:

"Koldioxidutsläppen accelererar, uppvärmningen har nått Antarktis, halterna av det klimataggressiva metanet stiger och havsytan stiger allt snabbare."

Nytt ord: "Klimataggresiv"...

Jag kikade lite på inslaget på Rapport och då sade någon av de oroade forskarna att isen i Arktis var rekordlåg i slutet på september. Då var isutbredningen runt 8,5 miljoner kvadratkilometer. Varför inte nämna att det nu finns 15 miljoner kvadratkilometer?

(Sveriges Television har för övrigt avsatt skattepengar för en klimatsajt som Recon skrivit om på sin blogg.)

Vansinnet fortsätter...

6 kommentarer:

Snowroller sa...

Ett enda ord räcker för att beskriva de här människorna: desperation.

De är desperata nu för att 1) vanligt folk bryr sej inte 2) forskare börjar "vakna" och börjar sparka bakut i klimatfrågan 3) journalisterna börjar tröttna på att inget händer fort nog utanför sina fönster samt 4) klimatet uppför sej inte som de förutsagt.

Kort sagt: desperation...

Leif sa...

bristande resurser till sjukvård.
Det är bra att du nämner det, men...
Det är inte det enda.
Ingen, säger, ingen. Inte press inte ett enda politiskt parti, sa, flaska om att man tog bort arbetsrätten för sjuka.
Blir du sjuk och jag menar sjuk, så kommer du att få sparken och betraktas som arbetslös efter 6 mån.
Sjuk och arbetslös får du bara vara i ett år sedan är det soc. som gäller.
Det innebär att du som t.ex. hjärtsjuk får sälja bilen och lägenheten innan soc. bidrag kan komma i fråga.
Samtidigt som ditt liv raseras är du sjuk.

Men 3% av en molekyl som helt obevisat ska värma jorden med sina 385 miljondelar kan få alla resurser som går att uppbringa
medans samhället djupdyker ner och passerar nattväktarstaten, på väg ner i det absoluta mörkret av samhällsordning.
Sånt här gillar gröna troll och man kan inte låta bli att undra ...

Peter sa...

Minskar inte det "klimatagressiva" metanet i atmosfären?

Anonym sa...

Om en enda journalist kunde förmana sig att ens nämna att Sverige släpper ut hälften av den mängd CO2 som våra grannländer gör.

Att Oxelesund järnverk släpper ut lika mycket CO2 som hela Stockholms län och Södermanslän tillsammans all trafik och industri sammanlagt.

Att kolkraftverket utanför Berlin släpper ut mer CO2 än hela Sverige.

Att alla kossor i Sverige fiser och rapar mer CO2 än all trafik etc.

Kom sedan och säg att jag ska sluta köra bil.

PS hörde på radion att man nu standardiserat en kontakt för elmatning till bilar. Så nu kunde elbil försäljning ta fart. Problemet är i så fall att el kommer från kraftverk, kraftverk eldar för det mesta kol eller olja ( i sverige Uran eller vattenkraft), verkningsgraden i ett "elkraftverk" är ungefär 30%. Dvs man måste elda 3 ggr mer kol i ett kraftverk jämfört att köra på bensin direkt...

Sol sa...

Ja, det går mycket fort med både det ena och det andra. För att teknikindustrin vill tjäna pengar--- på teknik? Larm för solstormar, miljöbilar, vindkraftverk, kärnkraftverk, massor av trådlöst så vi håller på att stekas ihjäl, nya elmätare, lågenergilampor, osv osv, men bråttom är det. Plötsligt är världsekonomin totalt nerkörd i botten, fågelinfluensa, ja, det är bara katastrofer. Det är nått mystiskt med detta, med alla dessa katastrofer och hot. Vad vill man med detta egentligen förvirra bort oss så vi inte ser annat som är viktigare? Nån idé.
Jag undrar om man skall testa elektroniska vapen storskaligt och hittar på detta med extrema solstormar? Man får uppfattningen att man plötsligt får diverse snilleblixtar som skenbart leder till naturlig orsak till massdöd. I själva verket skall de aktivt avliva folk för vi är ju för många på den här planeten?

avfukta miljövänligt i krypgrund och vind sa...

Havnivåerna stiger allt snabbare? Ehh, inte enligt senaste data i alla fall: havsnivå, global