2 april 2009

Postkodlotteriet frotterar i stjärnglansenSom ni säkert vet har Postkodlotteriet anordnat ett klimatevent med tunga namn som Tony Blair och Bill Clinton, auktoriteter på klimatområdet. Maggie på Climatescam var där och hon sågade alltihopa, med all rätt. Statsminister Reinfeldt var där och sade att jorden har feber och att det är vi människor som ligger bakom. Clinton sa att vi måste få ner koldioxidutsläppen för att rädda klimatet. jadajadajada.

Tony Blair, var enligt Maggie inte lika klimathysterisk, men det är inte så konstigt. Storbritannien går mot en energikris av sällan skådat slag och framtida klimatavtal kommer kosta britterna hundratals miljarder pund och göra alla urfattiga. Kanske har Blair insett vansinnet, vad vet jag. Tragiskt att inte Postkodlotteriet ägnar sig helt åt vettiga saker som exempelvis.... MÄNNISKOR men precis som alla andra har de insett pr-värdet i att blanda in klimatet och frottera i stjärnglansen av forna politiker.

I lördags ville Världsnaturfonden med sitt medeltidsevent Earth Hour väcka opinion och sätta press på politiker att skriva på ett nytt klimatavtal. Två dagar senare samlas två forna stormaktspolitiker och Reinfeldt på ett klimatevent. Ursäkta WWF, politikerna sitter ju redan med pennorna i högsta hugg för att skriva på ett Köpenhamnsavtal som innebär att framtidens transportmedel blir häst och droska...

På bilden ser ni för övrigt Sheryl Crow som ville införa ett förbud mot för mycket användande av toalettpapper - för att rädda miljön.

1 pappersruta per besök, max 3.

Dags att gå på muggen kära läsare.

8 kommentarer:

Snowroller sa...

Mitt (egentligen sagt som ett skämt från början) snack om konspiration inom ekonomin står nu fast, på sätt och vis. Man vill att vi alla ska tänka kris, varför vet jag inte, för egentligen går det bra för mänskligheten och har så gjort de senaste 300 åren. Är det som jag läste härom dagen på Maggies blogg att vi har ett behov av hemskheter?

För att ö h t ha nåt med tråden att göra så kan jag bara säja att detta är ett jippo av liknande proportioner som Earth Hour eller ekonomiuppgörelsen igår. Tyvärr måste jag också säja att Live Aid är orsaken till alla dessa jippon. Det började som en god tanke, att hjälpa människorna i Etiopien som svalt pga krig och torka, men nästan alla galor efter det är enbart jippon för att artister och politiker förhärliga sina egon.

Andy sa...

Ja, herregud vilket jippo!
Hur mycket har det inte kostat att ta dit Boll Clanton och Tony Blär?
Dessa pengar kunde man ju skänkt till bättre behövande, t ex att bygga brunnar med rent vatten i Afrika - eller varför inte: Det som var ett av WWF:s viktigaste uppdrag från början: Att stoppa tjuvjakten på djur.

Sjukt roligt är det ju med alla jippon iofs - undrar vad nästa jippo i klimatreligionens namn blir? Kan knappt hålla mig. Det är ju roligare än roliga timmen på lågstadiet :)

Är dock f ö mycket irriterad på Herr Reinfeldt, som verkar svalt klimathysterin med hull och hår...

Anonym sa...

Först: Bill Ser ju rätt nöjd ut på bilden......nej usch och fy! ;-)

Är det någon mer än jag som noterat hur tyst det blivit i kvällstidningarna de sista dagarna om "Co2-hotet" och "växthuseffekten"?

I tisdagens Aftonbladet var inte ens Joachim Kerpner med. Ni vet, han som plågat oss i ett par år nu med egen krönika om att vara "klimatsmart" och sånt trams.

Vet inte varför, men jag får en känsla av att folk högre upp i beslutskedjan på tidningarna insett att folk fått nog av tramset? Vem vet, kanske slipper vi Thermageddon-skriverierna framöver?
Man kan ju alltid hoppas!

Mvh Labbibia

Lecknepartners sa...

Hej, varför sågade Maggie Climate event?

Faktasvar till Andy: Det kostade inget att ta hit Clinton och Blair till Stadshuset i onsdags.

Varför denna jakt på fel? Ökad synlighet ger ökad uppmärksamhet som ger ökad medvetenhet som ger ökat engagemang. Det endas om kan hindra detta är en attityd att något är fel.

Tyvärr funkar det så att den som söker fel, får som du och alla andra som gör det, rätt. Du finner det du söker.

Hur mycket gör du själv, med eller utan stjärnglans?

Postkodlotteriet deklarerar öppet att de inte är några experter på klimatfrågan och därför bjuder de in några av de världsledare som attrahera mest engagemang.

Vad är det för fel med det?

Nej jag vill faktiskt inte ha svar på den frågan jag vill ha svar på vad är det som är rätt med det?

Fortsätt bygg vidare på det som fungerar och det är just de "glasögonen" vi behöver sätta på oss.

Att se saker för vad de är utan värderande färdigt lyssnande!

Ha en bra dag.

Om du vill läsa om vilka ledarskapkvaliteter som Tony Blair visade upp klickar du här http://lecknepartners.wordpress.com/2009/04/02/varldsmasterskap-i-ledarskap-eller-sa-dor-vi/

Skeptikern sa...

Labbibia: Bill Clinton brukar se nöjd ut med kvinnligt sällskap ;-)

Lecknepartners: Var du/ni med och arrangerade det här eller? Varför Maggie sågade det hela får du läsa på hennes blogg. Varför bjuder Postkodlotteriet in två avdankade politiker för att prata om klimatet och inte två vetenskapsmän/-kvinnor som forskar om klimatet?

Jag gör ingenting åt klimatfrågan för det är ingen fråga. Det är en inbillning hos en stor grupp människor om att vi kan kontrollera klimatet. En vanföreställning som gör att vi prioriterar bort saker som vi kan göra någonting åt till något som vi inte kan göra något åt. Att Bill Clinton pratar om koldioxid och inte om solen är bara det något att irritera sig på.

Själv lever jag väldigt miljövänligt om du undrar, förmodligen mer miljövänligt än de allra flesta.

Magnus sa...

Lecknepartners. Ser att länken du ger heter "världsrekord i ledarskap, annars så dör vi."

Kan du förklara hur vi ska dö?

Amerikanska administrationens vetenskapsansvarige John Holdren och hans kompis Paul Ehrlich menade för ungefär 35-40 år sedan att typ halva jordens befolkning eller mer och en stor del av USA:s befolkning skulle dö av svält och resurskrig på några decennier, före år 2000 typ.

Vad tror du i dag om det du kallar att vi ska dö?

Låt höra! Övertyga med detaljer, för jag tror dig tyvärr inte...

Anonym sa...

kul för dom .. avundsjuk.

Anonym sa...

ps. vem kan förklara växthus effekten för mig?