30 mars 2009

Klimataktivisters falska omtanke
Lyssna på det första som sägs i det här inslaget.

Följ den här logiken:

1) Eon ska bygga ett kolkraftverk som ger livsnödvändig elektricitet till människor.
2) Detta måste stoppas eftersom kraftverket släpper ut koldioxid, vilket påstås orsaka katastrofala klimatförändringar.
3) Dessa påstådda klimatförändringar dödar inte människor i Europa, däremot i Asien, Latinamerika och i Afrika, de fattigaste människorna.
4) Eon måste därför bekänna sina synder och inte bygga något kolkraftverk, för de fattigas bästa.

Anledningen till att fattiga människor dör är inte på grund av klimatförändringar utan för att de är fattiga och att de, bland mycket annat, saknar livsnödvändig elektricitet som kan genereras med exempelvis kolkraft. Som aktivisten säger i inslaget så dör inte människor i Europa. Tyvärr förstår han inte att det är mycket tack vare våra kolkraftverk.

Det här gröna klimattänkandet som påstås värna de mest utsatta människorna i världen har och kommer få katastrofala konsekvenser för mänskligheten. Varför är det inte fler som ifrågasätter den gröna agendan?

11 kommentarer:

Anders Folke sa...

Nej, stopp här nu. Ni kan väl åtminstone låtsas att ni förstår någonting om "andra sidan"?!

Det är fundamentalt olika synpunkter om den goda energiomsättningen eller om densamma med avigsidor. (Alla svarar inte oreserverat JA på frågan om det bästa som finns är billig energi.)

Man bör nog undvika att göra sig till någon talesperson, men detta är ett tolkningsförsök av aktivisternas protester: Tredje världen inkl Kina ser vårt fossila beroende i väst. De förstår peak oil. De skriker efter renare och gröna energikällor, s k alternativ eller förnybara. De vill att vi hjälper till att utveckla dem. Att vi visar att det är fysiskt möjligt att kombinera låga utsläpp, måttligt utnyttjande och god utveckling.

Jamen, kärnteknologi då? Ja, kanske det, Men allvarligt, kol, olja och fossilgas går fetbort. Och även om det är tjatigt nu då - det beror sålunda på att de tar slut, snedvrider ekonomi, är farliga att utvinna och transportera, orsakar utsläpp, utgör krigsrisker och... Det har inte primärt med "klimat" och AGW att göra!

Magnus sa...

Hälften av elström är billig kolkraft, inte minst i "miljövänliga vindkraftländer" som likt Danmark ökat kolkraft dramatiskt. Om vi inte har fortsatt mycket kol, åtminstone närmsta decennierna innan ny kärnkraft i drift, lär vi kraftigt få sänka ekonomin. sänker vi kraftigt ekonomin drabbas först och främst fattigare länder av det.

Lomborg påpekade nyligen att kolkraften har en betydelse och att vi måste fortsätta ha den.

Anonym sa...

Jo. Jag tänkte att berätta/skriva att jag tänker på en sak. Jag skriver på vad jag tänkte på att när jag och min kusin gräver med en grävmaskin där min pappa skulle ha till en fiskdamm, när vi var på igång på att gräva då såg vi att det dök en gammal "trästamma" under den blålera. Jag gick dit och kollade vad det var för ett träd eftersom jag är bra på att hitta eller känna till vad det är för träd t.ex ek eller alm med mera andra träd. Då såg jag att det var en ekträd som har vuxit här för längesen. Kanske för 3000 år gammal sedan där eken som kanske ha dött som stod där vi hittade. Jag tänkte att det måste att det har varit lika varmt som I Skåne som det är här vid Storsjön i Jämtland. Men det finns några som är fortfarande i livet där som eken ligger i Frösön som är största i Jämtland och det finns unga ekar här också. Några unga ekar finns bara några meter från mitt hem men det har jag planterat en ek från början sedan har det spritt med ekollon som kanske Ekorre har hämtat och gömt sedan har ekorre har glömt "matförrådet" där har eken växt. Självklart är det ett naturligt förändrat av klimat men inte av människan som gjort eller inte av koldioxid. Dom måste förstå att det är alltid förändrat av klimat i många miljoner år. Jag förstår inte att dom borde ha förstått att koldioxid är en natur gas som ger oss luft att andas och ge bra växter att växa i skogen. Ja jag ville bara skriva om detta.

Findus

Skeptikern sa...

Anders Folke: Stopp och belägg. Tredje världen skriker inte efter GRÖNA energikällor, de skriker efter energi!

De vill garanterat inte ha någon hjälp från vår sida nu när de ser att vi är på väg att avveckla vårt eget välstånd. Varför ska vi avveckla de enda chanser de har att bygga sitt eget välstånd?

Du faller i samma tokiga resonemang som personen i videon när du hävdar att kol, olja och fossilgas går "fetbort". Det är lätt för dig att säga med alla fördelar som dessa energikällor ger bara en armslängd bort.

Magnus: Danmark är väl beroende av kolkraft för sin energiförsörjning om jag inte minns fel. Ungefär som att cykla till jobbet varje dag med en bil och privatchaufför efter sig hela tiden om man skulle få punktering :) ... såg liknelsen i ett klipp jag lade upp förra året.

Snowroller sa...

Lite konspiratorisk tanke: Kan finanskrisen vara initierad av de som hatar västvärldens välstånd och kan klimatfrågan ha skapats av dessa?

Anonym sa...

"Kan finanskrisen vara initierad av de som hatar västvärldens välstånd och kan klimatfrågan ha skapats av dessa?"

Sådana kommentarer ska man nog hålla till sig själv om man vill bli tagen på allvar. Ärligt alltså - jag vill att klimatskeptiker ska bli tagna på allvar och då kan man inte bara häva ur sig något sådant. Lämna skitsnacket till klimatarlamisterna.

/Paul W

Magnus sa...

Skeptikern. Jo, och grym liknelse! :-)

Anders Folke sa...

Jag ger blanka i alla fördelar med de fossila. Vi ser vad de ställer till. Nu kan vi göra något. Eller ge upp.

Tro aldrig att alla är lata, kortsynta och giriga. Om någon är rädd att "falla i tokiga resonemang" så undvik själv att kasta beskyllningar - skiten sprider sig.

Anders Folke sa...

Ta bort "klimat" från debatten! Jag tillhör de som vurmar för mänskligheten genom att vurma för naturen. Vi lever i denna.

Jag håller med klimatskeptikerna om att IPCC etc har fått för stort genomslag.

Framtida, eventuella, prognosticerade, smärre/väsentliga effekter på medeltemperatur är inte det viktigaste för att bygga en bättre framtid utan miljöförstöring.

Skeptikern sa...

Snowroller: Finanskrisen är skapad av USA:s Federal Reserve. Se länken Financialtruth nere i min länklista så får du all info du behöver :)

Anders Folke: Du ger blanka (fan) i alla fördelar med fossila bränslen. Helt rätt inställning. Ta med dig samma inställning till en fattig familj nere i Afrika och förklara för dem de hemskheter som fossila bränslen skapat i västvärlden, exempelvis uppvärmda hus, varmvatten och annat otyg...

Anonym sa...

pröva gå in på The Cimate Scam,
får meddelande; suspended domain,
någon som vet nåt??