12 mars 2009

Tecken nr 5 på att världen tappat förståndetTecken nr 5 är:

Övertron på datormodeller

Det mesta av klimatpropagandan som IPCC och andra organ sprider ut är baserade på resultat från datormodeller. Visst, de kan vara bra hjälpmedel för att försöka förstå olika väderfenomen men tanken att de ska kunna korrekt simulera hela planetens klimat långt in i framtiden är en fantasi. Det värsta är att de politiska beslut som nu genomförs överallt i världen bygger på vad dessa datormodeller spottat ut.

I media får vi alltid läsa att det mesta som händer i klimatet:

[valfritt väderfenomen] "ligger i linje med IPCC:s klimatmodeller".

[valfritt väderfenomen] "är värre, snabbare, långsammare, kortare, längre än vad forskare hitintills trott".

och så fortsätter det. Googla lite på klimatartiklar eller klicka runt lite på den här bloggen till orignalartiklar i media. Datormodeller ligger till grund för en stor mängd alarmistiska uttalanden.

Hendrik Tennekes säger så här om klimatmodeller:


"...blind adherence to the harebrained idea that climate models can generate 'realistic' simulations of climate is the principal reason why I remain a climate skeptic...There exists no sound theoretical framework for climate predictability studies.


If we cannot predict events, however, then prediction cannot be our weapon of choice in dealing wih them. If we cannot predict change, we must focus on adapting to it when it comes. If we cannot predict the future, we must be ready to cope with the unpredictable."

Poängen är att vi människor aldrig kommer kunna förutspå hur klimatet kommer förändra sig, ej heller förstå hur alla miljarder olika faktorer samspelar och påverkar varandra. Planetens klimatsystem är så oerhört komplext att varje rationellt tänkande människa borde inse att resultatet från en datormodell inte kan ses som någon absolut sanning som gigantiska globala politiska åtgärder kan baseras på.

Och samtliga politiska åtgärder handlar om att påverka en enda liten faktor i klimatsystemet. En enda liten faktor.

Hur rationellt är det att tro att detta kommer göra någon som helst skillnad?

Precis som killen sade i klippet jag lade upp igår.

"Alla är oroade för koldioxid men ingen är oroad för solen..."

(Uppdaterat: Läs den här vansinneskrönikan i Aftonbladet så förstår ni vad jag pratar om. Tips från Climatescam)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner mig oerhört dum eftersom det är en sak jag inte förstår. (Det är naturligtvis många saker jag inte förstår men detta skäms jag för)

Alltså, vid klimatkonferensen i Köpenhamn rapporteras det att klimatet förändras i en takt som är mycket värre än man tidigare antagit. Om den globala temperaturutvecklingen finns det av vad jag förstått olika uppfattningar men att den under senaste tid ligger under Ippcc´s prognoser kan iallafall jag utläsa.

Hur kan det då vara värre än förväntat?

Kan någon hjälpa mig med detta?

Heman

Christopher E sa...

Är det inte väldigt konstigt att klimatet kan "värre än vad som förutsagts" och samtidigt "ligga i linje med förutsägelserna"?

Klimathotsläran slår väl världsrekord i brist på logik för att hävda sin tes.

Anonym sa...

Heman!
Du är inte så dum som du tror.
Det ligger till så¨här:
Klimatet är så oerhört komplicerat så datorerna kan inte ens tänka sig hur det kommer att bli, därför måste man stoppa in en massa skit i dom och då kommer det ut en massa skit som vetenskpsmännen innom IPCC tolkar för oss halvidioter så de kan skicka räkningar till oss utan att vi gnäller allt för mycket. Men som tur är så finns Klimatbluffen, Moderna myter och The Climate Scam som kan ruska om våra hjärnor så vi kan se klart igen.
Hälsningar
JR

Anonym sa...

Jag är döv och jag skriver inte bra på svenskan, men jag förstår mycket bra på svenskan att läsa. Herregud hur kan dom vara dumma i huvudet. jag är amatör i väder eller klimat som jag är intresserad av väder för att forska eller kolla.. Men vad jäkla dom är sjuka i huvudet att man kan läsa te.x havsköldpaddorna blir stressad av när det blir för hett ute och ägg överlevar inte, elefanter blir stressad av att det blir torrt och pingviner riskerar att drunka när isen smälter. Men dom klarar oftaste av att anspassa sej när det blir förändrat i klimatet. Men det kan hända att några arter försvinner och det gjorde mannuter den stora håriga elefanter som försvann ungefär för 5000 år sedan. Jorden förändrar hela tiden och det är inte fel på det. En dag kommer istiden framme till Jämtland eller till Skåne. Det har ingen att göra med koldioxid. Men det är viktigaste att koldioxid ger oss och träd i livet för gasen utgör från jorden när växter ruttnar då ger gasen ifrån och gör att man kan andas friskt och det gör också mycket till att öken minskar och växer mer om koldioxid ger mer.

Findus

Per Welander sa...

Klimatmodellerna är IPCC:s och klimatalamisternas akilleshäl. När de säger att klimatet förändras i en takt som är mycket värre än man tidigare trott avser man att någon klimatmodell påstått detta. Verkligheten säger motsatsen. Det är masspropaganda via virtual reality i dess värsta form. Klimatmodellerna är värdelösa för att förutsäga framtiden. Ingen vet om det blir kallare eller varmare framöver. That's it.

Klimatbluffen lurar många nyttiga idioter men inte verkligheten. Detta är den största bluffen i världshistorien och detta får ni nöjet att uppleva just nu. Politiker samt media i Sverige deltar gärna i denna teater. De vill kunna socialisera ditt liv och beskatta dig hårt. Orwell var ett barn jämfört med denna smarta kampanj. Lyssna på EU-president Vaclav Klaus, han har fattat det hela.

Anonym sa...

Ja så är det med klimat som ändrat alltid i många år till o med miljoner år. Tänk på er att tänka det är många fattiga familjer som får lida på grund av att tokiga klimatfantasi som dom inte kan hjälpa åt?. Dom borde fatta att det går inte att tänka enbart klimathotet utan att hjälpa som är viktigaste är att se till miiljö som är t.ex torr området att hjälpa med att ge mat eller vatten. Eller okunskap landet som sprutar giftiga säd som dom dör tidigare. Vem ska hälpa åt att minska miljöproblemet svaret är nej för att dom tänker viktigare som är klimathotet. Det är helt fel och man måste tänka på att klimat ändrar hela tiden. Vilken det är en del av att oss att man måste tänka på miljö t.ex i några i afrika att dom dumpar giftiga saker datorn eller tv vilka som helst. Varför tänker dom bara på klimathotet vilken jag är irriterad på det. Igår kväll ber jag för guden att någon av tokiga folk ska inse att det går inte att rädda klimat för att en vulkan kan spruta så mycket till att hela jorden blir kallt bara över en dag. Det går inte att styra med det som ni borde veta. Ja idag var det 40 cm snö kvar förra veckan var det nästan en meter snö vem har sagt att det blir rekord varmt vinter haha. Det är bara tokiga som tror på klimathotet och jag måste skratta som inte vet att hela över världen att landskapet ändrar hela tiden. En dag sverige om 100.000 år ligger precis som i Afrika som växer palmer och gröna apelsiner som brukar gulna i Medelhavet.¨

Findus