18 mars 2009

Emretsson och Zions vise protokoll

Bloggen Emretsson raljerar över skeptiska bloggar i sitt senaste inlägg (som anpassats efter en artikel som skrevs förra året). Jag, Maggie och de andra bloggarna sitter på högerkanten och konspirerar och så vidare och så vidare.

Han tycker inte om benämningen "skeptiker" utan tycker "förnekare" är ett bättre ord. Varför?

"...eftersom inställningen kräver att man gör sig oemottaglig för en stor mängd information."

Eh, till skillnad från de som tror på AGW och exkluderar solens klimatpåverkan??

Han avslutar sina mantran, som jag inte orkar ta itu med, med en ytterst smaklös koppling:

"Trovärdigheten hos “skeptikernas” scenario ligger däremot någonstans i nivå med idén om Zions vises protokoll. Frågan är hur många av dem själva som verkligen tror på det. För att göra det krävs en övertygelse av närmast religiöst slag."

Religiöst ja... på vilken sida har kyrkan ställt sig i klimatfrågan? Inte min sida i varje fall.

Dom här påhoppen känns allt mer desperata men inställningen hos de AGW-troende KRÄVER JU ATT MAN GÖR SIG OEMOTTAGLIG FÖR EN STOR MÄNGD INFORMATION....

1 kommentar:

Snowroller sa...

Det är nåt sjukt, inte bara i staten Danmark, utan hela världen när allt man skriver och säjer ska mätas enligt den politiska måttstock som kallas höger-vänster. Inte bara sjukt utan även fel.

Thomas Huxley sa en gång att "skepticism är den viktigaste av plikter, och blind tro är den mest oförlåtliga av synder.” De allra flesta AGW-troende och även många realister gör sej skyldiga till blind tro-synden.

Avslutningsvis undrar jag varför teorier samlar fler troende än ren fakta. Inget av det är sanningen men fakta kan man åtminstone lita på.